Băuturi cu efecte detoxifiante

De ce să alegem băuturile detoxifiante?

 Atât de mulți dintre noi muncim din greu în fiecare zi și simțim că abia dacă o putem trece fără a avea nevoie de un fel de creștere a energiei. Avem tendința să apelăm la zahăr pentru o energizare rapidă, dar acest obicei face cu adevărat mai mult rău decât bine.

 Mulți oameni nu își dau seama că digestia lentă și distensia abdominală pe care o au în timpul zilei poate fi rezultatul excesului de toxine din organism. Băuturile de detoxifiere ajută la reducerea naturală a inflamațiilor, stimulează energia, susțin digestia, curăță ficatul și promovează pielea sănătoasă.

 Un studiu din 2011 publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine (Revista de medicină alternativă și complementară) a evaluat utilizarea terapiilor clinice de detoxifiere de către medicii naturopati autorizați din Statele Unite.

 O sută nouăzeci și șase de medici naturiști au finalizat un sondaj despre utilizarea terapiilor clinice de detoxifiere; 92% dintre respondenți au raportat folosirea terapiilor de detoxifiere și peste 75% au folosit metode specifice de detoxifiere pentru a trata pacienții cu tulburări gastrointestinale și boli autoimune.

 Dar nu aveți neapărat nevoie de un medic pentru a vă detoxifica corpul. Băuturile de detoxifiere sunt ușor de făcut - există o serie de fructe, legume și ierburi care stimulează detoxifierea, oferind în același timp vitamine și minerale care mențin corpul să funcționeze corect. Băuturile de detoxifiere pot fi preparate cu ingrediente pe care le aveți deja acasă, precum lămâie, oțet de mere, castraveți și pepene verde.

 În fiecare zi suntem expuși la poluanți ai mediului, conservanți, metale grele, pesticide și substanțe chimice cauzatoare de cancer. Inspirăm, ingerăm sau intrăm în contact cu aceste toxine și acestea sunt stocate în țesuturi și celule din corpul nostru. Multe dintre aceste toxine au demonstrat efecte nocive asupra cancerului, asupra funcției de reproducere, metabolice și asupra sănătății mintale. Băuturile de detoxifiere ne ajută să evităm supraîncărcarea toxică înainte ca aceasta să devină o problemă majoră de sănătate.

 Unele semne ale unei supraîncărcări toxice includ:

 - constipație

 - balonare

 - gaz

 - dureri de cap

 - oboseală

 - dureri

 - stări de greaţă

 - grăsime abdominală

 - probleme de piele

 - pofte alimentare

 - energie scăzută

 - respirație urât mirositoare

 - modificări ale dispoziției

 

         5 beneficii majore ale băturilor detoxifiante

1. Îndepărtează toxinele din corp (și curăță ficatul)

 Poluanții din mediu, pesticidele, metalele grele și substanțele chimice sunt depozitate în țesuturile și celulele noastre. Acest lucru afectează funcția sistemului imunitar, starea noastră de spirit, metabolismul și capacitatea noastră de a lupta împotriva bolilor; de fapt, simptomele unei stări de sănătate precare la persoanele libere de boala diagnosticată pot fi, de asemenea, legate de acumularea de toxine. Un studiu din 2000 publicat în revista Terapii alternative în sănătate și medicină a investigat dacă un program de șapte zile de detoxifiere, cum ar fi o detoxifiere a metalelor grele, poate îmbunătăți bunăstarea și îmbunătăți activitatea căilor de detoxifiere hepatică. Ca urmare a detoxifierii, a existat o creștere cu 23% a capacității de detoxifiere hepatică și o creștere a raportului sulfat urinar-cretinină după tratament, indicând o tendință spre îmbunătățirea funcției hepatice.

2. Reduc inflamația din corp

 Când curățați ficatul cu o băutură detoxifiantă și dați sistemului digestiv o șansă de odihnă, având băuturi detoxifiante și smoothie-uri în loc de mese grele, reduceți inflamația care cauzează boli și inflamația în corp. Unele ingrediente pentru băuturile de detoxifiere, cum ar fi pepenele verde, castraveții, căpșunii, țelina și ghimbirul ajută la reducerea inflamației, în timp ce ușurează sistemul digestiv.

