Â
Pericolul kilogramelor în plus
Dat fiind faptul că în ultimii ani s-a dovedit că supragreutatea și obezitatea cresc riscul de boli grave, tot mai multe persoane caută alternative pentru a scăpa în mod eficient de excesul de grăsime corporală. Epidemia de obezitate este în mod direct relaționată cu consumul excesiv de zahăr - practic toate alimentele procesate conțin zahăr și fructoză ascunsă, inclusiv alimentele pentru copii. Tot acest exces de zahăr se metabolizează în grăsime corporală și cauzează toate bolile metabolice cronice cu care ne confruntăm în prezent, inclusiv cancerul.
 Chiar dacă aspectul estetic continuă să fie o motivație importantă pentru reducerea măsurilor, mulți oameni au conștientizat faptul că a pierde kilogramele în plus este esențial pentru a avea o stare bună de sănătate. În prezent, există multe suplimente dietetice naturale ale căror proprietăți stimulează ritmul metabolismului și ajută la creșterea energetică pentru a reduce astfel acumularea excesului de grăsime.
 Unul dintre acestea este binecunoscutul ceai verde, o plantă care ocupă de mulți ani unul dintre primele locuri ca remediu contra greutății corporale excesive. Efectele ceaiului verde sunt potențate de beneficiile lămâiei, rezultând o băutură perfectă pentru dietele celor care doresc să slăbească.
 Această limonadă poate fi o opțiune foarte bună pentru a se evita apetitul excesiv, însă trebuie să fie combinată cu o dietă săracă în grăsimi și zahăr. De asemenea, pentru a se elimina excesul de grăsime corporală se recomandă efectuarea exercițiilor fizice în mod regulat, dacă este posibil chiar zilnic.
Â
Limonada de ceai verde pentru eliminarea kilogramelor în plus
 Limonada de ceai verde este o băutură bogată în compuși antioxidanți, vitamine și minerale care impulsionează funcția metabolică pentru a combate excesul de greutate. Ingredientele pe care le conține această limonadă ajută la drenarea organismului, la combaterea retenției de lichide și implicit la pierderea excesului de greutate corporală.
 Atât ceaiul verde, cât și lămâia sunt recunoscute datorită proprietăților lor detoxifiante și diuretice care stimulează eliminarea deșeurilor reținute în corp. Ambele ingrediente conțin agenți antiinflamatorii puternici care, pe lângă faptul că ne ajută să slăbim, exercită un control asupra proceselor de inflamație din organism.
 Există numeroase studii care au confirmat că consumul pe termen lung al catechinelor din ceaiul verde este îndeosebi benefic pentru arderea grăsimilor și ajută de asemenea la creșterea nivelelor de oxidare a grăsimilor și a termogenezei. Ceaiul verde conține un puternic antioxidant, cunoscut sub denumirea de epigalocatechină (EGCG), care determină reducerea grăsimilor, colesterolului și trigliceridelor.
 Consumul regulat de ceai verde împiedică oxidarea lipidelor, favorizează eliminarea lichidelor reținute și îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Ceaiul verde conține de asemenea și vitamina A, vitamina C și vitamina E, care împreună cu catechinele oferă o excelentă protecție împotriva radicalilor liberi.
 La rândul său, lămâia este un excelent detoxifiant și dezinflamant pentru corp. Lămâile sunt bogate în pectină care ajută la combaterea poftelor alimentare. Pectina din lămâi prelungește senzația de sațietate și stopează dorința de a consuma calorii în exces. Numeroase studii medicale au demonstrat că persoanele care au o dietă mai alcalină tind să piardă în greutate mult mai rapid. De asemenea, vitamina C din lămâie participă şi la eliminarea colesterolului rău şi la arderea grăsimilor din organism.
 De asemenea, conținutul său bogat în potasiu și fibre, stimulează digestia grăsimilor, filtrează sângele și reduce acumularea lipidelor pe pereții arterelor. Lămâile au o concentrație ridicată de polifenoli, niște antioxidanți care stimulează funcția hepatică pentru reducerea excesului de grăsime.
Â
Rețeta de limonadă de ceai verde
 Pentru a potența proprietățile acestei băuturi îi vom adăuga un extra de nutrienți cu ajutorul ghimbirului și a mierii de albine.
 Ghimbirul, acest condiment natural are calități antiinflamatorii, antibacteriene și termogenice care susțin procesul prin care zaharurile se transformă în energie. Ghimbirul ajută la producerea unei mai bune absorbții a nutrienților esențiali în organism, datorită stimulării secrețiilor din stomac și a enzimelor pancreatice. Totodată, ghimbirul reduce dorința constantă de a mânca și crește ritmul metabolismului datorită efectului său termogenic.
 La rândul său, mierea acționează atât ca un îndulcitor, dar are și proprietăți energetice și antibiotice foarte benefice pentru sănătate. Mierea a fost considerată și apreciată încă din vremuri străvechi ca fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale, având proprietăți curative foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice, făcând-o extrem de eficientă pentru întărirea sistemului imunitar și ameliorarea multor probleme de sănătate. Includerea în acest remediu susține sistemul imunitar al corpului și reduce riscul de infecții.
 Consumați această limonadă după ce luați masa pentru a ușura astfel tranzitul intestinal și pentru a ajuta la dizolvarea grăsimilor și carbohidraților, facilitând însă absorbția nutrienților. Se vor folosi următoarele:
Ingrediente:
 - 1 litru de apă
 - 2 lămâi (de preferință bio sau organice)
 - 4 pliculețe de ceai verde
 - 2 linguri de miere pură (50 g)
 - 1 lingură de ghimbir proaspăt (10 g)
Cum se prepară?
 - Puneți la fiert un litru de apă.
 - Între timp, spălați bine lămâile și răzuiți puțină coajă, apoi stoarceți sucul acestora.
 - Adăugați puțină coajă de lămâie în apa care fierbe și lăsați-o timp de 5 minute la foc mic.
 - După aceea, luați apa de pe foc și adăugați pliculețele de ceai verde și ghimbirul dat pe răzătoare.
 - Acoperiți bine și lăsați la infuzat 7-10 minute.
 - Apoi scoateți pliculețele de ceai verde și adăugați sucul de lămâie și mierea de albine.
 - Când limonada se mai răcește, lăsați-o la frigider timp de 2 ore.
 - Strecurați și consumați această băutură de două sau de trei ori pe zi.
Recomandare:
 Cu toate că consumul regulat al acestei limonade poate ajuta la pierderea în greutate, este important să se știe că efectele acestea se obțin doar dacă se urmează și o dietă săracă în calorii și grăsimi. Se recomandă evitarea sau chiar eliminarea alimentelor pline de grăsimi saturate, zaharuri și substanțe industriale nocive.
 De asemenea, este esențial să se consume zilnic 6 sau 7 pahare de apă plată pe zi, preferabil de izvor; apa pură susține procesele de detoxifiere ale organismului și este o cheie importantă pentru a obține o greutate echilibrată.