Siropurile home—made un concentrat foarte gurmand
Vara este sezonul ideal de a degusta cele mai delicioase siropuri. Cu gheață È™i cu apă foarte rece, in niÈ™te cocktailuri pline de culoare sau chiar în farfurie, descoperă puterea acestor concentrate de savoare. Pentru siropurile home-made, imaginaÈ›ia nu are limite. Vei descoperi cu ajutorul lor toate savorile copilăriei.
Flori, ierburi, condimente, toate se folosesc pentru sirop.
- trandafirii, florile de portocal, de lavandă sau de mac se pretează mai ales la prepararea unor cocktailuri romantice sau a unor dulciuri foarte pastelate. Lasă la macerat petalele de flori timp de 24 de ore în apă, filtrează È™i pune siropul la fiert. PoÈ›i încerca să amesteci florile cu fructele – trandafiri cu zmeură, floare de portocal cu căpÈ™uni, lavandă cu caise, maci cu cireÈ™e.
- printre ierburi, menta piperita este una din cele mai fresh. Pune la macerat 500 de grame de frunze în 2,5 litri de apă fiartă, filtrează apoi pune la fiert cu 3kg de zahăr. PoÈ›i încerca să prepari această reÈ›etă de sirop È™i cu cimbru, cu rozmarin È™i cu verbină. Acest sirop se poate folosi pentru carne, pentru brânză, etc.
- siropurile de condimente vin cu un gust minunat pentru deserturile tale. Astfel, vei reuși să sublimezi gustul orezului cu lapte, a salatelor de fructe exotice, a cremei de zahăr ars sau a aluatului pentru tot felul de prăjituri. Poți miza pe cele de vanilie, de ghimbir sau de șofran.
- siropurile de fructe sunt È™i ele foarte populare. Le poÈ›i folosi pentru brânză, pentru cocktailuri sau pentru îngheÈ›ată.
Alege rețete de siropuri originale
Siropurile pot să fie ÅŸi foarte originale. Renunță la siropurile clasice È™i prepară cele mai originale siropuri. Pune la topit bomboane gelifiate în apă È™i zahăr, lasă ala rece apoi filtrează. Perfect pentru o aniversare a celor mici. Pentru cei mai mari poÈ›i încerca siropurile de cafea, de ceai, de rom, de folosit în iaurturi sau în creme.