8 sfaturi pentru a preveni acneea

 

De ce apare acneea?

8 sfaturi pentru a preveni acneea Unele persoane consideră că acneea este dificil sau imposibil de controlat, însă există multe modalități și remedii pentru a preveni acest tip de erupții pe piele, care sunt foarte frecvente în timpul pubertății sau al adolescenței, dar și în perioada menstruală sau în unele situații stresante. Este important să știm cum să procedăm în cazul puseurilor de acnee, deoarece tratarea acestora într-un mod greșit poate provoca răni și inclusiv semne ireversibile, precum și erupția continuă a acestora.

 În acest articol vă oferim câteva sfaturi pentru a preveni acneea și pentru a o combate într-un mod natural și eficient. Este important să luăm în considerare faptul că este necesar să menținem întotdeauna fața curată, deoarece acneea apare adeseori din cauza unei îngrijiri neadecvate a tenului.

 Acneea este provocată de obturarea porilor pielii cu un tip de grăsime numită “sebum” care în condiții normale oferă luciu pielii și părului. Așa cum am menționat deja, acneea este des întâlnită în perioada de pubertate, care datorită fluctuațiilor hormonale determină un exces de sebum la nivelul pielii. În general, adolescenții suferă de acnee, atât fetele, cât și băieții, iar această afecțiune afectează aproximativ 70% dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

 

Acneea la vârsta adultă

 Totuși, este important să știm că în ultimii ani s-a produs o creștere considerabilă în rândul adulților care suferă de asemenea de această problemă cutanată.

 În mod obișnuit, persoanele adulte prezintă o acnee normală care constă în inflamația cronică a dermei cauzată de o infecție bacteriană. Însă de asemenea, în cazul adulților poate apărea și rozaceea care se prezintă ca o piele roșie aspră și îngroșată în zona nasului și o pomeților, cu vezicule, mici iritații roșii și vase de sânge vizibile pe suprafața pielii.

 Dintre cauzele cele mai comune ale apariției acneei la vârsta adultă se numără următoarele:

– Un exces în producerea de hormoni;
– Utilizarea unor medicamente de sinteză sau a drogurilor;
– O deficiență de vitamine (în special de vitamina E și A);
– Expunerea la unele produse chimice sau toxice;
– Un nivel mare de stres și tensiune.

 

De ce acneea afectează mai mult femeile?

 Este necesar să semnalăm faptul că în timpul adolescenței este mai frecventă acneea în cazul băieților, însă la vârsta adultă, femeile se confruntă în principal cu această afecțiune a pielii, datorită, în primul rând, schimbărilor hormonale pe care corpul le experimentează în timpul menstruației și a sarcinii.

 De exemplu, în timpul perioadei premenstruale există o supraproducție de hormoni care favorizează apariția pustulelor de acnee în partea inferioară a feței, în jurul mandibulei și a bărbii. Pentru a preveni această erupție de acnee în timpul perioadei menstruale este necesar să mențineți o bună hidratare a organismului și să curățați temeinic tenul în fiecare seară.

 De asemenea, este frecvent în cazul femeilor care nu au avut erupții de acnee în perioada adolescenței, însă au chisturi ovariene, ca această afecțiune să apară la vârsta adultă.

 Un alt aspect este utilizarea anticoncepționalelor sau a hormonilor de sinteză care în cazul femeilor poate provoca apariția acneeei. Dacă urmați un tratament cu hormoni sau anticoncepționale este bine de știut că acneea apare ca un efect secundar al acestora. În acest caz, consultați un medic specialist pentru a vedea dacă există și alte opțiuni de anticoncepționale.

1. Este important să curățați bine tenul

 Mai ales dacă aveți tenul predispus la apariția acneei, este indicat ca de cel puțin două ori pe zi să curățați bine tenul cu apă călduță și un săpun specific pentru persoanele care au tenul acneeic. Acest tip de produse se găsește în farmacii sau poate fi recomandat de un medic dermatolog.

2. Evitați să atingeți des fața sau părul

 Mâinile se află zilnic în contact cu diverse suprafețe care pot fi murdare sau pline de grăsimi, așadar este foarte important — nu doar din motive de igienă — să nu atingeți frecvent fața și părul, deoarece acest obicei poate provoca răspândirea bacteriilor nocive care determină iritarea și inflamarea porilor. Un alt aspect important este să vă spălați bine pe mâini înainte de a aplica orice produs pe față (creme, machiaj, tratamente faciale, etc.), dar și după servirea mesei, atingerea animalelor de companie, etc.

