Ghid complet pentru slăbit (I)

 

Cum să slăbim într-un mod sănătos?

Ghid complet pentru slăbit (I) Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu care multe persoane se confruntă, chiar dacă fac în mod regulat exerciții fizice și adoptă o dietă “sănătoasă”. Cărui fapt se datorează ineficiența curelor sau a metodelor de slăbit?

 Unul dintre motive este acela că persoanele care doresc să slăbească încearcă să elimine un exces de toxine acumulate în țesutul gras prin pori, iar aceasta nu este neapărat o modalitate foarte eficientă. Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a corpului, este o modalitate de a combate stresul și toxinele care ne bombardează (printre altele). Corpul atrage aceste toxine în țesuturile grase și folosește de asemenea grăsimea corporală pentru a depozita energia (mâncarea în exces).

 Conform unor studii științifice realizate recent, celulele de grăsime ale unei persoane de greutate medie sunt saturate cu toxine. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care este atât de dificil să se elimine grăsimea corporală doar prin focalizarea asupra activității fizice.

 Atunci când facem sport, pe lângă faptul că ne lucrăm musculatura și alte zone ale corpului, stimulăm totodată și eliminarea toxinelor, în acest caz prin piele, datorită transpirației. Dacă de exemplu corpul ar decide să elimine grăsimea în mod rapid, acesta ar elibera mari cantități de toxine în fluxul sanguin, ceea ce poate cauza probleme grave de sănătate, tocmai de aceea corpul rezistă și menține depozitele de grăsime. Acesta este de fapt, un mecanism natural de apărare a corpului.

 Modalitatea cea mai sigură, eficientă și preferată de corp pentru eliminarea tuturor acestor toxine este prin detoxifierea intestinelor. Dacă avem o evacuare regulată zilnic a toxinelor nedorite și urinăm suficient, corpul nostru poate elimina excesul de toxine fără probleme, ceea ce ne permite să scădem în greutate și să ne îmbunătățim sănătatea în general într- un termen scurt și fără eforturi mari.

 Toate cazurile pe care le găsim cu ușurință pe internet despre persoane care au pierdut câte 10, 20 și chiar 30 de kilograme într-o perioadă mai scurtă de timp, fără nicio intervenție medicală se datorează acestui principiu. Ceea ce toate aceste cazuri au în comun, este o schimbare a focalizării, scopul fiind o bună stare de sănătate ceea ce are ca rezultat automat dobândirea unei greutăți corporale echilibrate.

 Pentru aceasta, este necesar să se petreacă fără îndoială o schimbare a alimentației, însă această schimbare nu se bazează pe dietele în care se elimină o categorie completă de alimente (cum sunt carbohidrații sau grăsimile), iar la final vei avea chiar mai multe kilograme, ci pe a furniza corpului într-un mod echilibrat toți nutrienții necesari pentru a putea funcționa. Dacă impulsionăm funcția metabolică, digestia, funcționarea tiroidei (în multe cazuri), etc. Atunci eliminarea surplusului de kilograme va deveni un țel ușor de atins.

 Aceasta nu înseamnă că exercițiile fizice nu au un rol important în pierderea excesului de grăsime, ci că nu este neapărat primul pas pe care trebuie să-l facă o persoană supraponderală. De asemenea, în cazul persoanelor care au depuneri de grăsime doar în zona abdomenului, însă în rest au proporții normale, aceasta înseamnă că problema nu este lipsa exercițiilor, ci o alimentație dezechilibrată și/sau probleme de digestie. Bineînțeles, trebuie să subliniem faptul că doar exercițiile fizice nu contracarează efectele negative ale unei alimentații greșite.

