10 utilizări ale plantei de Aloe Vera

Istoria plantei de Aloe Vera

10 utilizări ale plantei de Aloe Vera Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea nu sunt complet noi pentru unele popoare. De exemplu, egiptenii au apreciat această plantă cu mai mult de 6.000 de ani în urmă. Una dintre primele mențiuni referitoare la Aloe Vera a apărut în Papyrus Ebers în jurul anului 1550 î.Hr., în care se prezintă 12 formule pentru utilizarea terapiei cu Aloe Vera. Această plantă era atât de util încât a fost cunoscută sub numele de „plantă a nemuririi”. Specialiștii în arheologie afirmă că reginele egiptene, cum ar fi Nefertiti și Cleopatra, au folosit Aloe Vera ca uz cosmetic.

 Însă Egiptul nu a fost singura parte a lumii care a recunoscut valoarea plantei de Aloe Vera. La începutul anului 600 î.Hr., există o consemnare conform căreia comercianții arabi au introdus în India planta de Aloe Vera - pe care au numit-o „crinul de deșert”. Chiar și arabii știau să separe gelul interior și seva de scoarța exterioară și măcinau frunzele uscate. Praful de Aloe era foarte apreciat în acele timpuri. De fapt, manuscrisele din secolul al XVII-lea arată că Compania de Est a Indiei Comerciale depindea de Aloe pentru valoarea sa comercială.

 Deși în prezent există multe alte specii de aloe, niciuna nu este la fel de folosită ca Aloe Vera. În prezent, gelul de Aloe Vera este un ingredient foarte frecvent în produsele de înfrumusețare și este utilizat pentru tratarea arsurilor, a tăieturilor și a altor probleme ale pielii. Multe persoane beau de asemenea suc de aloe vera pentru valoarea sa nutritivă.

Aloe Vera, un remediu valoros pentru sănătate

 Aloe Vera, cunoscută și sub numele de Aloe Barbadensis, a fost o resursă de bază în multe culturi din întreaga lume de mii de ani. Deși planta își are originea în anumite părți din sudul Africii, ea crește în întreaga lume în locuri precum Mediterana și în sudul Statelor Unite.

Utilizările tradiționale ale plantei de Aloe Vera includ hidratarea pielii, calmarea arsurilor și vindecarea rănilor mici. Există numeroase substanțe nutritive și beneficii potențiale pentru sănătate în această plantă ușor de întreținut - mai mult de 200 de substanțe biologice diferite. Datorită profilului său impresionant, Aloe Vera este utilizată în loțiuni, unguente, creme, remedii pentru arsuri solare și multe alte tipuri de produse cosmetice. Multe persoane chiar o aplică pentru tratarea acneei.

 Să vedem în continuare care sunt 10 cele mai importante utilizări terapeutice ale plantei de Aloe Vera:

1. Aloe Vera stimulează sistemul imunitar

 Sistemul imunitar necesită sânge bogat în oxigen. Aloe Vera susține absorbția nutrienților din intestine, iar acest lucru include absorbția fierului. Fierul transportă în mod liber moleculele de oxigen din plămâni în întregul corp, iar absorbția adecvată a fierului este un factor cheie în menținerea nivelului de oxigen din sânge.

 Unul dintre modurile prin care Aloe Vera ajută la absorbția nutrienților este prin păstrarea tubului digestiv liber de resturi prin reglarea intestinelor. Acest lucru permite ca alimentele pe care le-ați ingerat să intre în contact cu mucoasa intestinală, crescând expunerea și absorbția de nutrienți. Aloe Vera acționează, de asemenea, ca un remediu adaptogen, care ajută la menținerea în echilibru a celulelor și țesuturilor. Aloe Vera face mai ușoară activitatea sistemului imunitar prin protejarea celulelor de stresul oxidativ și de alți factori care le perturbă funcția.

 Aloe Vera este totodată o sursă bogată de polizaharide. Studiile medicale au arătat că aceste zaharuri complexe ajută la îmbunătățirea eficacității sistemului imunitar. Aloe Vera este una dintre cele mai bogate surse în antioxidanți care protejează celulele de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.

2. Aloe Vera susține digestia

 Aloe Vera conține două enzime - amilază și lipază - care ajută la menținerea unei digestii normale. Planta ajută, de asemenea, la menținerea echilibrului dintre acizii stomacali pentru a sprijini un mediu intestinal normal. Aloe conține o substanță numită acemannan care împreună cu alte polizaharide susțin acțiunea probioticelor în intestin. Când aveți aceste „bacterii bune” în intestin, puteți digera mai bine alimentele, obțineți mai multă valoare nutritivă din partea lor și beneficiați de o sănătate mai bună în general. Un studiu realizat de Universitatea din California, la Davis, a descoperit că persoanele care consumă în mod regulat Aloe Vera sunt mai eficiente în absorbția vitaminelor C și B-12.

