Femeile japoneze sunt frumoase în orice moment
Femeile japoneze sunt recunoscute datorită frumuseții lor delicate, rafinamentului și eleganței lor. Chiar dacă recurg adeseori și la cele mai moderne tehnici de îngrijire și înfrumusețare facială, femeile japoneze le combină adeseori și cu tratamentele tradiționale.
Piele de porțelan, privire strălucitoare, ten impecabil....femeile japoneze sunt frumoase în orice moment și cunosc o mulțime de secrete străvechi pentru a-și menține nealterate frumusețea și prospețimea.
Vă prezentăm în acest articol două dintre secretele ritualului japonez de frumusețe. Să vedem care sunt acestea:
1. Apa de orez: un ingredient cheie al ritualului japonez de frumusețe
Cu siguranță ați auzit, în diverse ocazii, despre proprietățile benefice pe care le are apa de orez atât asupra sănătății, cât și asupra frumuseții. De exemplu, masca facială preparată cu apă de orez este unul din punctele forte ale capitolului de îngrijire în stil japonez. Apa de orez îngrijește în mod deosebit pielea delicată a feței datorită proprietăților sale specifice. Iată care sunt acestea:
- Orezul este considerat un bun tonifiant pentru piele. Datorită unui compus organic pe care îl conține și care se numește inozitol, apa de orez poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.
- De asemenea, apa de orez ajută la stimularea circulației sanguine.
- Apa de orez este o sursă bună de vitamina B, care este ideală pentru regenerarea celulelor pielii și menținerea unei protecții eficiente față de acțiunea nocivă a elementelor externe (umiditate, căldură excesivă, vânt, poluare, etc).
- Apa de orez hidratează, regenerează și menține elasticitatea pielii.
- În plus, apa de orez are un puternic efect antirid.
- Nu putem uita de asemenea că apa de orez este un foarte bun exfoliant, ajutând la eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii și la reactivarea fluxului sanguin.
- Totodată, apa de orez este un foarte bun tonifiant și elimină petele cauzate de acnee.
Cum se prepară masca cu apă de orez?
Ingrediente necesare:
- o jumătate de pahar de apă rămasă în urma gătirii orezului integral (100 ml)
- un sfert de avocado copt (50 g)
- 1 lingură de miere de albine (25 g)
Preparare:
- Într-un bol, se amestecă bine toate ingredientele. Ideea esențială este de a combina apa de orez cu avocado și mierea pentru a obține o pastă omogenă pe care să o putem aplica pe ten.
- Se folosește o linguriță de lemn pentru a amesteca toate ingredientele (apa de orez, pulpa de avocado și mierea) și se aplică în fiecare seară această mască pe tenul curat.
- Se lasă să acționeze timp de 20 minute, apoi se clătește cu apă călduță din abundență.
2. Importanța dublei curățări faciale
Curățarea facială este un alt element cheie pentru a avea un ten delicat, cu un aspect sănătos și tânăr. Femeile japoneze obișnuiesc să dedice suficient timp acestei tehnici și o realizează în două moduri:
- O primă curățare care elimină murdăria de pe ten: sebum, machiaj, praf, impurități.
- O a doua etapă de curățare care are ca scop exfolierea celulelor moarte ale pielii și evidențierea unui ten perfect curat și strălucitor.
Dubla curățare facială: orez și lavandă
Acest procedeu este foarte ușor de realizat. Pentru aceasta, se vor folosi următoarele:
Ingrediente necesare:
- o jumătate de pahar de apă de orez (100 ml)
- o jumătate de cană de sare grunjoasă (100 g)
- 1 linguriță de ulei de migdale (5 g)
- 1 lingură de lavandă uscată (10 g)
Preparare:
În primul rând, se va spăla bine tenul cu apă de orez. Se recomandă ca această apă să fie întotdeauna călduță (niciodată caldă sau fierbinte!).
Pentru a realiza procedeul de curățare, se va îmbiba o dischetă de bumbac cu apă călduță de orez.
- Tenul se curăță cu mișcări circulare ușoare, pentru a îndepărta orice urmă de murdărie. Efectuați acest procedeu timp de zece minute.
- În continuare, se va realiza exfolierea. Se va folosi un bol mic pentru a amesteca lingurița de ulei de migdale cu sarea și o lingură de lavandă uscată. Se amestecă bine toate ingredientele cu o lingură până se obține un amestec omogen.
- Apoi, se va realiza un masaj exfoliant al tenului, folosind altă dischetă de bumbac îmbibată cu acest amestec și insitând asupra anumitor zone mai critice precum: fruntea, pomeții, nasul și bărbia.
- În acest mod, se va îndepărta pielea moartă și se va activa circulația sanguină. Vom dedica aproximativ 5 - 10 minute acestei faze de curățare facială.
- După aceea, tenul se va clăti cu apă rece din abundență, se va tampona ușor cu un prosop mic de bumbac (fără a freca însă suprafața pielii).
În urma acestor tratamente speciale, pielea va rămâne curată, elastică și strălucitoare. Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă realizarea în mod regulat a acestor ritualuri de frumusețe. Aceste proceduri de îngrijire sunt de asemenea o alternativă naturală și eficientă la tratamentele faciale costisitoare.