 Un alt factor care trebuie luat în considerare este acela că de multe ori alimentația pe care în general o considerăm ca fiind sănătoasă, în realitate nu este. De obicei este vorba de o alimentație deficientă în mulți nutrienți, ceea ce explică de ce persoanele care urmează diete comerciale pentru a slăbi suferă tot timpul de foame, se simt obosite, stresate, indispuse și nu au prea multă energie pentru activitățile zilei. Așa apare și nedoritul efect yo-yo care înseamnă pierderea câtorva kilograme, după care acestea revin la loc, chiar cu un surplus. Atunci când forțăm corpul până își atinge limitele, ca regulă generală apare un moment în care nu mai rezistăm și recuperăm toate kilogramele pe care le-am pierdut și chiar mai mult. Astfel, se activează din nou mecanismul de apărare al corpului; în acest caz, corpul percepe situația ca și cum ar muri de foame și de aceea cere ceea ce a pierdut și chiar mai mult, pentru a fi protejat în cazul în care se repetă “înfometarea”, adică dieta respectivă.

 Metodele naturale pentru slăbit nu se bazează pe arderea grăsimilor cu anumite suplimente alimentare, ci prin impulsionarea mai eficientă a metabolismului, o eliminare mai bună a toxinelor și o funcționare îmbunătățită a întregului corp.

 Atunci când organismul este bine hrănit cu alimente naturale, în principiu este imposibil să ia în greutate într-un mod necontrolat și să se ajungă la supragreutate corporală sau obezitate. Atunci când o persoană are instrumentele adecvate, poate elimina excesul de greutate corporală fără chiar să își dea seama, într-un mod simplu și natural.

 Tot ceea ceea ce trebuie să facem este să-i oferim corpului aceste instrumente necesare (nutriția adecvată) pentru ca el să acționeze în sensul impulsionării metabolismului. Odată ce atingeți greutatea ideală, urmați și sugestiile și recomandările din partea a doua a acestui articol pentru a vă menține în formă maximă.

 

              7 metode sănătoase pentru a slăbi

 Fiecare punct sau metodă prezentată în acest articol constă într-o mică introducere, urmată de instrucțiunile specifice referitoare la aplicarea metodei pentru a slăbi în mod natural.

Observație:

 Combinarea acestor metode poate îmbunătăți rezultatele în mod drastic. De asemenea, luați în considerare faptul că 2 metode funcționează mai bine decât una singură, iar 4 mult mai bine decât două, iar aplicarea simultană a tuturor metodelor prezentate va produce în mod cert o transformare vizibilă a siluetei dumneavoastră.

1. Alegeți uleiul de cocos

 Numeroase informații furnizate de doctori, nutriționiști sau diverse instituții guvernamentale sugerează faptul că trebuie să renunțăm la consumul de grăsimi, pentru a ne menține starea de sănătate. Totuși, din această cauză poate apărea în organism o deficiență cronică de grăsimi alimentare (există o diferență între grăsimea corporală și grăsimea din alimente). Multe alimente pot avea un conținut sărac în grăsimi, însă bogat în zahăr rafinat sau sare rafinată sau în cel mai rău caz, ambele.

 Așa cum știm cu toții, zahărul îngrașă. Chiar și fără grăsimi prezente, corpul secretă insulină rapid (insulina este hormonul depozitării de grăsime), iar atunci când consumăm produse care conțin zahăr, organismul va depozita aceste excese sub formă de grăsime corporală. Inclusiv alimentele care conțin îndulcitori artificiali (acei îndulcitori cu zero calorii) ne fac să câștigăm în greutate. Astfel, nu vom avea parte de grăsimea naturală de care corpul are neapărat nevoie pentru a funcționa și apare o problemă de deficiență de nutrienți și supragreutate corporală.

 Toate celulele corpului conțin grăsimi. Grăsimile sunt un component esențial al structurii celulelor. De exemplu, membranele celulare conțin cel puțin 50% grăsimi saturate. Distincția necesară care trebuie făcută este între grăsimile periculoase pentru sănătate și grăsimile sănătoase.

 Uleiul de cocos remediază însă această problemă, fiind o sursă excelentă de grăsimi saturate. În plus, aceste grăsimi nu sunt depozitate de corp ca alte grăsimi toxice, ci se prezintă sub formă de acizi grași cu lanț mediu (AGCM) și sunt utilizate rapid ca sursă de energie, impulsionând astfel rata metabolismului și acoperind deficiențele.

