Rețete home-made tradiționale pentru cea mai frumoasă piele
Rețetele home-made se transmit de la bunici, din generație în generație. Sunt rețete tradiționale pe bază de argilă, de bicarbonat, de plante, dar și pe bază de alte ingrediente foarte ușor de procurat și deloc scumpe.
Să vedem ce poți trata cu ajutorul lor.
Un ulei anti-eczemă
Uleiul esențial de lavandă are proprietăți antalgice, regeneratoare, dar și cicatrizante cutanate. Cel de mentă piperita este anti-prurit. Deci poate trata în mod remarcabil mâncărimile cauzate de urticarie sau de eczemă.
Ai nevoie deci de un ulei esențial de lavandă și de un ulei de mentă. Aplică patru –cinci picături din fiecare ulei sau în amestec pe zonele de tratat. Bicarbonatul poate să trateze și el mâncărimile. Are o putere de a calma și foarte bine mâncărimile. Poți prepara o pastă cu trei măsuri de bicarbonat pentru una de apă. Aplică pasta pe față și lasă să acționeze timp de 15-20 de minute.
Un tratament pentru eczemă
În caz de criză, pentru a calma focul eczemei, dar și pentru a trata mâncărimile, poți încerca și acest tratament. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu apă pentru a obține o pastă omogenă. Aplică pe zonele de tratat, lasă să acționeze timp de 20 de minute și clătește cu apă rece.
O mască specială pentru acnee
Dacă acneea îți mai invadează din când în când fața aceasta mască s-ar putea să te ajute.
Amestecă într-un bol 3 linguri de argilă verde cu un ceai de panseluțe sălbatice și cu un strop de drojdie de bere. Amestecă bine totul și mai adaugă 3 picături de ulei de migdale dulci și 3 picături de ulei esențial de lavandă.
Aplică de două ori pe săptămână această mască pe fața curată și uscată. Lasă să acționeze timp de 15 minute și clătește cu apă rece.
O mască anti-acnee
Unele ingrediente astringente din punct de vedere natural- albușul de ou, iaurtul sau lămâia pot închide porii dilatați. Dacă mai sunt asociate și cu niște agenți anti-bacterieni puternici cum ar fi cei din miere vei obține o mască ideală pentru a calma și hidrata pielea.
Amestecă 2 linguri de miere, cu 3 lingurițe de iaurt, cu 4 lingurițe de suc de lămâie și cu un albuș de ou. Amestecă totul și lasă să acționeze timp de 10-15 minute. Clătește cu apă călduță.
Pe coșuri mai poți aplica de 2 ori pe zi ulei esențial de tea tree.
O baie pentru picioare anti-micoze
O baie pentru picioare poate să favorizeze cicatrizare bătăturilor, să calmeze mâncărimile și este excelentă pentru a trata micozele. Ai nevoie doar de apă caldă și de bicarbonat de sodiu. Ține picioarele în acest amestec timp de 15 minute. Mai poți presăra peste zonele picioarelor afectate de micoză bicarbonat de sodiu înainte de a te încălța. Este cel care va absorbi umiditatea întreaga zi.
O cremă contra degerăturilor
Trebuie să amesteci într-un bol o lingură mare de ulei din germeni de grâu cu aceeași cantitate de vazelină. Mai pune și propolis și 4 picături de ulei esențial de lavandă.
Care rețetă o vei încerca?