6 alternative naturale la laptele de vacă

 

Alternative naturale la laptele de vacă

6 alternative naturale la laptele de vacă Diversele sortimente de lapte vegetal au o consistență similară laptelui de vacă, sunt bogate în nutrienți și nu conțin lactoză, de aceea sunt mult mai ușor de digerat.

 Multe persoane au renunțat la laptele de vacă și la derivatele acestuia, nu doar pentru aceste produse sunt mai dificil de digerat, ci și pentru că au un conținut ridicat de grăsimi, iar în unele cazuri determină intoleranță la lactoză.

 Luând în considerare faptul că laptele este una din sursele naturale de calciu, acesta poate fi înlocuit cu suplimente sau alte alimente care îl conțin în cantități semnificative. De exemplu, laptele de capră este un înlocuitor foarte recomandat pentru laptele de vacă, fiind similar în multe aspecte cu acesta, însă cu diferența că este mult mai ușor digerat de organism.

 De asemenea, există alternative la fel de sănătoase pentru a înlocui laptele de vacă, fie ca băutură, fie ca ingredient de bază în diferite rețete de deserturi sau shake-uri.

 

1. Laptele de soia

 Laptele de soia este una din băuturile vegetale cele mai consumate din întreaga lume, în special datorită aportului său crescut de proteine și de nutrienți esențiali. Laptele de soia se obține din lapte și apă și la fel precum laptele de vacă, se poate folosi pentru a prepara diverse:

  • Creme

  • Sosuri

  • Brânză

  • Deserturi

  • Shake-uri

  • Înghețată

 Laptele de soia este una din cele mai bune surse de aminoacizi esențiali, ceea ce îl face foarte ușor de digerat; de asemenea, acesta conține acizi grași esențiali, proteine și izoflavone, care sunt estrogeni vegetali care oferă multe beneficii în special femeilor.

 Pentru a putea obține toate beneficiile laptelui de soia, este recomandat să se folosească acest tip de lapte de proveniență 100% organică.

 

2. Laptele de cocos

 Laptele de cocos este lichidul care se obține din pulpa rasă a nucii de cocos. Acesta nu trebuie confundat cu apa de cocos, care se găsește în mod natural în interiorul nucilor verzi de cocos.

 Laptele de cocos are un conținut semnificativ de grăsimi, nu conține lactoză și nici colesterol și este o sursă bună de:

  • Vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6

  • Fibre

  • Minerale precum fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor.

 

 3. Laptele de migdale

 Se obține în mod similar ca laptele de soia și nu conține lactoză, gluten sau colesterol, tocmai de aceea este considerat ca fiind unul dintre cele mai sănătoase tipuri de lapte vegetal.

 Având o consistență asemănătoare laptelui de vacă, laptele de migdale poate fi utilizat în același mod și în aceleași rețete ca acesta.

 Printre principali nutrienți din laptele de migdale amintim:

  • Vitaminele A, D și E

  • Proteine

  • Acizi grași omega 6

  • Minerale precum zinc, calciu, fier, magneziu și potasiu.

 

4. Laptele de caju

 Laptele de caju se prepară prin înmuierea prealabilă a nucilor caju. După câteva ore, acestea se procesează cu blenderul și cu o cantitate suficientă de apă și se obține laptele de caju. Se poate adăuga miere după gust sau alți îndulcitori naturali, după preferințe.

 Laptele de caju este bogat în calorii, de aceea nu este recomandată persoanelor care vor să slăbească. Însă este foarte sănătos și oferă nutrienți precum:

  • Vitamina B1 sau tiamina

  • Minerale precum magneziu, seleniu, potasiu, calciu, fier și fosfor

  • Acizi grași nesaturați (acidul oleic și acidul linoleic).

 

5. Laptele de cânepă

 Se obține după ce semințele de cânepă au fost lăsate la înmuiat câteva ore. Apoi, acestea se procesează cu blenderul și cu o cantitate suficientă de apă și se obține laptele de caju. Semințele de cânepă sunt o sursă semnificativă de proteine și de acizi grași omega 3, relaționați cu sănătatea sistemului cardiovascular.

 În plus, laptele de cânepă conține cantități semnificative de:

  • Vitamine A, E, B12 și D

  • Riboflavonoide

  • Minerale precum zinc, magneziu, fier și fosfor

  • 10 aminoacizi esențiali

 

6. Laptele de ovăz

 Acest tip de lapte vegetal se prepară din fulgi de ovăz înmuiați în prealabil în apă, după care se procesează cu ajutorul blenderului. Se poate adăuga miere după gust sau alți îndulcitori naturali, după preferințe.

 Laptele de ovăz este una dintre cele mai bune alternative pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză, deoarece este sărac în calorii, este ușor de digerat și de preparat și este bogat în nutrienți precum:

  • Grăsimi mononesaturate

  • Vitamine din grupa B

  • Vitamina D

  • Calciu

  • Fibre

  • Proteine

 Toate aceste alternative la laptele de vacă reprezintă o opțiune sănătoasă și sunt excelente pentru o bună digestie și sănătatea generală a organismului.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

  Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este ...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...

Cele mai bune combinaț…

  Combina alimentele pentru a multiplica aporturile nutritive  Știai asta? Dacă alegi să comb...

Rezervorul natural de v…

  Rezervorul natural de vitamine și minerale  Vaccinurile, suplimentele alimentare, vitaminele ...

Bamele și incredibilel…

  Bamele, un aliat pentru sănătate   Dacă bamele, aceste legume originare din Africa nu îți...

Fructele te ajută să …

  O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân  Conform Institutului American de Cercet...

5 sfaturi pentru a prev…

  5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon  Conform datelor statistice, cancerul de colon es...

7 motive pentru a consu…

  Morcovi pentru o sănătate mai bună  Morcovul este una dintre legumele cele mai utilizate î...

Totul despre mătreaț…

  Mătreața este inestetică și jenantă  Multe persoane se confruntă cu această problemă, ...

Uleiul de cocos este un…

  Iată de ce uleiul de cocos este un miracol al naturii!  Citești peste tot despre beneficiile...

Întrebuințări ale ul…

  Uleiului de migdale utilizat în sănătate și frumusețe  Uleiul de migdale este obținut di...

Beneficiile crudități…

  Beneficiile fizice, mentale și spirituale ale crudităților și alimentelor vii   În car...