 Uleiul de cocos are multe alte beneficii pentru sănătate, de exemplu reduce inflamația ficatului și dimensiunea mărită în cazul ficatului gras, iar un consum regulat de ulei de cocos (câte o lingură zilnic) ne poate ajuta să prevenim deteriorările hepatice produse de consumul de alcool.

 Așa cum am menționat deja, uleiul de cocos, dacă este consumat în mod regulat, impulsionează metabolismul și favorizează arderea depunerilor de grăsime. De asemenea, uleiul de cocos ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv, iar în același timp potențează absorbția adecvată a vitaminelor solubile în grăsimi. Un alt fapt remarcabil este acela că grăsimile saturate care se găsesc în uleiul de cocos au proprietăți antimicrobiene, care determină organismul să elimine posibilele bacterii, ciuperci și paraziți care cauzează indigestie și alte tulburări digestive.

Instrucțiuni specifice:

 Recomandarea este de a consuma între 3 - 5 linguri de ulei de cocos zilnic (înainte de ora 18). Pentru început se va consuma doar o linguriță (5 ml) și se va crește până se ajunge la doza dorită, multe persoane nefiind obișnuite cu atâția nutrienți într-un singur aliment și pot reacționa la consumul de ulei de cocos. Alte persoane, în principal femeile, au probleme în a digera grăsimile fie din cauza prezenței ciupercii Candida în sistemul digestiv sau din alte motive. Tocmai de aceea este recomandat să începeți treptat cu consumul uleiului de cocos, însă dacă doriți să obțineți rezultate mai rapid, începeți cu o lingură de ulei de cocos dimineața pe stomacul gol. 3 lingurițe de ulei (5 ml) sunt echivalentul unei linguri (15 ml).

2. Beți apă din abundență

 Așa cum am menționat în introducerea acestui articol, scopul este acela de a pierde în greutate prin stimularea eliminării naturale a exceselor de toxine din corp. În acest sens, hidratarea este extrem de importantă.

 Consumul optim de apă determină o bună funcționare a ficatului, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor prin intermediul urinii. De asemenea, o cantitate de adecvată în corp stimulează peristaltismul intestinal și o evacuare regulată a intestinelor.

Instrucțiuni specifice:

 Ca regulă de bază, consumați 8 pahare de apă de-a lungul zilei. La fel ca în cazul uleiului de cocos, dacă vă obișnuiți să beți apă dimineața pe stomacul gol, puteți obține rezultate vizibile mult mai rapid. Scopul este de a consuma între 1 și 2 litri de apă dimineața pe stomacul gol. Nu va trece mult timp până când veți începe să observați rezultatele, iar dacă adăugați suc de lămâie sau consumați apă călduță cu suc de lămâie, veți ajuta organismul și mai mult să se detoxifice și să elimine reziduurile și toxinele.

3. Luați enzime digestive

 Dacă nu aveți o problemă gravă de supragreutate corporală, ci doar doriți să pierdeți câteva kilograme și aveți abdomenul proeminent, atunci enzimele digestive vă pot ajuta extraordinar de mult.

 Uleiul de cocos și apa nu vor ajuta pe toată lumea să slăbească, ci doar pe acele persoane care au un exces de greutate. Dacă însă aveți o problemă cu un abdomen foarte inflamat sau cu câteva kilograme în exces, enzimele digestive pot fi o soluție salvatoare.

 În această situație, persoanele pot să facă numeroase exerciții abdominale, care însă nu vor da rezultate deoarece nu vor elimina cauza distensiei abdominale.

 Unul dintre factorii care provoacă distensia (umflarea) zonei abdominale este o digestie proastă, iar aceasta se petrece din lipsa enzimelor din alimente, dacă se consumă alimente procesate sau o combinație greșită a acestora. Odată cu trecerea timpului, rezervele noastre de enzime încep să se reducă. Alimentele procesate nu conțin enzime și de asemenea legumele proaspete (care conțin enzime), atunci când le gătim își pierd aproape toate enzimele deoarece acestea nu sunt rezistente la căldură mai mare de 48 C (118 F).

