Selectie de cocktailuri pentru vara
Cum vara se apropie incet-incet, trebuie sa te racoresti cu un cocktail delicios in zilele sau noptile toride de vara. Ne-am gandit sa iti venim in ajutor cu o selctie de idei de cocktailuri.
Mixologia si cocktailurile.
Mixologia reprezinta arta de a amesteca bauturile alcoolice sau nu, intre ele. Datorita ei, cocktailurile au un gust echilibrat si savuros. Ai nevoie de un blender, de un pahar cu dozator sau de un blender si de cuburi de gheata.
Cum trebuie sa arate cocktailul ?
Prezentarea cocktailului este si ea importanta. Ai nevoie de paie multicolore, de shaker, de frigarui de fructe sau de fructe simple pentru marginea paharului… gheata te ajuta sa iti racesti preparatul si favorizeaza o mai buna imbinare a ingredientelor.
Cocktailuri de tot felul.
Cocktailuri pe baza de fructe sau de legume, poti incerca cocktailurile energetice si sucurile smoothie dulci si sarate.
Poti incerca si cocktailurile gelatinoase cu bubble tea si cu perle de tapioca. Pentru a obtine o textura minunata care tremura trebuie sa prepari cocktailul in carafa, sa adaugi gelatina si versi continutul repede in pahar. Lasa-le apoi putin la rece. De degustat cu o lingurita.
De niste cocktailuri moleculare ce zici? Pentru a obtine fum ai nevoie de azot lichid. Pentru a avea niste bule rotunde poti adauga si alginat de sodiu. Aceste preparate se pot insoti cu preparatele finger food. Este posibil sa adaugi pe cocktailuirle tale si putina vata de zahar, serbet sau granite.
Marile cocktailuri clasice revizitate. In general, un cocktail are la baza doua sau trei tipuri de alcool.
Margarita.
Incearca sa givrezi un pahar, umezind marginile cu suc de lamaie verde si punandu-l apoi peste un vas umplut cu sare fina. Poti amesteca intr-un shaker sau intr-un pahar gheata, 5 cl de tequila, 3 cl de triplu sec si 2 cl de suc de lamaie verde.
Porti incerca sa adaugi si suc de capsuni pentru un aspect roz, un curacao albastru si furcte exotice cubulete. Pentru un Red Lips poti inlocui un cointreau cu suc de cirese si lamaia verde cu sirop de busuioc.
Mojito, un cocktail in mai multe variante.
Reteta de baza contine 7 funze de menta proaspata asezate intr-un pahar de whisky cu peretii grosi. Mai adauga un sirop din zahar de trestie – 2 linguri, dar si 3 cl de suc de lamaie verde. Mai adauga si 6 cl de rom alb. Completeaza totul cu apa gazoasa.
Mojito are mai multe variante – pentru un Mojito Royal poti inlocui apa gazoasa cu sampanie. Este posibil sa adaugi si capsuni, mango sau chiar merisor cu sirop de violete. Cockatilurle pe baza de rom pot sa se decline si cu Cuba Libre.
Cocktailuri cu etaj.
Pentru a obtine niste culori separate trebuie sa te joci cu densitatea ingredientelor. Cu cat este mai dulce preparatul cu atat va ramane mai bine pe fund. Varsa siropul primul, apoi lichiorurile, apoi sucul si alcoolul care este mai putin dens. Pentru a obtine un cocktail alb – albastru-rosu pune o crema de capsuni pe fund, acopera delicat cu un triplu sec si apoi termina cu un amestec de curacao- gin.
Cocktailuri flambate.
Poti incerca sa flambezi un Irish cofee si vei obtine o bautura extrem de aromata- ingredientul cu cel mai mult alcool fiind la suprafata vei obtine o bautura foarte puternica. Ai nevoie insa de un pahar care sa reziste la caldura.
Cocktail in jurul sampaniei.
Pentru un Bellini ai nevoie de 4 cl de piure de piersici si 1 /2 cl de sirop din zahar. Competeaza cu sampanie rece. Pentru a obtine un Puccini trebuie sa inlocuiesti piersica cu sucul de mandarine.
Variante de cocktail fara alcool.
Virgin Mojito si Virgin Margarita sunt pe baza de suc de portocale. In Virgin Bellini apa gazoasa se poate inlocui cu sampania. Este posibil sa folositi si siropuri fara alcool cu savori de rom, tequila sau pina colada.