Cele mai bune reÈ›ete de băuturi frappé de încercat
Mai gurmande decât un suc natural de fructe sau decât unul carbogazos, mai răcoritoare decât o cafea sau decât un ceai sau mai lejere decât un milkshake, băuturile frappé sunt vedetele acestei veri. Iată care sunt cele mai bune reÈ›ete de degustat sub soarele arzător.
O cafea frappé.
Un clasic, foarte simplu de preparat. Pentru două pahare ai nevoie de 15 cl de cafea tare, pe care să îi amesteci apoi cu 30 cl de lapte, cu 2 linguriÈ›e de zahăr pudră ÅŸi câteva cuburi de gheață.
Ciocolată frappé.
O băutură la fel de delicioasă È™i de populară ca È™i cafeaua frappé. Ai nevoie doar de lapte, de cacao pudră, de zahăr pudră È™i de câteva cuburi de gheață. Totul trebuie să fie dozat în funcÈ›ie de gusturi È™i de preferinÈ›e È™i amestecat în blender.
Moka frappé.
Dacă nu È™tii ce să alegi între cafea frappé sau ciocolată frappé, alege să le combini pe cele două- adică să prepari un moka frappé. Amestecă lapte, cacao pudră, cafea, extras de vanilie ÅŸi gheaţă. Un compromis perfect. Nu-i aÅŸa?
Un cappucino frappé cu Oreo.
O variantă pentru un cappucino clasic. O reÅ£etă de încercat de urgență. Pentru două pahare mari sunt de ajuns 30 cl de lapte, 15 cl de cafea tare, o lingură de zahăr, 10 cl de smântână lichidă, câteva bucăți de gheață È™i 4 biscuiÈ›i Oreo.
Un ceai verde frappé.
Dacă eÈ™ti un iubitor de ceai mai degrabă, nu te îngrijora. PoÈ›i prepara È™i un ceai frappé. Pune la infuzat de exemplu două pliculeÈ›e de ceai în 25 cl de lapte apoi amestecă totul cu gheaţă. Pentru un gust ÅŸi mai gurmand adaugă ÅŸi puÈ›ină îngheÈ›ată cu vanilie.
Lapte frappé cu banane.
Mai consistent decât ceaiul verde sau decât cafeaua, laptele frappé cu banane, este cea mai onctuoasă băutură de care te poÅ£i bucura. Pentru două pahare amestecă pur ÅŸi simplu 20 cl de lapte cu o banană tăiată bucăţele. Mai adaugă gheață ÅŸi zahăr dacă îÅ£i doreÈ™ti.
Un lapte frappé cu mango.
Continuăm în aceeaÈ™i notă fructată ÅŸi îÅ£i propunem un lapte frappé cu mango. O reÈ›ea ideală de degustat vara. Amestecă lapte, mango ÅŸi gheaţă. Atât.
Un iaurt frappé cu cireÈ™e.
De obicei un frappé se realizează pe bază de lapte. Dar se pot prepara ÅŸi cu iaurt. Amestecă 25 de cl de iaurt natur sau cu vanilie sau cu cireÅŸe cu niÅŸte cireÅŸe fără sâmburi. Mai adaugă 6 cl de lapte ÅŸi gheaţă.
O reţetă originală.
Te poÅ£i bucura de ce nu de cele mai originale în cele mai delicioase combinaÅ£ii. Amestecă 30 cl de ricotta cu 30 cl de lapte, 4 kiwi, 4 căpÅŸuni, 2 linguri de miere ÅŸi câteva cuburi de gheaţă. Vei obÅ£ine cea mai delicioasă băutură frappé cu siguranţă.
Măr, scorţişoară şi fulgi de ovăz.
O altă variantă delicioasă, surprinzătoare ÅŸi hrănitoare. Prepară un frappé cu măr, cu scorÅ£iÅŸoară ÅŸi cu ovăz. Ai nevoie de 50 cl de lapte, de 25 cl de piuré de mere, 35 grame de fulgi de ovăz, 1 lingură de miere, o lingură de scorÅ£iÅŸoară ÅŸi câteva cuburi de gheaţă. Un deliciu cremos.