 În acest caz putem lua în considerare două opțiuni diferite sau putem opta pentru ambele: includerea în dieta noastră a unei cantități semnificative de alimente crude sau consumarea unui supliment cu enzime digestive. Acestea vor ajuta la stimularea peristaltismului intestinal și la eliminarea completă a toxinelor în doar câteva săptămâni.

Instrucțiuni specifice:

 Începeți să consumați multe legume, verdețuri, fructe, nuci și orice tip de alimente crude, care au un conținut ridicat de enzime. Ca alternativă puteți consuma un supliment de enzime care este o modalitate mai practică de a profita de aceste elemente importante care au atâtea funcții în corp.

 Dacă optați pentru un supliment alimentar, asigurați-vă că cumpărați unul care să conțină acid clorhidric (HCL), enzime pancreatice (pancreatină), pepsină și un amestec de alte enzime digestive și enzime din surse vegetale cum sunt papaina (extrasă din papaya) și bromelina (extrasă din). Luați acest supliment dimineața pe stomacul gol și apoi înainte de fiecare masă. Acesta este de asemenea un remediu simplu și necostisitor contra acidității stomacale și a indigestiei.

 Observație: Enzimele digestive ajută pe toată lumea, în orice situație și fără să conteze greutatea corporală. De asemenea, persoanele obeze și toți cei care doresc să slăbească în mod natural pot consuma enzime digestive.

4. Consumați cât mai multe mere

 Merele sunt fructe extrem de delicioase, care pe lângă faptul că au numeroase proprietăți benefice pentru organismul nostru și sunt un aliment fundamental într-o dietă sănătoasă și echilibrată, oferă de asemenea anumite beneficii pentru cei care doresc să slăbească sau să-și mențină silueta.

 Din punct de vedere nutrițional, merele sunt bogate în fibre dietetice, care ajută la combaterea constipației care apare adeseori în cazul dietelor de slăbit. Totodată, merele conțin acid malic care ajută la eliminarea și mobilizarea acelor grăsimi care se acumulează în organism și de care corpul nu are nevoie.

 Merele se evidențiază de asemenea dintre celelalte fructe datorită conținutului lor scăzut de calorii și de grăsimi, de exemplu 100 grame de mere conțin doar 52 kilocalorii și 0,4 grame de grăsimi totale. Nu putem neglija la acest capitol nici oțetul de mere care de asemenea nu conține calorii, ci ajută la reducerea apetitului și accelerează arderea depozitelor de grăsime.

 De exemplu, un măr bine spălat și consumat în mod individual, este un remediu excelent contra constipației, deoarece cea mai mare parte din conținutul său de fibre se găsește în coaja acestuia.

 Merele au un conținut ridicat de apă (aproximativ 85%), pe lângă faptul că oferă cantități interesante de hidrați de carbon, vitamine (dintre care se remarcă vitaminele A și C și cele din grupul B), precum și minerale (cum sunt fosforul, magneziul și potasiul).

 Pe de altă parte, nu trebuie să uităm de recomandarea pe care o fac mulți medici și specialiști referitoare la consumul de mere. După cum au constatat diferite studii științifice, consumul a două mere zilnic ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar așa cum zice un binecunoscut proverb popular “un măr pe zi ține medicul departe”.

Instrucțiuni specifice:

 Aportul caloric al merelor este foarte redus, fiind fructe recomandate și bine tolerate de către persoanele diabetice. Merele sunt fructe foarte versatile, astfel încât pot fi consumate ca atare în dietele de slăbit sau pot fi combinate cu alte alimente care au efecte diuretice. Merele pot fi combinate și cu alte fructe într-un cocktail natural de fructe, pe post de mic-dejun sau gustare sănătoasă între mese, oferindu-i astfel organismului diferiți nutrienți esențiali.

 Atunci când combinăm diverse fructe, trebuie să avem grijă să nu amestecăm fructele dulci cu cele acide, deoarece chiar dacă combinația de gusturi poate să fie delicioasă, acest amestec poate să fie o autentică “bombă” pentru stomacul nostru. Dat fiind faptul că merele sunt fructe semi-acide, cel mai bine este să fie combinate cu căpșuni, cireșe, piersici, pepene roșu, rodii, papaya sau pere.

