Vindecare emoțională

10 beneficii ale râsului pentru sănătate

Râsul: unul dintre cele mai bune medicamente

10 beneficii ale râsului pentru sănătate Râsul este un răspuns natural la stimuli pe care personalitățile noastre individuale le consideră distractive, fie că este vorba de o imagine, o senzație fizică, un sunet sau o amintire. Răspunsul fizic al râsului este foarte rapid. Odată ce simțurile noastre sunt expuse la ceva amuzant, un soi de curent electric trece prin sistemul nostru nervos pentru a ajunge la creierul.

 Ați auzit, probabil, că emisfera stângă a creierului este responsabilă de decodarea cuvintelor și a structurii sintactice și are o abordare mai analitică a informațiilor; în timp ce emisfera dreaptă este mai creativă și este relaționată cu starea de bună-dispoziție și umor. Astfel, centrul vizual al creierului formează o imagine a ideii de bună-dispoziție, în timp ce sistemul nostru emoțional sau limbic eliberează anumite substanțe chimice care îmbunătățesc starea noastră de spirit.

 

                    10 beneficii ale râsului

 Atunci când râdem ne schimbăm din punct de vedere fiziologic, deoarece mușchii de-a lungul feței și corpului se întind, pulsul și tensiunea arterială cresc, respirăm mai repede și trimitem mai mult oxigen țesuturilor. Iată în continuare care sunt principalele beneficii ale râsului pentru sănătatea noastră:

1. Râsul lucrează mușchii abdominali

 Cu siguranță că ați râs măcar o dată atât de mult încât v-a durut burta. Asta pentru că râsul este o tehnică bună de antrenament intern. Atunci când râdem, încordăm atât diafragma, abdomenul, sistemul respirator și chiar și umerii. Acest lucru face ca, după un râs bun, să fim mult mai relaxați și mai liniștiți. În plus, când râdem cu poftă, realizăm respirații mai profunde care desfundă căile respiratorii și îmbunătățesc aportul de oxigen. Toate acestea, adăugate la exercițiile fizice pe care le putem face, pot face ca râsul să devină un antrenament intern complet și eficient.

2. Râsul reduce stresul

 Dacă sunteți în căutarea unei modalități naturale de a elibera stresul, atunci râdeți cu poftă. Când râdem reducem nivelul hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul și epinefrina, iar în același timp creștem nivelul hormonilor care ne îmbunătățesc sănătatea. În plus, râsul, așa cum am menționat mai sus, ne ajută de asemenea, să ne întărim mușchii și stimulează circulația sângelui, ceea ce ne va ajuta să reducem unele simptome fizice ale stresului. Dacă doriți să faceți față cu brio tensiunilor de zi cu zi și să reduceți acumularea stresului, atunci râdeți din plin.

3. Râsul crește nivelul de energie

 Râsul ne poate ajuta și cu un plus de energie suplimentar pentru corpul și mintea noastră. Râzând vom face respirații mai profunde, care măresc fluxul de oxigen prin mușchii și organele corpului, făcându-ne astfel să ne simțim mai energici. În plus, râsul ne îmbunătățește, de asemenea, vigilența, creativitatea, capacitatea de concentrare și de memorare.

4. Râsul îmbunătățește relațiile sociale

 Râsul este ceva social, deoarece se produce în parte prin legătura și apropierea cu prietenii și familia, ceea ce duce la o serie de beneficii pentru sănătatea noastră. Suntem cu mult mai multe șanse să râdem atunci când suntem în companie decât atunci când suntem singuri, astfel că râsul ne ajută să stabilim acea legătură specială cu alte persoane și să ne îmbunătățim relațiile. Dacă arătăm fericiți și binedispuși, oamenii vor crede automat că suntem mai accesibili și că ne putem face noi prieteni.

5. Râsul stimulează respirația

 Dacă suferiți de afecțiuni respiratorii cronice, cum ar fi astmul, atunci respirația profundă este necesară pentru a ajuta la reducerea simptomelor. Când râdem, expirăm, golind complet plămânii și apoi inhalăm o cantitate mare de aer. Deși nu este un tratament propriu-zis, râsul poate reduce numărul de utilizări ale inhalatorului în cazul persoanelor care suferă de astm.

6. Râsul întărește inima

 Inima este un mușchi care are nevoie de exercițiu pentru a deveni tot mai puternică. Atunci când râdem, țesutul care formează mucoasa vaselor de sânge se extinde, ceea ce duce la o creștere a fluxului sanguin, lucru care ne va ajuta să reducem riscul de atac de cord și să prevenim problemele cardiace. În plus, râsul are, de asemenea, un efect relaxant care va reduce nivelul tensiunii arteriale, așa încât încercați să râdeți mai mult pentru a vă menține inima sănătoasă și pentru a preveni problemele cardiovasculare.