3. Evitați hainele și accesoriile mulate

 Evitați să purtați haine foarte strânse pe corp deoarece acestea nu permit ca pielea să respire și pot provoca iritații. Evitați fularele sau eșarfele foarte strânse, căciulile și pălăriile, dar și bretonul dacă aveți o erupție acneică în zona frunții, deoarece toate acestea provoacă un cumul de grăsime și murdărie în zona respectivă.

4. Demachiați-vă întotdeauna seara

 Mai ales dacă aveți pielea sensibilă sau predispusă la apariția acneei este important să alegeți cu grijă produsele de machiaj potrivite tipului de ten (fond de ten, corector, pudră, etc.), dar mai ales să vă demachiați cu grijă în fiecare seară și să vă spălați bine tenul înainte de a merge la culcare. De asemenea, este indicat să schimbați fața de pernă o dată la 5 zile pentru a evita acumularea impurităților și a celulelor moarte de piele pe această suprafață.

5. Uscați-vă bine după ce faceți exerciții

 Pentru a evita ca transpirația și murdăria să blocheze porii înrăutățind astfel acneea este bine să ștergeți bine fața cu un prosop curat după ce efectuați exerciții fizice intense și ați transpirat. Apoi spălați tenul și aplicați produsele specifice de îngrijire.

6. Nu stoarceți pustulele de acnee

 Stoarcerea erupțiilor acneice poate părea o modalitate de a le elimina de pe ten, însă este important să știți că stoarcerea unui coș poate propaga și mai mult infecția, împingând-o spre straturile mai profunde ale pielii. Astfel se declanșează inflamația și înroșirea tenului și chiar apariția semnelor și rănilor care sunt greu de vindecat ulterior. Este mult mai bine să urmați recomandările unui specialist dermatolog pentru a reduce riscul de infecție și pentru a folosi produsele potrivite pentru tratarea acestei afecțiuni.

7. Evitați stresul

 Adeseori stresul induce apariția erupțiilor de acnee, tocmai de aceea este recomandabil să evitați acele situații care vă pot cauza stres și anxietate. Este necesar să gestionați corect stresul, deoarece acesta activează glandele suprarenale și determină producerea unui exces de hormoni androgeni care favorizează apariția acneei. Ca și consecință a unei perioade stresante și tensionate, adulții se pot confrunta de asemenea cu creșterea nivelelor de corticosteroizi (acești hormoni sunt secretați de zona corticală a glandelor suprarenale fiind derivați din colesterol) care pot stimula producerea acneei și pot agrava această afecțiune odată cu înaintarea în vârstă.

8. Evitați alimentele care provoacă acnee

 Dacă v-ați obișnuit să consumați des sau chiar zilnic alimente procesate de tip fast-food sau junk-food, dulciuri, produse de patiserie, ciocolată în exces, băuturi răcoritoare sau care conțin cafeină încercați să le evitați cât mai mult posibil deoarece acest tip de alimente pot determina apariția erupții de acnee, mai ales dacă sunteți în perioada de pubertate sau în perioada premenstruală. Optați în schimb pentru cât mai multe legume și fructe proaspete și pentru mâncărurile ușoare, preparate în casă și care sunt pline de vitamine și de nutrienți esențiali.

 Alte recomandări pentru prevenirea acneei:

 - Eliminați orice produs (cosmetice, creme, loțiuni bronzante, etc.) care este gras și pe care îl folosiți frecvent;

 - Verificați ca produsele pe care le aplicați pe ten să fie testate dermatologic și clasificate ca oil free (fără grăsimi), pentru a nu bloca foliculii pielii;

 - Eliminați orice rest de machiaj la finalul zilei și îndepărtați excesul de grăsime de pe față;

 - Nu atingeți erupțiile de pe față (mai ales cu mâinile murdare);

 - Pe de altă parte, pentru a soluționa erupțiile acestei afecțiuni este important să se mențină pe cât posibil o stare de stabilitate emoțională și să se înlăture situațiile stresante.

 

Categorie:

Mai poți citi despre Cosmetice

Îngrijirea pielii și …

Noaptea, aliatul frumuseții  Noaptea deține un potențial enorm pentru frumusețea noastră, deo...

Mască naturală pentru…

De ce este particulară pielea mixtă?  Rutina zilnică de îngrijire pentru pielea mixtă poate f...

Păr perfect, inclusiv …

Produse naturale pentru îngrijirea părului  Multe dintre produsele care există în prezent pe p...

Lămâile, un aliat al …

Lămâile: beneficii pentru sănătate și frumusețe  Puterea terapeutică a lămâilor este ampl...

8 sfaturi în cazul och…

De ce se produce iritarea ochilor?  Se știe că ochii sunt una dintre părțile cele mai se...