3. Ajută la pierderea în greutate

 Băuturile de detoxifiere vă pot crește metabolismul și nivelul de energie, lăsându-vă senzația de proaspătă și ușoară pe tot parcursul zilei. Unele fructe, cum ar fi grapefruitul bogat în beneficii, conțin chiar enzime speciale care ajută organismul să utilizeze zahărul, stimulând astfel metabolismul și ajutând la scăderea în greutate. Un studiu din 2013 publicat în Journal of Chiropractic Medicine a evaluat efectele unui program de detoxifiere de 21 de zile. Șapte participanți au ținut o dietă care implica fructe și legume proaspete sau congelate nelimitate și cel puțin 64 de uncii de apă pe zi. De asemenea, li s-a permis să consume carbohidrați complexe și shake-uri proteice pe tot parcursul programului. Ca urmare a detoxifierii, cei șapte participanți au demonstrat o scădere în greutate pe termen scurt (în medie 11,7 kilograme) și îmbunătățiri ale profilurilor lipidice. Nivelul colesterolului total și al lipoproteinelor cu densitate scăzută a scăzut.

4. Susțin sănătatea pielii

 Prin eliminarea toxinelor din corp și reducerea inflamației, băuturile detoxifiante sporesc sănătatea pielii și reduc la minimum semnele îmbătrânirii. Când pielea se înfundă cu poluanți și substanțe chimice, aceasta duce la riduri, uscăciune și alte semne de îmbătrânire. Întărirea mecanismelor metabolice ale pielii cu fructe și legume îmbunătățește luciul pielii. Multe ingrediente pentru băuturile detoxifiante sunt adesea alimente cu vitamina C, care pot ajuta, de asemenea, la încetinirea îmbătrânirii naturale și la vindecarea rănilor prin formarea de țesut cicatricial nou.

5. Stimulează nivelul energetic și mental

 Ingredientele oricărei băuturi detoxifiante vor funcționa împreună pentru a reduce inflamația, a curăța ficatul și a crește nivelul de energie în mod natural. Fără supraîncărcarea de toxine care vă va împovăra, vă veți simți mai ușor și revigorat, în loc să trăiți cu oboseală, schimbări de dispoziție și ceață cerebrală.

 Ingrediente precum lămâia, rozmarinul și menta vor întineri corpul și pot chiar îmbunătăți vigilența mentală. Aceste alimente puternice vă ajută, de asemenea, să restabiliți hidratarea organismului, mai ales după exerciții fizice sau o zi plină.

 

      Cele mai bune ingrediente pentru băuturi detoxifiante

 Există o serie de fructe, legume și ierburi care pot fi adăugate în apă pentru a sprijini detoxifierea organismului. Fiecare are componente specifice care ajută la detoxifiere, contribuind în același timp la stimularea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor cronice. Pentru a vă face propria băutură de detoxifiere, puteți citi beneficiile și puteți combina ingredientele care sunt adaptate în mod specific nevoilor dumneavoastră.

 Pepenele verde

 - Pepenele verde are un conținut scăzut de calorii și ajută la hidratarea organismului. Combate inflamațiile și daunele provocate de radicalii liberi, oferind în același timp vitamina A și vitamina B, ambele cunoscute pentru proprietăți anti-îmbătrânire. Pepenele verde conține o cantitate mare de licopen, un anumit tip de carotenoid care este responsabil pentru conferirea pepenei sale de culoarea roșu sau roz intens și servește ca un puternic antioxidant. Studiile au arătat că licopenul din pepenele verde joacă un rol în prevenirea bolilor cronice și poate preveni osteoporoza, bolile cardiovasculare și hipertensiunea. Pepenele roșu asigură, de asemenea, potasiu și magneziu, care sunt importante pentru detoxifiere și gestionarea fluxului sanguin și a nivelurilor de hidratare din organism.