 De asemenea, merele sunt ideale sub formă de suc proaspăt preparat, simplu, sau cu adaos de suc de morcovi sau țelină. Acest suc, dacă este consumat zilnic are puternice efecte diuretice și ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din corp, ceea ce are ca rezultat pierderea kilogramelor nedorite.

5. Beți ceai verde zilnic

 Se cunoaște deja, datorită numeroaselor studii științifice care au fost realizate de-a lungul anilor, că ceaiul verde este capabil să activeze metabolismul grăsimilor.

 Ceaiul verde are ca efecte pozitive mobilizarea grăsimilor acumulate în corp și mai ales evitarea faptului ca acestea să se acumuleze de fiecare dacă când mâncăm ceva mai gras.

 În același timp, ceaiul verde purifică ficatul și facilitează, de exemplu, eliminarea toxinelor și a grăsimilor care s-au acumulat în acest organ vital, afecțiune cunoscută sub denumirea de ficat gras. De asemenea, complexul de vitamina B din ceaiul verde ajută în
principal la metabolizarea hidraților de carbon.

Instrucțiuni specifice:

 Dacă doriți ca ceaiul verde să vă ajute să eliminați surplusul de kilograme, este recomandat să consumați cel puțin 3 căni de ceai zilnic, mai ales dimineața, după prânz și după-masa, însă nu mai târziu de ora 18.00 p.m.

Mai poți citi din Tips-uri sănătate

11 modalități de prel…

Modalități ușoare de prelungire a vieții  Deși încă nu am reușit să inventăm o poțiune ...

10 alimente recomandate…

Ce beneficii vă oferă mâncarea sezonieră în această perioadă a anului?  Dacă urmați înț...

10 semne ale deficienț…

Ce sunt proteinele?  Proteina este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului n...

Toamna: anotimpul schim…

Cum ne influențează schimbarea anotimpurilor?  „Toamna schimbă sângele” este o zicală pop...

12 alimente bogate în …

Importanța enzimelor pentru sănătate  Odată cu vârsta corpul nostru produce din ce în ce mai...

8 beneficii ale consumu…

Nectarinele aduc beneficii intestinului, ochilor, inimii și sistemului imunitar  Este un mit comu...

Recomandări și tratam…

5 plante medicinale care ne oferă energie primăvara  Pentru a depăși starea constantă de obos...

Recomandări și tratam…

Suferiți de astenie de primăvară?  Primăvara mobilizează ceea ce stagnează în organism și ...

6 motive pentru a consu…

Ouăle, o sursă de energie și nutrienți  Un ou mediu de găină are 60 de calorii și conține ...

Vitamine, minerale și …

Vitaminele care întăresc sistemul imunitar  In lupta împotriva unei infecții sau combaterea r...

10 beneficii pentru să…

Care sunt principalele beneficii ale portocalelor?  Portocalele sunt un aliment dulce și delici...

5 moduri de a preveni r…

A preveni este mai ușor decât a trata  Cu sezonul rece și gripa la orizont, s-ar putea să înc...

12 alimente care au gri…

Alimentația afectează sănătatea dinților  Periajul dinților după mese, folosirea aței dent...

12 beneficii ale migdal…

Ce conțin migdalele?  Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoa...

12 beneficii ale piersi…

Ce conțin piersicile?  Piersicile sunt fructe dulci și delicioase, care se consumă proaspete sa...

6 alimente depurative d…

Alimentele de primăvară, o sursă de energie  Alimentele depurative de primăvară sunt proaspet...

Cireșele: 6 beneficii …

Cireșele, un aliat al sănătății  Toată lumea știe cât de delicioase sunt cireșele pot fi...

Cum să combatem asteni…

Cum se manifestă astenia de primăvară?  Astenia este o afecțiune care apare de obicei în timp...

16 motive pentru a cons…

16 motive pentru a consuma ananas  În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să...