3 tratamente pentru hid…

De ce se deshidratează părul?  Deshidratarea părului se produce pe fondul unui exces de căld...

Cremă din 3 ingredient…

  Cremă din 3 ingrediente contra ridurilor  Multe persoane nu au probleme cu ideea apariției r...

8 sfaturi pentru a prev…

  De ce apare acneea?  Unele persoane consideră că acneea este dificil sau imposibil de contro...

Exfoliante și măști …

  Cum se îngrijește pielea grasă?  Pielea grasă poate fi îngrijită în mod natural cu ajut...

Alimente și remedii pe…

  Alimente și remedii pentru un păr sănătos  Pierderea părului afectează atât bărbații ...

Tonic antioxidant pent…

  Ce sunt antioxidanții?  Antioxidanții se găsesc în multe alimente și fructe și de asemen...

7 soluții naturale pen…

  Unghiile fragile și casante afectează estetica mâinilor  Unghiile fragile și casante, pe l...

Shake sănătos contra …

  Shake sănătos contra căderii părului   Când se apropie schimbarea dintre anotimpuri, în ...

6 secrete de frumusețe…

  6 secrete de frumusețe cu papaya  Papaya este un fruct tropical foarte bogat în nutrienți, ...

Ritualul japonez de fru…

  Femeile japoneze sunt frumoase în orice moment  Femeile japoneze sunt recunoscute datorită f...

Uleiul de avocado - uti…

  Proprietățile uleiului de avocado  Uleiul de avocado se extrage din pulpa fructului de avoca...

3 tratamente naturiste …

  3 tratamente naturiste contra vergeturilor  Vergeturile sunt semne sau cicatrici care apar atu...

8 alimente contra căde…

  Alimentația are un rol important pentru sănătatea părului  Pentru a hrăni părul din inte...

6 uleiuri naturale pent…

  Uleiurile naturale stimulează creșterea părului  Majoritatea femeilor oferă multă importa...

Alimente și obiceiuri …

  Ridurile pot fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă  Chiar dacă se consideră că ri...

6 rețete eficiente pen…

  6 rețete eficiente pentru vârfurile despicate  Majoritatea femeilor caută un tratament efic...

6 beneficii ale acidulu…

  Ce este acidul folic?  Acidul folic este o vitamină solubilă în apă care participă la for...

3 măști faciale anti-…

  Tenul reflectă oboseala și carența de nutrienți   Fie că avem nopți nedormite sau trece...

8 exfoliante naturale p…

  Exfolierea pielii: de ce este importantă?  Pentru a avea un ten radios și pielea corpului lu...

Apa de trandafiri: prep…

  Apa de trandafiri conține secrete de sănătate și frumusețe   Apa de trandafiri conține s...

Sfaturi pentru regenera…

  Pielea reflectă starea noastră de sănătate  O alimentație sănătoasă și echilibrată e...

Trucuri pentru o piele …

  Trucuri pentru o piele fresh  Orice femeie are nevoie de câteva trucuri pentru a avea o piele...

9 produse de frumusețe…

  Mierea - aliatul sănătății și al frumuseții  Datorită proprietăților sale superhidrat...

Cinci creme home-made p…

  Cinci creme home-made pentru conturul ochilor  Ai ochii umflați? Câteva riduri inestetice ș...

3 tratamente nutritive …

  Alimentația și hidratarea au grijă de pielea și părul tău  În prezent se știe că chei...

Sfaturi pentru mâinile…

  Sfaturi pentru mâinile uscate  Te confrunți adeseori cu uscarea mâinilor? Descoperă în co...

Parfumul ideal

  Parfumul ideal   Atunci când ne hotărâm să cumpărăm un parfum, lucrurile par simple, dar...

Machiajul pentru antren…

  Machiajul la sală  Atunci când mergem la sală, machiajul ar fi pe ultimul loc în ordinea p...

Machiajul care vă poa…

  Machiajul de întinerire   Ce femeie nu caută trucuri de machiaj cu ajuto...

Tratament de frumusețe…

  Cafeaua și tratamentele de frumusețe  Numeroase voci se ridică împotriva acestei băutur...

5 produse pe care să n…

  5 produse pe care să nu le folosești pe tenul tău  Pielea este cel mai mare organ al corp...

Părul tău este alergi…

  Părul tău este alergic la gluten?  Din ce în ce mai multe persoane se pare că suferă di...

Rutina ideală pentru c…

  Conturul ochilor are nevoie de o atenție specială  Această zonă extrem de sensibilă nec...

Unturile vegetale iți …

  Unturile vegetale pentru hidratarea pielii  Unturile vegetale au toate un punct în comun. S...