 

Castravetele

 - Nutriția castraveților include unele beneficii impresionante atunci când vine vorba de combaterea daunelor și inflamației radicalilor liberi. De asemenea, conțin niște compuși polifenolici puternici care pot ajuta la încetinirea în mod natural a îmbătrânirii cauzate de stresul oxidativ. Castraveții sunt diuretici, deci stimulează urinarea, care ajută la curățarea ficatului, la eliminarea toxinelor corporale și la evitarea retenției de apă.

Lămâia

 - Lămâia conține acid ascorbic, care ajută la detoxifierea organismului; de asemenea, ajută digestia, vă menține pielea strălucitoare și oferă vitamina C, care stimulează producția de celule albe din sânge și crește funcția sistemului imunitar. Beneficiile apei cu lămâie includ capacitatea sa de a întineri pielea, de a vindeca corpul și de a stimula energia. O detoxifiere cu apă de lămâie vă poate ajuta, de asemenea, să slăbiți, deoarece lămâia conține pectină, un tip de fibre care vă ajută să vă simțiți plin mai mult timp.

Limes (lămâi verzi)

 - Adăugarea sucului de limes la băuturile de detoxifiere oferă vitamina C și antioxidanți. Se știe că vitamina C îmbunătățește performanța fizică, stimulează sistemul imunitar și combate daunele provocate de radicalii liberi. Lămâile verzi ajută la detoxifiere prin promovarea activității unei enzime din ficat numită glutation-S-transferază (GST). De asemenea, lămâile verzi conțin flavonoide care stimulează sistemul digestiv și cresc secreția de bilă și acizi.

Grapefruit

 - Știați că doar mirosul aromei de grepfrut afectează nervii autonomi, metabolismul grăsimilor și apetitul? Cercetările efectuate la Institutul Karolinska din Suedia au arătat că grapefruitul favorizează pierderea în greutate. Enzima găsită în grapefruit numită proteină kinază activată cu AMP (AMPK) ajută corpul să utilizeze zahărul, ceea ce vă stimulează metabolismul și ajută la scăderea în greutate. AMPK este activat în general în timpul exercițiilor fizice pentru a ajuta mușchii să utilizeze zahăr și grăsimi stocate pentru energie. Grapefruitul stimulează și sistemul imunitar, deoarece este bogat în vitamina C, hidratează corpul și chiar promovează sănătatea pielii și a creierului.

Zmeură

 - Zmeura conține cetone, substanțe chimice naturale despre care se crede că te ajută să slăbești rapid. Studiile efectuate pe animale au arătat că cetonele din zmeură ajută la prevenirea creșterii greutății corporale induse de diete bogate în grăsimi, precum și a greutății ficatului și a țesuturilor adipoase viscerale. Indiferent dacă cetonele ajută sau nu la scăderea în greutate umană, este încă în dezbatere, dar zmeura are și un conținut ridicat de vitamine C și vitamine B. Promovează sănătatea pielii și îmbătrânirea lentă în mod natural.

Căpșuni

 - Majoritatea beneficiilor pentru sănătate asociate nutriției căpșunilor se datorează prezenței antioxidanților antiinflamatori. Căpșunile conțin flavonoide anti-îmbătrânire care pot reduce riscul de boli cronice, inclusiv cancer și boli cardiovasculare. Adăugarea căpșunilor la băuturile de detoxifiere va încetini, de asemenea, procesul de îmbătrânire, va proteja pielea, va oferi vitaminele A și C și va ajuta la detoxifiere. Vitaminele A și C sunt necesare în special în timpul procesului de detoxifiere a organismului pentru a neutraliza și elimina toxinele - ducând la reducerea inflamației, la un sistem digestiv regulat și la echilibrul pH-ului.

Mentă

 - Știați că menta are una dintre cele mai mari capacități antioxidante ale oricărui aliment? Menta este ingredientul perfect pentru băuturile detoxifiante, deoarece revigorează simțurile în timp ce calmează stomacul deranjat sau indigestia. Menta îmbunătățește fluxul de bilă prin stomac și accelerează procesul de digestie, ajutând la detoxifierea organismului. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene și poate fi utilizată pentru a sprijini sănătatea bucală.

