Șapte alimente utile în domeniul cosmeticii
Cu siguranță ai obiceiul să îți achiziționezi produsele de frumusețe de la raioanele magazinelor specializate. Știai însă că în frigiderul tău există o mulțime de produse utile în domeniul cosmeticii și al frumuseții? În cele ce urmează, îți vom prezenta șapte dintre acestea.
Banana hrănește pielea și părul
Bogată în săruri minerale (magneziu și zinc), în vitamine, banana protejează și hrănește atât pielea, cât și părul. Dacă pielea ta este uscată, îți recomandăm să îți prepari o mască hrănitoare amestecând o banană coaptă, o lingură de miere și cinci linguri de iaurt natural. Lasă acest amestec pe ten timp de 20 de minute după care clătește cu apă rece. Tenul tău va fi imediat mai catifelat.
Banana este un fruct eficient pentru a reda viața părului deteriorat. Înainte de șamponarea obișnuită, aplică următorul amestec pe lungimea părului: o banană coaptă, un ou, trei linguri de miere, o lingură de lapte și cinci linguri de ulei de măsline. Înainte de șamponarea obișnuită trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute.
Lămâia elimină punctele negre ți redă strălucirea tenului
În domeniul cosmeticii, lămâia este aliata de nădejde a pielii grase și terne. Lămâia este antioxidantă și astringentă și conferă luminozitate pielii. Acest fruct este bogat in Vitamina C și AHA, un acid care exfoliază pielea și redă strălucirea tenului. Pentru a elimina punctele negre și petele sau urmele lăsate de acnee, aplică o felie de lămâie tăiată rondele pe zonele cu probleme, seara, înainte de culcare. Lămâia este extrem de eficientă și în cazul unghiilor galbene. Este de ajuns să adaugi câteva picături de suc de lămâie într-un bol cu apă călduță și să-ți ții unghiile timp de 5mn. Efect de albire garantat.
Căpșuna face minuni pentru pielea ta
Căpșuna, la fel ca și prietena sa lămâia, este plină de antioxidanți și de vitamine bune pentru piele. Căpșuna este ingredientul fetiș al epidermelor obosite și face minuni când este ingredientul principal în cadrul unei măști de frumusețe. Dacă ai pielea uscată, amestecă cinci căpșuni, o lingură de miere și două linguri de smântână proaspătă într-un bol și aplică amestecul obținut pe față. Lasă să acționeze timp de 30 de minute înainte să acționezi.
Dacă suferi de acnee sau dacă ai pielea grasă, amestecă un iaurt natural cu o jumătate de bol de căpșuni. Zdrobește bine totul, aplică amestecul pe ten și așteaptă 10 minute înainte să clătești.
Căpșuna este ingredientul ideal pentru exfoliere datorită conținutului de AHA. Pentru a-ți exfolia corpul, amestecă câteva căpșuni cu puțin ulei de măsline și zahăr.
Uleiul de măsline hrănește pielea, ideal pe post de demachiant
Pe lângă faptul că este excelent pentru sănătate, uleiul de măsline este un produs cosmetic ideal. Acesta hrănește pielea și are un conținut bogat de antioxidanți. Uleiul de măsline este eficient pe post de demachiant dar și pe post de mască după șamponare. Este de ajuns să aplici ulei de măsline pe vârfurile părului și să îl lași să acționeze timp de 15 minute după care să clătești cu apă călduță.
Mierea curăță și repară pielea
Mierea are proprietăți de curățare și de reparare a pielii. Aplică un strat gros de miere pe piele, este masca ideală pentru orice tip de piele. Dacă ai pielea sensibilă, poți amesteca mierea cu câteva picături de ulei de trandafir. Împotriva coșurilor, un amestec compus din miere și iaurt natural îți va calma pielea afectată de acnee.
Roșia tratează punctele negre
Compusă din 95% apă, roșia este bogată în antioxidanți, săruri minerale și vitamine. Pulpa de roșie este eficientă în tratarea punctelor negre și a altor imperfecțiuni. Este de ajuns să aplici pulpa de roșie pe zonele afectate și să lași să acționeze timp de 15 minute.
Oțetul te scapă de mătreață
Dacă ai mătreață, îți poți freca scalpul cu ajutorul oțetului cald. Înfășoară-ți părul într-un prosop și așteaptă 30 de minute înainte de a clăti. În cazul în care ți-a apărut un coș dizgrațios, cu ajutorul unei dischete demachiante aplică pe zona cu probleme oțet.