Tenul reflectă oboseala și carența de nutrienți
Fie că avem nopți nedormite sau trecem printr-o perioadă mai solicitantă, urmele de oboseală se observă ușor pe tenul nostru. Însă, uneori, un ten tern și lipsit de strălucire poate indica și o dietă cu carențe de nutrienți sau prea acidă, ceea ce împiedică eliminarea toxinelor și determină apariția inflamației în corp.
Tocmai de aceea, este important să ne îmbunătățim stilul de viață și alimentația și să încercăm să dormim cel puțin 8 ore zilnic. Pe lângă acestea, putem pune în practică și câteva recomandări de îngrijire a tenului. Vă prezentăm în acest articol 3 măști faciale care se pot prepara cu ușurință acasă pentru a avea un ten luminos și tonifiat:
1. Mască naturală contra îmbătrânirii tenului
Iată o mască simplă și eficientă care se prepară în mai puțin de cinci minute. Datorită proprietăților ingredientelor sale, această mască ne ajută să combatem efectul oboselii, dar și să atenuăm primele semne de îmbătrânire ale tenului. Vom folosi următoarele ingrediente:
Făina de porumb: Deși este în principal utilizată în bucătărie, făina de porumb este utilizată și în cosmetică pentru prepararea anumitor măști, datorită proprietățile sale exfoliante. Pe lângă faptul că curăța foarte bine tenul, făina de porumb ajută la menținerea fermității pielii și atenuează liniile de expresie.
Morcovii ne oferă un tratament nutritiv pentru a ne menține pielea elastică și netedă. Datorită vitaminelor și antioxidanților pe care îi conține, morcovii stimulează pielea și elimină eficient semnele de oboseală.
Laptele acru: Laptele acru oferă multiple proteine și acizi esențiali care ajută la recuperarea echilibrului și pH-ului pielii. Laptele acru este un remediu tradițional pentru îngrijirea tenului.
Cum se prepară masca anti-îmbătrânire?
Ingrediente:
- un morcov
- 1 lingură de lapte acru (10 ml)
- 1 lingură de făină de porumb (10 g)
Preparare:
Prepararea acestei măști este foarte simplă. În primul rând se obține sucul de morcovi cu ajutorul unui storcător, apoi se adaugă într-un bol laptele acru, făina de porumb și sucul de morcovi.
Cu o lingură se amestecă foarte bine toate ingredientele până se obține o pastă omogenă.
Această pastă se va aplica pe fața curată. Lăsați să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă rece pentru un plus de tonifiere.
2. Mască facială cu iaurt și struguri
Această mască facială este economică și foarte utilă mai ales în diminețile când ne trezim cu fața umflată și obosită. Secretul său constă în combinația inedită dintre iaurt și struguri. Iată câteva beneficii ale ingredientelor sale:
Iaurtul: Produsele lactate sunt foarte adecvate pentru îngrijirea pielii. În acest caz, acidul lactic din iaurt ajută înlăturarea resturilor de piele moartă și opacă, regenerând astfel pielea. În plus, iaurtul stimulează circulația și tonifică pielea.
Strugurii, în special pielița și semințele acestora, sunt foarte bogați în resveratrol, o fitoalexină care controlează inflamația. Strugurii sunt un remediu eficient atât contra congestiei faciale, cât și contra oboselii tenului.
Ingrediente:
- ½ iaurt natural
- 12 boabe de struguri
Preparare:
Această mască poate fi preparată în mai puțin de două minute. Este nevoie doar să procesați în blender iaurtul cu boabele de struguri. Procesați bine ingredientele până ce obțineți o pastă omogenă.
Aplicați pasta pe tenul curat și las-o să acționeze timp de 15 minute. Apoi clătiți din abundență cu apă rece. Această mască relaxează și iluminează tenul, aducându-i un plus de prospețime.
3. Mască răcoritoare pentru combaterea oboselii
Această mască are proprietăți regenerante și răcoritoare și ne va ajuta să avem un ten mai relaxat, tonifiat și întinerit. La fel ca celelalte măști prezentate și aceasta este ușor de preparat în casă și este recomandată mai ales pe timpul verii când tenul suportă consecințele neplăcute ale căldurii. Vom folosi următoarele ingrediente:
Castraveți: Castraveții sunt ingredientul cel mai des utilizat în măștile faciale deoarece hidratează, elimină inflamația, combat cearcănele și hrănesc pielea.
Aloe vera: Sucul de aloe vera cicatrizează, hrănește, echilibrează pH-ul pielii și o regenerează. Este necesar să se folosească frunzele vizibile și exterioare și să se taie ușor cu un cuțit. Pe lângă faptul că frunzele conțin apă în interior (de aceea se folosesc în cazurile de deshidratare ale pielii), aloe vera mai este bogată în vitamine (A, B și C), enzime și aminoacizi esențiali.
Cum se prepară masca răcoritoare?
Ingrediente:
- 1 lingură de aloe vera (15 g)
- 2 rondele de castravete
Preparare:
Această mască pentru zona ochilor este super ușor de preparat. Pe două rondele de castravete se aplică aloe vera și se păstrează la frigider.
După ce se răcește, aplicați acest remediu rapid pentru a combate oboseala din zona ochilor. Se poate aplica atât pe pleoape, cât și pe zona cearcănelor. După câteva minute ochii își vor recăpăta prospețimea și strălucirea.