Ghimbir

 - Beneficiile medicinale ale ghimbirului provin de la gingerol, rășina uleioasă din rădăcină care acționează ca un agent puternic antioxidant și antiinflamator. Ghimbirul servește ca un ajutor digestiv eficient și remediu natural pentru a combate greața. Ghimbirul poate fi adăugat la orice băutură detoxifiantă pentru a ameliora balonarea, constipația și problemele gastro-intestinale. Ghimbirul este, de asemenea, cunoscut pentru a încălzi corpul, deoarece descompune acumularea de toxine în organe.

Rozmarin

 - Rozmarinul face parte din familia mentei și are proprietăți antiinflamatorii. Rozmarinul este, de asemenea, un detoxifiant fantastic; funcționează prin îmbunătățirea fluxului biliar al organismului, care este esențial pentru metabolismul grăsimilor și detoxifiere. Ajutând la îmbunătățirea performanței vezicii biliare producătoare de bilă și la echilibrarea microflorei din intestin, rozmarinul mărește absorbția nutrienților și ajută la inversarea sau prevenirea supraîncărcării toxice.

Păpădie

 - Frunzele de păpădie cresc producția de urină și servește ca laxativ natural. Păpădia ajută digestia prin menținerea fluxului adecvat de bilă și curățarea ficatului. Frunzele de păpădie sunt o sursă bogată de vitamina C, care ajută la absorbția mineralelor și reduc inflamația. Păpădia poate fi utilizată și pentru pierderea poftei de mâncare, stomac deranjat, gaze intestinale și calculi biliari.

Oțet de mere

 - Consumul de oțet de mere mărește metabolismul și accelerează pierderea în greutate. Conține un acid organic numit acid acetic, care s-a dovedit a vă îmbunătăți metabolismul. De asemenea, susține funcția digestivă cu enzimele și probioticele sale și combate refluxul acid în mod natural. Adăugați oțet de mere la băuturile de detoxifiere pentru a vă curăța sistemul viu și limfatic. Ajută la echilibrarea pH-ului corpului și promovează stimularea cardiovasculară.

Gel de Aloe Vera

 - Gelul de Aloe Vera are proprietăți laxative și antiinflamatorii care ajută digestia, normalizează echilibrul pH-ului, diminuează formarea drojdiei și încurajează bacteriile digestive. Enzimele prezente în Aloe Vera ajută la descompunerea proteinelor pe care le consumăm în aminoacizi și transformă enzimele în combustibil pentru fiecare celulă din corp. Acest lucru permite celulelor să funcționeze corect și stimulează sistemul imunitar. Adăugați Aloe Vera la băuturile detoxifiante pentru a reduce inflamația, pentru a ajuta digestia și pentru a promova sănătatea pielii.

 

        Rețete de băuturi naturale detoxifiante

 După adăugarea ingredientelor într-un borcan sau un ulcior de sticlă, lăsați-le să stea timp de 3-5 ore sau peste noapte. Puteți adăuga gheață băuturii de detoxifiere înainte de a consuma, dacă doriți. Orice combinație a acestor ingrediente minunate pentru băuturile de detoxifiere va ajuta la îndepărtarea toxinelor din corp, la creșterea energiei, la reducerea inflamației și la promovarea pierderii în greutate.

 - O mână de frunze de mentă, 2 căni de pepene verde cubulețe și felii de lămâi verzi

 - felii de lămâie și de castravete

 - sucul de la 1 lămâie

 - 2 linguri de sirop de arțar pur și 1/8 linguriță de piper Cayenne

 - 1 cană de căpșuni feliate

 - 2 căni de pepene verde cubulețe și 2 crenguțe de rozmarin proaspăt

 - 2 linguri de oțet de mere, sucul de la o jumătate de lămâie

 - o linguriță de scorțișoară și feliile de la o jumătate de măr

 - sucul de la o lămâie și 3 linguri de gel de Aloe Vera

 - sucul de la o lămâie și o jumătate de rădăcină de ghimbir proaspăt, ras

 

       Rețete de ceaiuri detoxifiante:

Ceai de păpădie

 - Rădăcini de păpădie sau flori infuzate în apă fierbinte timp de 30 de minute. Puteți strecura rădăcinile și florile sau le puteți bea împreună cu ceaiul. Ceaiul de păpădie ajută la curățarea ficatului; servește ca diuretic și este o sursă bună de vitamina A.

