Apa de trandafiri conține secrete de sănătate și frumusețe
Apa de trandafiri conține secrete de sănătate și frumusețe păstrate încă din timpuri străvechi; atât în India cât și în țările arabe, apa de trandafiri era utilizată ca un remediu de bază pentru întinerirea pielii, în riturile religioase și de asemenea la prepararea anumitor mâncăruri tradiționale.
Proprietățile apei de trandafiri pentru frumusețe sunt nenumărate, de aceea este indicat să o folosești zilnic pentru îngrijirea pielii.
Beneficiile generale ale trandafirilor:
- Proprietăți digestive: Includerea petalelor de trandafiri în prepararea anumitor deserturi ne ajută să avem o digestie mai bună și poate preveni constipația. Petalele de trandafir mai pot fi folosite și în diverse salate sau se poate prepara din ele un delicios ceai de trandafiri.
- Proprietăți calmante: Ceaiul din boboci uscați de trandafiri calmează sistemul nervos înlăturând anumite afecțiuni nervoase precum stresul, anxietatea, depresia, insomnia și dereglarile obsesiv-compulsive. Ceaiul de trandafiri îi ajută de asemenea și pe cei care suferă de sindromul oboselii cronice și de nervozitate.
- Proprietăți descongestionante: În cazul femeilor, ceaiul de trandafiri este un remediu minunat pentru menstruația neregulată, infertilitate sau oboseală cronică, considerându-se că acesta diminuează congestia uterina care cauzează durerile și perioadele de sângerare abundentă din timpul menstruației.
- Proprietăți pentru piele: Apa de trandafiri oferă mari beneficii pentru cicatrizarea pielii, ajutând la prevenirea îmbătrânirii premature a acesteia și la vindecarea rănilor topice.
- Proprietăți astringente: Dacă preparăm o infuzie din petale de trandafiri o putem folosi sub formă de comprese dacă avem o inflamație oculară.
Proprietățile apei de trandafiri:
- Apa de trandafiri este anti-inflamatorie și descongestionantă, iar acest tonic parfumat înlătură semnele de oboseală după o zi plină. Dacă o folosești sub formă de comprese aplicate pe pleoape, atât seara cât și dimineața, vei observa că pungile și ceracănele se diminuează.
- Apa de trandafiri înlătură durerea de cap, dacă este folosită de exemplu sub formă de comprese aplicate pe frunte.
- Conținutul bogat în vitamina C al apei de trandafiri este perfect pentru a sintetiza colagenul și pentru a ne proteja față de radicalii liberi care provoacă îmbătrânirea pielii.
- Apa de trandafiri este calmantă și relaxantă.
- Apa de trandafiri combate petele de pe piele, vergeturile și ridurile.
- Apa de trandafiri previne căderea părului, prin creșterea fluxului sanguin și întărirea foliculilor piloși. Se poate masa scalpul cu apă de trandafiri, pentru a revigora circulația sanguină sau aceasta se poate pulveriza direct pe păr. Daca firul de păr este foarte uscat sau dacă te confrunți cu căderea părului, este indicat să folosești apa de trandafiri zilnic, timp de o săptămână.
- Datorită conținutului de vitamine B, E, tanine și pectină, apa de trandafiri este un tonic ideal pentru purificarea și curățarea pielii.
- Proprietățile sale antibacteriene și cicatrizante, recomandă apa de trandafiri ca fiind un aliat indispensabil pentru afte, ulcere cutanate și acnee.
Prepararea apei de trandafiri:
Ingrediente necesare:
- O jumătate de kilogram de petale de trandafiri;
- O oală cu capac;
- O jumătate de litru de apă distilată;
- O sticlă cu închidere ermetică.
Cum preparăm apa de trandafir:
1. Mai întâi se selectează petalele de trandafiri: în mod normal trandafirii roșii și trandafirii roz sunt cei care au mirosul cel mai puternic. Pentru prepararea apei de trandafiri este nevoie de o jumătate de kilogram de petale.
2. Apoi se va umple oala cu o jumătate de litru de apă distilată. Apa distilată este cea mai indicată pentru prepararea cosmeticelor și produselor pentru îngrijirea pielii. Odată ce s-a umplut oala cu o jumătate de litru de apă distilată, se vor adăuga petalele de trandafiri și se va pune la fiert.
3. Acesta este pasul cel mai important: când apa începe să fiarbă, focul se va micșora. Aburii nu trebuie să iasă, deoarece aceștia conțin uleiurile esențiale care au cele mai multe proprietăți. Odată ce s-a scăzut intensitatea focului, acesta se va menține astfel încă zece minute, iar apoi se va închide.
4. Apa de trandafiri astfel obținută se va lăsa să se infuzeze timp de o oră.
5. Apoi apa se va strecura și se va turna în sticlă, se va închide ermetic și se va păstra la frigider. Astfel ai obținut un tonico perfect pentru piele, cu proprietăți descongestionante, tonifiante, calmante și cicatrizante. Apa de trandafiri este un ingredient ușor de obținut, dar care oferă beneficii extraordinare pentru frumusețe.