7 antibiotice naturale

 

Antibioticele slăbesc sistemul imunitar

7 antibiotice naturale  Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosite de către medicina convențională ca soluție pentru combaterea diverselor infecții cauzate de bacterii. Însă, multe studii realizate ulterior au arătat faptul că folosirea pe termen scurt a antibioticelor poate dezechilibra flora intestinală naturală a corpului, determinând astfel în timp o rezistență la antibiotice, precum și multe alte efecte secundare.

 Rezistența la bacterii nu poate fi controlată prin intermediul antibioticelor. De exemplu, multe studii medicale au indicat deja că bacteriile care sunt responsabile de apariția diareei, a infecțiilor urinare și a asepsiei sunt rezistente la cele mai multe dintre antibiotice.

 Este important să devenim conștienți de efectele pe care le au antibioticele asupra organismului, deoarece în prezent, tratarea infecțiilor cu antibiotice slăbește sistemul imunitar și sistemul digestiv.

 Din fericire, putem să recurgem la remediile pe care natura ni le oferă cu generozitate pentru a preveni sau combate multe dintre boli și afecțiuni, fără a avea însă efecte secundare nocive.

 Vă prezentăm în acest articol 7 remedii naturale cu proprietăți antibiotice. Iată care sunt acestea:

1. Mierea naturală de albine

 Mierea crudă de albine este considerată de către fitoterapeuți drept cel mai bun antibiotic natural, având multe efecte curative. Mierea luptă contra infecțiilor la nivele multiple, fiind apreciată încă din vremuri străvechi ca fiind unul dintre cele mai bune remedii vindecătoare ale infecțiilor sau rănilor.

 Mierea de Manuka este o opțiune excelentă pentru sănătate, având puternice proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice. Mierea de Manuka poate fi folosită topic, ca și unguent sau poate fi consumată pe cale internă. Numeroase teste clinice au evidențiat faptul că mierea de Manuka poate distruge mai mult de 250 de culturi clinice de bacterii, inclusiv unele varietăți mai rezistente precum Staphylococcus aureus, Enterococus și Helicobacter pylori (care cauzează ulcere stomacale).

2. Usturoiul

 Usturoiul a fost extrem de apreciat timp de multe secole datorită proprietăților sale medicinale excepționale. Mai mult de 170 de studii medicale au indicat faptul că usturoiul are beneficii extradordinare pe multiple niveluri, având simultan proprietăți antibacteriane, antivirale, antifungice și antioxidante.

 Binecunoscutul usturoi este un puternic antibiotic natural care ajută la desfundarea sinusurilor nazale. Datorită nivelelor ridicate de sulf și alicină pe care le conține, usturoiul este un remediu foarte eficient care distruge diferite tipuri de bacterii. Se recomandă consumul zilnic a 2 sau 3 căței de usturoi cruzi, zdrobiți în prealabil, pentru a elibera alicina. Nu este indicat ca usturoiul să fie gătit, deoarece astfel își pierde proprietățile terapeutice.

3. Echinaceea

Echinaceea este un alt antibiotic natural și un puternic stimulent imunitar, fiind recomandată pentru vindecarea gripei și a răcelilor, a afecțiunilor gâtului, a bronșitei și a bolii pulmonare obstructive cronice. Această plantă medicinală este indicată pentru prevenirea sau vindecarea bolilor infecțioase atunci când sistemul imunitar este slăbit. De asemenea, echinaceea are puternice proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Recomandare: în doze ridicate, echinaceea poate cauza greață și amețeală. Nu este indicat să se administreze persoanelor care suferă de boli autoimune.

4. Extractul din sâmburi de struguri

 Extractul din sâmburi de struguri are o combinație de proprietăți antimicotice, antibacteriene și antimicrobiene. Extractul din sâmburi de struguri acționează și ca un dezinfectant și conservant natural, având o acțiune antibacteriană contra germenilor patogeni din alimente. Substanțele active din acest extract stimulează sistemul imunitar în mai multe moduri, și anume: catalizează acțiunea vitaminei C în corp, stimulează producerea celulelor imunocompetente, iar în același timp le activează pe cele existente deja. Se recomandă consumul extractului din sâmburi de struguri mai ales în sezonul rece, atunci când sistemul imunitar este mai slăbit, pentru prevenirea sau combaterea afecțiunilor virale sau bacteriene.

5. Extractul din sâmburi de grapefruit

 În prezent, extractul din semințe de grapefruit este folosit cu succes pe scară largă datorită acţiunii sale antibiotice naturale. Numeroase studii medicale au arătat deja că extractul din semințe de grapefruit are efecte puternice asupra virusurilor, bacteriilor și ciupercilor. Acest extract natural nu este toxic, este hipoalergenic şi poate fi administrat pe perioade mai lungi (chiar de câteva luni) fără a avea efecte secundare. Extractul din semințe de grapefruit ajută la vindecarea unor infecţii cronicizate, cum sunt de exemplu infecţiile urinare recidivante. De asemenea, extractul de grapefruit este bacteriostatic (împiedică înmulţirea microorganismelor) şi bactericid, în funcţie de concentraţia folosită.

6. Uleiul de cocos

 Uleiul de cocos, considerent în prezent un superaliment are importante proprietăți antimicrobiene și protejează tractul digestiv de acțiunea unor microorganisme dăunătoare. De asemenea, acidul caprilic și acidul lauric din uleiul de cocos au puternice efecte antifungice și antibacteriene, protejând organismul împotriva uneia dintre cele mai cunoscute infecții gastrointenstinale, și anume candida. Cantitatea zilnică recomandată în cazul consumului uleiului de cocos este de o lingură pe stomacul gol - aproximativ 15 grame.

7. Uleiul esențial de oregano

 Uleiul esențial de oregano conține două substanțe fitochimice care au puternice proprietăți antimicrobiene, mai exact carvacolul și timolul. În general, cu cât este mai ridicată concentrația de carvacol, cu atât uleiul esențial va fi mai eficient. Numeroase teste medicale au demonstrat că uleiul esențial de oregano poate distruge agenții patogeni transmiși prin alimente, de exemplu listeria și superbacteria MRSA. Datorită proprietăților sale antibacteriene, antivirale și antifungice, uleiul esențial de oregano combate eficient gripa și răceală. În același timp, uleiul esențial de oregano inhibă creșterii bacteriilor Klebsiella pneumoniae și Staphylococcus aureus, care cauzează adeseori infecții respiratorii. Uleiul de oregano poate combate de asemenea anumite bacterii rezistente la medicamente cum sunt E. Coli, Proteus și Pseudomonas aeruginosa, bacterii care cauzează infecții ale tractului urinar.

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...