Ceaiul verde

 - Ceaiul verde conține antioxidanți puternici și poate reduce inflamația, scade tensiunea arterială, reduce nivelul colesterolului, reduce la minimum semnele îmbătrânirii și îmbunătățește memoria. Puteți găsi ceai verde la majoritatea magazinelor alimentare sau puteți cumpăra frunze de ceai verde și infuzați-le în apă fierbinte timp de 3-5 minute, apoi strecurați-le și consumați ceaiul, de preferat neîndulcit.

Ceaiul de ghimbir

 - Ceaiul de ghimbir calmează digestia, reduce inflamația și ameliorează greața sau tulburările stomacale. Puteți găsi ceai de ghimbir în majoritatea magazinelor alimentare sau îl puteți prepara singuri prin infuzarea rădăcinii proaspete de ghimbir în apă clocotită timp de 10 minute. Adăugați miere sau lămâie crudă pentru aromă și beneficii suplimentare de detoxifiere.

Concluzii finale:

 - Băuturile de detoxifiere sunt excelente pentru curățarea organismului de toxine care pot cauza probleme precum indigestia, stări de slăbiciune, balonare, greață, modificări ale dispoziției și probleme ale pielii.

 - Băuturile detoxifiante ajută la creșterea energiei, curăță ficatul, ajută la scăderea în greutate, reduc inflamațiile și promovează sănătatea pielii. Există atât de multe ingrediente puternice care pot fi adăugate băuturilor de detoxifiere.

 - Ceaiurile de detoxifiere pot fi, de asemenea, benefice; în acest sens, puteți folosi ceaiul de ghimbir, lămâie, mentă sau păpădie pentru a vă prepara propriul ceai de detoxifiere.

 - Dacă doriți să slăbiți, băuturile de detoxifiere vă vor ajuta să vă stimulați metabolismul și să reduceți inflamațiile care vă pot face să vă simțiți umflat și balonat.

 - Băuturile detoxifiante nu sunt singurul răspuns pentru pierderea în greutate; pentru a obține rezultate de lungă durată, asociați aceste băuturi benefice cu mese sănătoase și cu un program regulat de exerciții fizice.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Ceaiuri, Răcoritoare, Băuturi

Băuturi cu efecte deto…

De ce să alegem băuturile detoxifiante?  Atât de mulți dintre noi muncim din greu în fiecare ...

8 infuzii ideale pentru…

Infuziile din plante medicinale stimulează sistemul imunitar  Pe lângă înfruntarea frigului, ...

6 sucuri contra anemiei

Ce este anemia?  În prezent, multe persoane din întreaga lume suferă de anemie și, deși nu es...

Matcha latte: 2 rețete…

Ce este matcha latte?  Ceaiul Matcha este o varietate japoneză minunată de ceai verde, care în ...

3 shake-uri sățioase …

  3 shake-uri sățioase și sănătoase  Shake-urile din legume și fructe proaspete sunt o com...

Limonadă de ceai verde…

  Pericolul kilogramelor în plus Dat fiind faptul că în ultimii ani s-a dovedit că supragreu...

4 rețete de ciocolată…

  Ciocolata și calitățile sale incontestabile  Ciocolata este un aliment cu proprietăți min...

Ceai de iarnă delicios…

  Ceaiul de iarnă aduce beneficii sănătății  Acest ceai este un deliciu pentru simțuri, ia...

Băuturi sănătoase f…

  Ce este cafeina?  Cafeina, considerată cel mai utilizat stimulent, se găsește în principal...

Sucul de merișor detox…

  Sucul de merișor detoxifică organismul  Cu toții avem nevoie din când în când de o detox...

5 shake-uri sănătoase…

  5 shake-uri sănătoase cu spanac  Datorită versatilității sale, putem combina spanacul cu ...

Smoothie din pere și s…

  Smoothie din pere și struguri  Acest smoothie tomnatic ne încântă prin prospețimea strugu...

