12 alimente care au grijă de sănătatea dinților

Alimentația afectează sănătatea dinților

 Periajul dinților după mese, folosirea aței dentare și alte practici de igienă orală sunt esențiale pentru prevenirea cariilor dentare și a altor boli care pot afecta cavitatea bucală. Dar alimentația poate juca, de asemenea, un rol important atunci când este vorba despre a avea un zâmbet frumos, iar în acest articol vă vom prezenta cele mai bune 12 alimente care favorizează sănătatea dinților dumneavoastră.

 Este adevărat că zahărul prezent în aceste dulciuri atât de populare printre copii este principalul inamic al sănătății dentare, în acest caz al celor mai mici, și poate fi cauza principală a apariției cariilor chiar și la cele mai fragede vârste.

 Dar zahărul nu este prezent doar în dulciuri, ci și în multe alimente procesate, băuturi carbogazoase și chiar în sosurile industriale, deși gustul unora dintre aceste produse este sărat.

 Dar vestea bună este că, la fel cum există alimentele dăunătoare pentru sănătatea dinților, există și alte alimente care sunt aliați buni pentru a vă menține dinții și gingiile într-o stare bună de sănătate. Alimentele care mențin sănătatea sănătății dinților sunt toate care au proprietatea de a neutraliza acizii, cele care conțin minerale și vitamine care repară smalțul și cele care stimulează producerea de salivă.

 Iată care sunt cele mai recomandate alimente pentru a avea grijă de sănătatea dinților:

1. Laptele

 Laptele este un produs de bază pe care nu trebuie să-l omiteți din dieta zilnică, deoarece vă oferă calciu, fosfor și vitamina D, ceea ce vă va ajuta să asimilați mai bine calciul și vă va favoriza fixarea acestuia în oase și în dinți.

 Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru a menține dinții sănătoși, ajutând la repararea smalțului dinților, precum și pentru a contribui la oase puternice.

2. Brânza

 Brânza este un alt aliment care favorizează sănătatea sănătății dinților, deoarece are un conținut ridicat de calciu, un conținut scăzut de zaharuri și conține cazeină, o proteină care întărește suprafața dinților, rezultatul fiind o dantură mai puternică.

 O opțiune bună este să mestecați o bucată de brânză la sfârșitul meselor, iar cu cât veți mesteca mai mult veți produce mai multă salivă și prin urmare veți crește nivelul ph-ului din cavitatea orală, reducând posibilitatea apariției cariilor.

3. Merele

 Consumul merelor, atâta timp cât le mâncați în întregime și cu tot cu coajă, este un gest care menține sănătatea gurii, deoarece acest lucru mărește producția de salivă în timpul mestecării și poate neutraliza acizii care pot genera apariția cariilor.

 Deși a mânca un măr nu înseamnă să vă spălați dinții, dacă nu aveți ocazia să faceți acest lucru după ce mâncați, poate fi o alternativă foarte benefică.

 Rețineți că, prin mușcarea și mestecarea unui măr, pe de o parte, puteți stimula circulația sângelui din gingii și, pe de altă parte, puteți elimina placa bacteriană și rămășițele de alimente care ar putea rămâne pe dantură după ce mâncați.

4. Iaurtul

 Iaurtul este o altă opțiune bogată în calciu și proteine, care vă va ajuta să vă mențineți dinții sănătoși și puternici. Iaurturile conțin probiotice benefice pentru sănătatea gingiilor și, la fel ca și brânza, sunt o sursă naturală de cazeină care contribuie la remineralizarea dinților. Desigur, dacă doriți să consumați mai mult iaurt în dieta zilnică, alegeți variantele fără zahăr și cu un conținut scăzut de grăsimi, pentru a nu dăuna sănătății dentare.

5. Nucile

 Nucile sunt un alt aliment care vă va ajuta să aveți grijă de dinți, deoarece conțin mulți nutrienți care sunt foarte buni aliați pentru buna sănătate dentară, cum ar fi acidul folic, fierul, tiamina, magneziu, niacina, vitamina E și vitamina B6, potasiu și zinc.

 Smalțul dinților, împreună cu oasele, sunt cele mai dure părți ale corpului uman, dar și cele mai fragile, deci aveți grijă să nu încercați să rupeți coaja nucilor sau a oricărui alt fruct uscat cu dinții. În plus, ar trebui să le mestecați cu atenție, în cazul în care există vreun fragment de coajă atașat la miez.

