Noaptea, aliatul frumuseții
Noaptea deține un potențial enorm pentru frumusețea noastră, deoarece, în timp ce dormim, corpul se regenerează. Cu aceste sfaturi pentru îngrijirea pielii și a părului, puteți profita la maximum de odihna de noapte. Odihna fizică și mentală se reflectă în aspect și acest lucru se întâmplă la orice vârstă.
Cu toate acestea, somnul este adesea subestimat ca un instrument eficient pentru frumusețe. Din păcate, pe parcursul vieții noastre zilnice din ce în ce mai digitalizate și ocupate, nu ne lasă prea puțin timp pentru a ne odihni de noapte de calitate. Există cercetări care sugerează chiar o legătură între lipsa somnului și apariția ridurilor timpurii. La urma urmei, munca de curățare internă în corp atinge apogeul noaptea. Celulele mor și altele noi se dezvoltă.
Ficatul își activează sistemele de purificare și creierul suferă o „curățare completă”. Chiar și daunele asupra mediului cauzate de soare și frig sunt contracarate. Îngrijirea cosmetică adecvată pe timp de noapte vă poate ajuta, deoarece noaptea pielea este deosebit de receptivă la ingredientele active ale ingredientelor naturale. Cremele hidratante de 24 de ore pentru îngrijirea pielii fără protecție solară pe care le punem dimineața pot îmbunătăți semnificativ aspectul pielii. Cu toate acestea, în cremele de noapte, ingredientele active sunt mai concentrate și produc un efect mai profund.
În mod ideal, îngrijirea de noapte ar trebui să conțină substanțe precum:
- Uleiuri vegetale de înaltă calitate.
- Substanțe antioxidante, cum ar fi extractul de scoarță de pin pentru protecția celulelor sau resveratrol, care înmoaie liniile fine și substanțele asemănătoare pielii pentru a repara bariera pielii.
- Extracte de alge marine și nămol de mare pentru a întări țesutul conjunctiv.
- Apă termală pentru ameliorarea iritațiilor.
Pași de urmat înainte de culcare
Înainte de culcare, trebuie să curățați bine pielea. Dacă vă duceți la culcare fără să vă spălați pe față, riscați să vă apară să coșuri și mâncărimi din cauza acumulării de murdărie și a urmelor de machiaj. Laptele demachiant și tonerul fără alcool sunt ideale pentru pielea uscată. Pentru pielea normală și mixtă, cel mai bine este o spumă de curățare ușoară sau un gel de spălare plus un toner fără alcool. Dacă aveți timp scurt, puteți folosi în mod excepțional o dischetă de bumbac înmuiată în loțiune micelară, frecând ușor fața și zona ochilor. Dimineața, ar trebui să vă ștergeți fața de transpirația și sebumul care au fost produse în timpul nopții.
De asemenea, îngrijirea echilibrată a scalpului asigură un păr sănătos. Puteți aplica produse pe bază de unt de shea, soia sau proteine din grâu pe păr noaptea pentru a avea grijă de structura părului și pentru a promova o creștere sănătoasă. Aceste produse trebuie distribuite pe tot părul și a doua zi dimineață trebuie clătite cu un șampon ușor. Un scalp sănătos promovează părul puternic. Spălarea frecventă a părului și uscarea prin folosirea unui foehn cu aer fierbinte îl face foarte uscat.
În aceste cazuri, loțiunile non-grase ale scalpului cu ulei esențial de portocală sau lavandă vă pot ajuta, deoarece promovează microcirculația. Dacă pielea capului este destul de uscată, uleiurile de păr cum ar fi uleiul de cedru, uleiul de semințe de struguri sau tratamente hidratante ale scalpului restabilesc echilibrul pielii.
Acizii din fructe și vitamina A susțin procesele de întinerire
Procesele de întinerire a pielii peste noapte pot fi îmbunătățite cu ingrediente antirid, cum ar fi acizii fructelor și vitamina A (retinol). Cremele care conțin acești nutrienți rafinează porii, reduc adâncimea ridurilor și estompează petele de pigmentare. Produsele cu acizi din fructe pot activa regenerarea celulară și pot stimula formarea de colagen. Vitamina A nu este considerată doar un ingredient anti-îmbătrânire eficient, ci poate ajuta și la calmarea cicatricilor acneice.
Cu toate acestea, dacă ambele sunt utilizate frecvent, acestea pot provoca peelingul pielii, mâncărime și roșeață. Schimbarea accelerată a celulelor face pielea mai sensibilă la lumină. În timpul zilei, prin urmare, ar trebui să o protejați cu o cremă cu un protector fizic ridicat, mai ales în zilele însorite. În cele din urmă, se recomandă ca toate produsele pe care le folosiți pentru îngrijirea pielii să fie de producție naturală sau certificată ecologică.
Recomandări pentru un somn reparator
V-ați trezit cu ochii umflați? Acest lucru înseamnă că corpul nu a avut suficient timp pentru a-și reveni noaptea. Pe termen lung, lipsa somnului cauzează probleme ale pielii. Aceste sfaturi vă vor ajuta:
Nu mâncați nimic cu cele trei ore înainte de a merge la culcare. Acest lucru permite organismului să digere timp. Proteinele și legumele aburite sunt excelente pentru cină. Reduceți aportul de carbohidrați.
Vă puteți recupera bine numai dacă temperatura corpului dumneavoastră scade noaptea. Acest lucru funcționează cel mai bine în camere reci între 17-19 grade și cu o plapumă ușoară.
Opriți toate ecranele cu două ore înainte de culcare (laptop, smartphone, TV). Abia atunci corpul intră încet în modul „somn” și eliberează hormonul melatonină. Evitați să vă iritați pielea noaptea cu așternut aspru. În schimb, folosiți lenjerie de pat din bumbac sau mătase din satin.
Dimineața, un pahar cu apă caldă stimulează digestia. Acest lucru ajută organismul să elimine produsele metabolice. Rezultatul este că te simți proaspăt și relaxat.