Sucul smoothie verde …

  Sucul smoothie verde, cel mai sănătos suc detox Sucul smoothie verde – o băutură plină d...

Ceaiul verde Matcha, ce…

  Ce este ceaiul verde Matcha?  Ceaiul Matcha este un ceai de calitate superioară care provine...

Smoothie de mure cu ne…

  Smoothie de mure cu nectarine  La fel ca spanacul, stafidele, merele, prunele și strugurii, m...

Piersicată cu iz exoti…

  Piersicată cu iz exotic  Minunatele piersici sunt sărace în calorii (100gr/39 calorii), dar...

Ceaiul Masala Chai, o b…

  Ceaiul Masala Chai este o băutură foarte populară în India  Când vorbim de Masala Chai sa...

Cocktailuri si milkshak…

  Reţete de cocktailuri şi milkshakes pentru un aperitiv lejer  Un pahar de cocktail...

Prepară altfel ciocola…

  Prepară altfel ciocolata caldă!  Pe timp de iarnă nimic nu te încălzește ...

Sucuri smoothie pentru …

  7 sucuri smoothie pline de sănătate pentru micul dejun  Sucurile smoothie sunt o v...

Ingrediente pentru cele…

  Câteva super ingrediente pentru cele mai sănătoase sucuri smoothie  Sucurile...

Băuturi detox extrem d…

  Băuturi detox extrem de eficiente  Cu siguranță că după perioada sărbătorilor...

Trucuri pentru a pregă…

  10 trucuri pentru a pregăti altfel punciul de Crăciun  Vrei să vii cu un nou sufl...

Reinventează ciocolata…

  3 rețete pentru a reinventa ciocolata caldă  Ciocolata caldă este un produs indis...

5 motive pentru a consu…

  5 motive excelente de a consuma ceai Rooibos  Ceaiul Rooibos, această băutură ro...

Ceaiul Oolong, benefici…

  Ceaiul Oolong, un ceai chinezesc special  Originar, precum restul ceaiurilor autentice, din ...

Sucuri smoothie care te…

  Care sunt sucurile smoothie care te ajută să scapi de celulită?  Pentru a scăpa de piele...

Idei de sucuri smoothie…

  5 idei de sucuri smoothie pentru iarnă  Nu, sucurile smoothie nu sunt rezervate doa...

Cum să prepari un ceai…

  Prepararea ceaiului diferă în funcție de tipul de ceai  Există diferite mod...

Prepara un suc smoothie…

  Câteva sfaturi pentru a prepara un suc smoothie perfect Nutritive și ușor de bău...

Retete gurmande de cioc…

  4 rețete gurmande de ciocolată caldă  Cu siguranță că și tu ești mare fan ci...

Bauturi racoritoare pen…

  Băuturi răcoritoare şi sănătoase pentru vară  Băuturile dulci sunt o capcană...

Siropuri home—made

  Siropurile home—made un concentrat foarte gurmand  Vara este sezonul ideal de ...

Compoturi verzi si raw

  Compoturi verzi şi raw  Sucurile smoothie verzi fac parte deja de mult timp din via...

Idei pentru a consuma a…

  Câteva idei pentru a consuma apa altfel  Știi că este sănătos să consumi ...

Reinventeaza ceaiul cu …

  12 feluri prin care poţi reinventa ceaiul cu gheaţă  Un ceai bun cu gheaţă poat...

Cafea sau ceai cu gheat…

  Cafea sau ceai cu gheață  Răcoritoare şi pline de prospețime, cafeaua şi ceaiu...

Detox Water – idei de…

  Detox Water – idei de rețete  Detox Water- rețete must have de fructe cu ap...

Retete de bauturi frapp…

  Cele mai bune rețete de băuturi frappé de încercat  Mai gurmande dec&...

Variante delicioase de …

   4 variante delicioase de limonadă  O zi toridă de vară este momentul ideal ...

Idei de cocktailuri

  Campionatul mondial 2014 - idei de cocktailuri de savurat în fața unui meci  ...

Cocktailuri pentru vara

  Selectie de cocktailuri pentru vara  Cum vara se apropie incet-incet, trebuie sa te ...