6. Migdalele

 Migdalele sunt fructe uscate care conțin mult calciu, astfel încât acestea pot deveni aliați excelenți pentru a vă ajuta să vă mențineți dinții sănătoși și fără probleme.
Migdalele sunt, de asemenea, o bună sursă de proteine și au niveluri scăzute de zahăr, deci este ideal să includeți în dieta dumneavoastră aproximativ 5 migdale pe zi pentru a vă menține dinții sănătoși și puternici. Este recomandat să optați pentru migdalele crude și fără sare, mai ales dacă aveți probleme de hipertensiune arterială.

7. Nucile de caju

 Și aici este vorba despre fructe uscate care sunt foarte sănătoase pentru sănătatea dumneavoastră și, în plus față de conținutul ridicat de minerale care este favorabil pentru dinți, mestecarea lentă a nucilor de caju vă va ajuta să creșteți producția de saliva, și, prin urmare, scade riscul de carii.

8. Ceaiul verde

 Ceaiul verde este un alt aliment care vă ajută să vă întăriți dinții, deoarece datorită bogăției sale de antioxidanți, cum sunt catechinele, vă va ajuta să luptați împotriva inflamației gingiilor.

 O cană de ceai verde de calitate este o sursă suficientă de antioxidanți care să aibă grijă de dinții dumneavoastră, dar nu abuzați și nu beți mai mult de 3 căni pe zi deoarece, datorită efectului său astringent, ar putea produce uscarea gurii sau alterarea albului natural al dinților.

9. Ciocolata neagră

 Ciocolata care are cel puțin 70% cacao conține tanini care ajută la prevenirea eroziunii smalțului dinților și antioxidanți cu proprietăți antiinflamatorii care îmbunătățesc sănătatea gingiilor și reduc simptomele gingivitei.

 Pe de altă parte, ciocolata neagră are o substanță numită teobromină, care vă va ajuta să vă întăriți smalțul dinților reducând sensibilitatea dinților. În plus, cacaua din ciocolata neagră vă va ajuta să reduceți formarea plăcii bacteriene, deci aveți deja câteva motive bune pentru a vă bucura de puțină ciocolată neagră zilnic și de a obține aceste beneficii pentru sănătatea dentară.

10. Apa

 Corpul uman are nevoie de aproximativ doi litri pe zi de apă pentru a funcționa corect, iar cantitatea de apă pe care o beți vă va ajuta cavitatea orală să fie bine lubrifiată deoarece influențează producția de saliva.

 Persoanele care produc o salivă prea groasă sau în cantitate prea mică deoarece au o gură uscată ar trebui să bea apă continuu în timpul zilei, astfel încât mucoasa orală să fie mai bine lubrifiată. În plus, apa conține minerale importante care ajută la remineralizarea dinților, ajutându-i să reziste mai bine atacurilor acizilor care pot cauza carii dentare.

11. Legumele

 Legumele cu frunze verzi sunt cele care au un conținut ridicat de calciu și vitamine B, cum ar fi acidul folic, care mențin o sănătate orală bună.

 Pe de altă parte, legumele portocalii, cum ar fi dovleacul ardeii și cartoful dulce, conțin beta-caroten, o substanță pe care corpul dumneavoastră o transformă în vitamina A, atât de necesară pentru menținerea sănătății mucoaselor.

 De fapt, există o mulțime de legume pe care le puteți consuma crude, cum ar fi țelina sau morcovii și care sunt de asemenea, foarte recomandate pentru a vă păstra dinții sănătoși, deoarece mestecarea acestora va genera o cantitate mare de salivă care combat acizii care cauzează cariile.

12. Guma de mestecat fără zahăr

 Guma de mestecat fără zahăr vă ajută să stimulați producția de salivă, astfel încât să vă păstrați departe de acizii care pot cauza carii dentare. De asemenea, când mestecați gumă fără zahăr, faceți un exercițiu foarte sănătos pentru a vă întări maxilarul și, prin urmare, circulația sanguină a gingiilor va fi îmbunătățită.

 Prin urmare, mestecarea unei gume fără zahăr după mese poate fi benefică, mai ales dacă nu aveți ocazia să vă spălați dinții așa cum doriți. Prevenirea poate fi cel mai bun medicament pentru zâmbetul dumneavoastră, iar consumul acestor alimente în mod regulat vă va ajuta dinții să fie mai puternici și cu un smalț mai bun.

Categorie:

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

Strategii eficiente pen…

 Începeți cu bazele pentru un păr sănătos  Îngrijirea adecvată a părului și prevenirea c...

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...