Cele mai bune alimente …

Cum să ne îngrijim sănătatea pe timpul iernii?  Iarna suntem expuși la aer rece, ninsoare, pl...

10 motive pentru a cons…

Sfecla roșie, o sursă de sănătate  Sfecla roșie, având denumirea științifică Beta v...

4 sfaturi nutriționale…

Sfaturi nutriționale pentru sezonul rece  Cu fiecare schimbare de anotimp, necesitățile nutriț...

Puterea antioxidantă a…

  Căpșunii, apreciați în întreaga lume  Căpșunii care se cultivă în prezent în ...

10 alimente anti-obosea…

  De ce apare oboseala?  Oboseala este rezultatul logic al unui efort fizic sau mental int...

Beneficiile și proprie…

  Ovăzul, regina cerealelor  Ovăzul este una dintre cerealele cele mai consumate în întreaga...

6 motive pentru a consu…

  Grapefruit-ul are grijă de sănătatea și aspectul nostru  Conform unui studiu publicat rece...

Rucola: proprietăți …

  Rucola: proprietăți și beneficii  Știați că Rucola este una dintre cele mai complete leg...

11 băuturi detoxifiant…

  11 băuturi detoxifiante  Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, po...

Ghid complet pentru sl…

  Ghid complet pentru slăbit (II)  Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a cor...

Ghid complet pentru sl…

  Cum să slăbim într-un mod sănătos?  Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu ...

7 antibiotice naturale

  Antibioticele slăbesc sistemul imunitar   Încă din anul 1940, antibioticele au fost folosit...

Ovăzul și beneficiil…

  Ovăzul, unul dintre cele mai sănătoase alimentele  Puține alimente sunt atât de sănătoa...

5 alimente care întăr…

  Funcționarea corectă a sistemului imunitar depinde de alimentație  Se spune că suntem ceea...

Beneficiile fructelor d…

  Ce fructe putem găsi toamna și ce beneficii ne oferă acestea atunci când le consumăm?  Nu...

7 beneficii ale ghimbir…

  Ghimbirul susține starea de sănătate  Ghimbirul este din ce în ce mai cunoscut în ultima ...

10 alimente bogate în …

  Funcțiile și tipurile de acizi grași Omega 3  Importanța acordată acizilor grași Omega 3...

Ciocolata neagră poten…

  Ciocolata pură este un superaliment  Combinat cu o dietă sănătoasă, consumul zilnic al un...

Probioticele pot protej…

  Probioticele pot combate cancerul de sân  În prezent, cancerul de sân este unul dintre cele...

Factori negativi în ca…

  Cum apare cancerul?  Cancerul este rezultatul unei creșteri dezordonate a celulelor din anumi...

Hipotiroidismul: simpto…

  Hipotiroidismul: simptome și dietă  Hipotiroidismul este o tulburare care se produce atunci ...

Secretul populației ca…

  Secretul populației care nu are cancer  În ziua de azi, cancerul este din păcate una dintre...

Perele și beneficiile …

  Perele - un aliat al sănătății  Perele sunt foarte gustoase, au un conținut bogat de apă...

Secrete anti-îmbătrâ…

  Secrete anti-îmbătrânire din Himalaya  Cu siguranță ați auzit de anumite capacități ex...

5 tipuri de cancer ușo…

  5 tipuri de cancer ușor de prevenit  Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ce...

7 semne ale cancerului …

  Ce este cancerul cervical?  Cancerul cervical este al treilea tip de cancer comun în rândul ...

Simptomele cancerului d…

  Simptomele cancerului de prostată  Acest tip de cancer obișnuiește să fie cel mai comun pe...

Cum se poate preveni ca…

  Despre importanța prevenirii cancerului  Estimări recente din domeniul medical au indicat fa...

Cele mai bune diuretice…

  Ce este retenția de lichide?  Numele științific pentru retenția de lichide este hidropizie...

Ceaiul Mate: antioxidan…

  Ceaiul Mate: antioxidant și depurativ  Ceaiul denumit Yerba mate este o băutură tradiționa...