Rezoluții pentru ca pi…

  6 rezoluții bune pentru ca pielea ta să fie mereu tânără  Este imposibil s...

Ce ulei esențial mi se…

  Ce ulei esențial mi se potrivește?  Preparate pe bază de plante, uleiurile esențiale pos...

Alternative la demachia…

  4 alternative la demachiantul pentru ochi  Cu siguranță că se mai întâmplă să mai fii...

Hidratează-ți buzele

  Cum poți hidrata buzele?  Fie din cauza soarelui, fie din cauza vântului, fie din cauza fr...

Hidratează pielea în …

  Cum îți poți hidrata pielea în mod natural?  Știai că este foarte ușor să îți hidr...

Alimente folosite in co…

  Șapte alimente utile în domeniul cosmeticii  Cu siguranță ai obiceiul să îți achiziț...

Alege un blush care ti …

  Cum îmi aleg un blush perfect?  Ultima etapă pentru un ten perfect, blush-ul este neglijat...

Elimina natural riduril…

  Alternative naturale pentru eliminarea ridurilor  Pe măsură ce trec anii, ridurile își f...

Cosmetice home made pe …

  6 reţete de înfrumuseţare pe bază de lămâie  Lămâia tonifică, este astringentă, ci...

Alege machiajul in func…

  Machiajul potrivit în funcție de forma ochilor  Machiajul este un element esențial al vie...

Machiajul perfect pentr…

  Machiajul perfect pentru plajă  Sezonul cald încă ne pune în foarte multe dileme, printr...

Naturalete pentru ten

  Cosmetice naturale pentru ten  Cu siguranță că ați încercat o mulțime de ...

Trucuri prin care ne pu…

  Trucuri prin care ne putem demachia natural  Demachierea naturală este extrem de co...

Uleiuri esentiale ideal…

  Care sunt uleiurile esențiale ideale pentru vară?  Nu pleca niciunde în aceasta vară fă...

Prepara-ti un elixir de…

  Frumusețea se află la tine în bucătărie!  Cu câteva săptămâni înainte de vacanța ...

Trusa de cosmetice pent…

  Ce trebuie să conțină trusa mea de înfrumusețare pentru vacanță?  Vacanța de vară e...

Produse indispensabile …

  Produse indispensabile de înfrumusețare de luat cu tine în vacanță  Recunoaște: de fie...

Ce ruj voi purta pe buz…

  Ce ruj voi purta pe buze în această vară?  Dulci și fructate, cele mai frumoase rujuri a...

BB, CC si DD Cream- pe …

  BB, CC şi DD Cream - pe care să o aleg?  După succesul uimitor al cremelor BB, mărcile d...

Machiajul alb

  Tendințe în materie de frumusețe – adoptă machiajul alb  Dacă în sezonul primăvară...

Machiajul nude

  Cele cinci porunci ale machiajului nude  La fel ca în fiecare an, odată cu venirea verii, ...

Fond de ten – 5 erori…

  Fond de ten – 5 erori de evitat  Fondul de ten reprezintă cea mai importantă etapă a un...

Ingrijiri esentiale pen…

  Îngrijiri esențiale pentru pielea matură  La maturitate, pielea se poate confrunta cu o m...

Rujul nude ideal pentru…

  Rujul nude ideal pentru tenul tău  Dacă nuanțele pop și cele acidulate sunt foarte în v...

Cum se poarta rimelul c…

  Cum se poartă rimelul colorat?  În acest sezon sunt foarte în tendințe culorile pastelat...

Machiaj romantic pe roz

  Un machiaj romantic în nuanțe de roz  În anul 2014 regăsim culoarea roz peste tot. Cea m...

Contouring pentru sculp…

  Tehnica contouring pentru sculptarea feței  Ai remarcat până acum că fețele manechinelo...

Creeaza-ti singura parf…

  Cum să-ți creezi singură parfumul pe bază de uleiuri esențiale  Nu este necesar să ai ...

Rutina de frumusete pen…

  Rutina de frumusețe pentru vară  Vara se apropie cu pași repezi, drept urmare ne-am gând...

Sfaturi in alegerea gom…

  Sfaturi în alegerea gomajului  Să ai o piele catifelată de-a lungul întregului an a deve...

Masca cu kiwi pentru te…

  Masca cu kiwi pentru ten  Întinerește-ți privirea cu ajutorul acestei măști naturale ex...

Parfumuri de damă

          Orice doamnă sau domnișoară care se respectă are un parfum foarte fin care o ...

Rețete home-made pentr…

  Rețete home-made tradiționale pentru cea mai frumoasă piele  Rețetele home-made se transmi...