Cafea sau ceai cu gheață
Răcoritoare ÅŸi pline de prospeÈ›ime, cafeaua ÅŸi ceaiul cu gheață fac parte din băuturile indispensabile pentru o vară toridă. Åži trebuie să È™tii un lucru- cu zahăr sau fără, degustata cât mai simplu sau alături de alte ingrediente precum laptele, siropul, sucul de lămâie sunt foarte uÈ™or de preparat, delicioase la gust ÅŸi propice pentru numeroase variante extrem de gurmande.
Rețetele de bază.
Perfecte pentru a te răcori într-o după-amiază de vară, o cafea sau un ceai cu gheață sunt pur ÅŸi simplu o cafea sau un ceai clasic la care se adaugă cuburi de gheață sau niÈ™te băuturi care au fost date la rece pentru a fi cât mai răcoroase. Preparate într-un shaker, amestecate într-un blender sau preparate pur ÅŸi simplu într-o carafă, există mai multe feluri în care te poÈ›i delecta cu ele.
Cafeaua
În ceea ce priveÈ™te cafeaua, poÈ›i pur ÅŸi simplu să amesteci 20 de cl de cafea rece – expresso sau cafea instant cu 6 cubuleÈ›e de gheață ÅŸi puÈ›in zahăr ÅŸi să le pui puÈ›in într-un blender până obÅ£ii o spumă fermă.
Ceaiul
În ceea ce priveÈ™te ceaiul, este de ajuns dacă pui într-o carafă ceai infuzat, puÈ›in zahăr ÅŸi îl pui la rece. PoÈ›i să mai adaugi ÅŸi 2, 3 cubuleÈ›e de gheată sau puÈ›in suc de lămâie pentru o savoare mai acidulată.
Rețete cu fructe.
Cafeaua nu prea se pretează unor astfel de amestecuri, ceaiul însă da. Va fi ÅŸi mai bun cu o savoare de fructe. PoÅ£i pentru asta să foloseÈ™ti ceai aromatizat cu fructe sau să adaugi pur si simplu în el fructe proaspete sau congelate. Zmeura ÅŸi portocala sunt cele mai bune. PoÅ£i folosi ÅŸi suc de fructe pentru a sublima gustul ceaiului tău. PoÅ£i încerca de exemplu să prepari un ceai earl grey de exemplu cu suc de portocale ÅŸi cu felii de mango. Åži mai ai o variantă minunată la îndemână- amestecă în blender 1 lingură de ceai verde matcha, puÈ›in sirop de rodie, 1 banană tăiată rondele, 10 cl de apă rece ÅŸi 4 bucăți de cuburi de gheață. Te vei putea delecta astfel cu un delicios cocktail răcoritor.
Rețete mai picante.
Şi unele mirodenii sau ierburi aromatice pot fi folosite pentru aromatizarea băuturilor tale cu gheaţă. La cafea poţi folosi scorţişoară, cardamom sau vanilie. La ceai mentă sau busuioc.
Reţete cu savori de lapte.
Savorile obÈ›inute prin intermediul laptelui – lapte sau smântână se potrivesc cel mai bine cafelei mai degrabă decât ceaiului. ReÅ£etei clasice poÅ£i adăuga deci lapte sau lapte concentrat. PoÅ£i folosi smântână sau cremă chantilly pentru a sublima gustului cafelei tale cu gheaţă. Mai poÅ£i încerca încă o variantă- amestecă într-un blender 15 cl de cafea, 200 de grame de îngheÅ£ată de vanilie, câteva bucăţi de cuburi de gheaţă. PoÅ£i folosi ÅŸi ciocolată sau alte tipuri de îngheÅ£ată pentru a te delecta de fiecare dată cu cele mai bune variante de cafea cu gheaţă. Cafeaua cu gheaţă este delicioasă ÅŸi dacă adaugi în ea rom, un lichior mai aromat sau brandy, de ce nu.