Beneficiile kefirului p…

  Ce este kefirul?  Kefirul este lapte fermentat de vacă sau de capră și are un gust acid și...

Antioxidanții și prev…

  Ce sunt radicalii liberi și ce rol au în formarea cancerului?  Radicalii liberi sunt compuș...

Beneficiile smochinelor…

  11 beneficii ale smochinelor  Smochinele sunt foarte bogate în nutrienți benefici pentru să...

Beneficiile steviei pen…

  Despre stevie – date generale  Stevia Rebaudiana Bertoni este o plantă perenă având un ri...

Recomandări pentru pre…

  Cum deteriorează soarele pielea?  Expunerea excesivă la soare poate cauza o deteriorare în ...

Probioticele și afecț…

  Ce sunt probioticele?  Conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agr...

Suplimente naturale car…

  5 suplimente naturale contra cancerului  Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție ...

Vitamina C previne oste…

Vitamina C și sănătatea oaselor  Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent d...

8 beneficii ale vinului…

  8 beneficii ale vinului roșu  A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne po...

6 alternative naturale …

  Alternative naturale la laptele de vacă  Diversele sortimente de lapte vegetal au o consisten...

Shake-uri pentru un plu…

  Shake-urile sunt delicioase și pline de vitamine  Pentru a ne bucura de un mic dejun energiza...

Spanacul, aliatul de fi…

  Spanacul are efecte terapeutice puternice  Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu e...

Primăvara, anotimpul p…

  Primăvara, anotimpul perfect pentru detoxifiere  Primăvara este momentul ideal pentru a slă...

Cum luptăm cu astenia …

  Astenia de primăvară aduce modificări în corpul uman  Astenia de primăvară este o stare ...

Alimente bogate în fla…

  Alimente bogate în flavonoide contra anxietății  În prezent, anxietatea afectează o m...

Recomandări pentru pre…

  Bolile cardiovasculare pot fi prevenite  În prezent, accidentele cardiovasculare continuă s...

Beneficiile triptofanul…

  Ce este triptofanul?  Triptofanul este un aminoacid esențial care trebuie să fie obținut di...

Beneficiile extraordina…

  Bananele conțin nutrienți importanți pentru sănătate  Bananele sunt fructe delicioase pe ...

Cum să identificăm de…

  De ce apar deficiențele nutriționale?  Există o mare posibilitate ca corpul să fie deficie...

Recomandări pentru pre…

  Recomandări pentru prevenirea bolilor renale  Rinichii sunt niște organe care la fel ca fica...

Beneficiile verzei de B…

Varza de Bruxelles – date generale  Varza de Bruxelles aparține familiei Brassica și este înr...

Trucuri pentru a fi în…

  Câteva trucuri pentru a fi în formă după excesele de Crăciun   După mesele de Crăciun d...

Cele mai bune legume an…

  Alimentația previne și tratează cancerul  Cancerul este o boală care se caracterizează pr...

Beneficiile orezului in…

  Beneficiile orezului integral  Orezul este unul din alimentele de bază din multe culturi, în...

Alimente cu putere anti…

  Recomandări pentru o dietă anticancer   Ca măsuri de prevenție a apariției cancerului, es...

Cele mai bune alimente …

  10 alimente bune pentru diabetici  Asociația Americană de Diabet a publicat o listă cu cele...

9 alimente pentru a com…

  Ce este depresia?  Depresia este o tulburare care afectează în prezent milioane de persoane...

Rețete savuroase și b…

  Nucile pecan au un gust cu totul aparte  Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foa...

Alimente care te ajută…

  Alimentația, cel mai bun aliat al tău contra cancerului  Alimentația poate să devină unul...

Descoperă beneficiile …

  Apa cu ananas te păstrează hidratat  Apa cu ananas are proprietăți anti-inflamatorii, puri...

8 strategii pentru a pr…

  8 strategii pentru a preveni un atac cerebral  Se pare că accidentul cerebral vascular este u...

Cele mai bune surse de …

  Cele mai bune surse de calciu vegetal  Calciul este un element indispensabil pentru orice vâr...