7. Râsul îmbunătățește sistemul imunitar

 Râsul frecvent este, de asemenea, un bun remediu pentru a stimula sistemul imunitar, deoarece astfel va crește numărul de anticorpi care luptă împotriva infecțiilor, precum și nivelul celulelor imunitare. Dacă sistemul nostru imunitar este puternic, vom fi mai rezistenți la îmbolnăvire, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să suferim de boli cum ar fi gripa, tusea, răceala sau diferite infecții.

8. Râsul contribuie la o atitudine pozitivă

 Doar zâmbind sau râzând ne putem îmbunătăți starea de dispoziție și starea de spirit. Râsul se comportă ca un analgezic, reducând durerea, chiar și la nivel inconștient și ne face să fim puțin mai fericiți. În plus, simțul umorului și abilitatea de a râde chiar și despre noi înșine și problemele pe care le putem avea poate fi o bună capacitate de a face față vieții cu pozitivitate și de a depăși perioadele grele.

9. Râsul crește pragul de durere

 Râsul, după cum am comentat, este, de asemenea, un analgezic natural, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, care a concluzionează că persoanele care râd foarte mult pot suporta până la 10% mai multă durere decât cele care nu râd de obicei. Râzând eliberăm endorfinele, hormonii care fac ca sistemul nostru să se simtă bine, iar un râs bun poate funcționa mai bine decât morfina pentru a ușura durerea. De asemenea, atunci când râdem atenția noastră este distrasă de la durere, lucru care, de asemenea, este de ajutor în cazul persoanelor bolnave sau suferinde.

10. Râsul ajută la un somn mai bun

 Insomnia este o problemă cu care se confruntă în prezent mulți oameni, însă râsul ne poate ajuta să o combatem. Când râdem, corpul nostru produce mai multă melatonină, care este hormonul pe care îl eliberează creierul ca să doarmă mai bine. În plus, râsul poate ajuta la îmbunătățirea tiparelor de somn, ceea ce este foarte necesar dacă intenționăm să tratăm insomnia. Așadar, înainte de a merge la culcare, râdeți cu prietenii și familia dumneavoastră pentru a evita stresul și anxietatea și pentru a vă bucura de un somn mai bun.

Mai poți citi din Vindecare emoțională

6 semne ale anxietăți…

Ce este anxietatea?  Anxietatea este un episod atât cu caracter emoțional, cât și fizic, care ...

Plânsul ca terapie

Reprimarea plânsului are efecte negative  Există momente când evităm plânsul și îl reprimă...

10 beneficii ale râsul…

Râsul: unul dintre cele mai bune medicamente  Râsul este un răspuns natural la stimuli pe care ...

Caracteristicile depend…

Care sunt caracteristicile persoanelor dependente emoțional?  Persoanele dependente din pun...

Gastrita emoțională s…

  Gastrita emoțională sau nervoasă  Gastrita emoțională sau nervoasă este un tip de gastri...

Anxietatea: cauze și r…

  Ce este mai exact anxietatea?  Care sunt cauzele care determină apariția anxietății? Știa...

Maturitatea și conști…

  Arta de a trăi și de a-ți crea propria realitate  A ne simți liberi, împliniți și reali...

Forța gândirii: cheia…

  Forța gândirii – un instrument esențial în orice terapie  Există o conexiune imediată ...

Emoțiile și sănătat…

  Emoțiile și sănătatea sistemului nervos  În medicina naturistă se cunoaște un mare secr...

Purificarea emoțional…

  Ce este purificarea emoțională?  Tuturor ne este mai mult sau mai puțin familiar procesul d...

Știința gândurilor v…

   Poate mintea să vindece într-adevăr corpul?  Pare oarecum imposibil ca puterea gândurilo...

Iubirea te ajută să t…

  Cum ne vindecă iubirea?  Cercetătorii au confirmat faptul că atunci când suntem îndrăgos...

10 beneficii ale îmbr…

  Cum ne pot vindeca îmbrățișările?  Îmbrățișarea este definită ca fiind acțiunea de ...

Legătura dintre emoți…

  Legătura dintre emoții și stomac  Atunci când ne îndrăgostim, spunem adeseori că “ave...

Cum se transformă gân…

  Cum influențează mintea starea fizică?  Mintea umană este atât de puternică încât ne p...

Vindecă-ți emoțiile

  Ieși din depresie și din pesimism!  Emoțiile pe care le trăim spun multe despre ...

Durerea cronică

  Cauza psihosomatică a durerii cronice  Atunci când o persoană suferă de dur...

Simptomele anxietății

  Anxietatea, un răspuns în cazul unei amenințări  Corpul nostru dispune de sis...

Vindecarea apetitului e…

  Ce este apetitul emoțional?  Apetitul emoțional înseamnă a mânca atunci când nu-ți este...

Cum ne pot îmbolnăvi …

  Despre cauzele emoționale ale bolilor  Uneori, o persoană se simte rău din punct de vedere ...