3. Aloe Vera ameliorează tulburările digestive

 Problemele digestive frecvente, cum ar fi gazele intestinale, diareea, constipația și durerea abdominală afectează multe persoane. Dacă sunteți în căutarea unei soluții naturale care vă ajută să vă ameliorați problemele digestive, atunci Aloe Vera vă poate ajuta. Studiile arată că Aloe Vera reduce gazele, balonarea și disconfortul în cazul persoanelor care iau acest supliment alimentar în mod regulat.

 Unele cercetări preliminare sugerează că Aloe Vera poate ajuta în anumite tipuri de ulcer intestinal. Într-un studiu clinic, 30 de pacienți care suferă de această afecțiune au primit capsule cu Aloe Vera. Paisprezece dintre cei treizeci de pacienți au raportat o formă de îmbunătățire a ulcerului intestinal. Doar patru pacienți din acest grup nu au raportat niciun fel de efecte.

4. Aloe Vera este bogată în vitamine și minerale

 Aloe Vera este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți, inclusiv:

 - Vitamina A (beta-caroten): este importantă pentru piele, dinți, oase și ochi sănătoși.

 - Vitamina C: este vitală pentru metabolism, sănătatea pielii și sistemul imunitar.

 - Vitamina E: protejează pielea de razele ultraviolete.

 - Vitamina B-12: menține sănătoase celulele nervoase și cele cerebrale și este necesară pentru replicarea ADN-ului.

 - Acid folic: este esențial pentru funcția cerebrală, sănătatea ficatului și stimularea metabolismului.

 - Colina: stimulează metabolismul și producerea neurotransmițătorilor responsabili de memorie, focalizare și starea de bună-dispoziție.

 - Calciu

 - Crom

 - Cupru

 - Seleniu

 - Magneziu

 - Mangan

 - Potasiu

 - Sodiu

 - Zinc

5. Aloe Vera este o sursă de nutrienți și enzime

 Aloe vera este adesea numit un super-aliment, deoarece pe lângă vitamine și minerale, ne oferă peste 200 de nutrienți biodisponibili. Aloe vera este în special bogată în următoarele enzime, care susțin metabolismul, funcțiile hormonale, digestia și detoxifierea:

 - Alliinaza

 - Fosfataza alcalină

 - Amilaza

 - Bradichinaza

 - Carboxipeptidasa

 - Catalaza

 - Celulaza

 - Lipaza

 - Peroxidaza

 Există un grup de nutrienți cunoscuți ca metaboliți secundari și care se găsesc atât în Aloe Vera, cât și în alte plante. Unele dintre acestea includ aloe emodina, crizofanolul și aloina. Studiile medicale au arătat că acești nutrienți pot oferi o serie de beneficii importante pentru sănătate, care includ suportul antioxidant.

6. Aloe Vera ajută sistemul cardiovascular

 Aloe Vera este o sursă bogată de compuși vegetali benefici numiți fitosteroli. Fitosterolii promovează nivelul normal al lipidelor și susțin sistemul cardiovascular. Într-un studiu de 5 ani efectuat pe 5.000 de pacienți cu afecțiuni cardiace, cercetătorii au descoperit că cei care au consumat Aloe Vera și o altă plantă numită Psyllium au avut niveluri mai bune de lipide și glicemie.

7. Aloe Vera și sănătatea dinților

 Un studiu recent care a implicat 345 de participanți a sugerat că sucul de Aloe Vera este o apă de gură mai eficientă care susține sănătatea dentară și a gingiilor. Un alt studiu a indicat că gelul de aloe vera poate ajuta la rezistența la Candida albicans, o infecție orală foarte frecventă.

8. Aloe vera combate organismele nocive

 Unele plante conțin o varietate de substanțe chimice și compuși care ajută la suprimarea organismelor dăunătoare. Aloe Vera conține șase agenți antiseptici, respectiv: lupeol, acid salicilic, azot ureic, acid cinamic, fenoli și sulf.

9. Aloe Vera este un calmant

 Aloe Vera este un calmant pentru tăieturi, arsuri solare și răni. Fie că este folosită sub formă de gel cu aplicare topică, o loțiune sau pur și simplu deschizând o frunză proaspătă și aplicând sucul pe partea problematică a pielii, Aloe Vera ajută la calmarea zonelor înroșite, inflamate și iritate ale pielii. Una dintre proprietățile sale calmante se datorează unei enzime numite bradikinază care ajută la calmarea țesutului iritat și inflamat.

10. Aloe Vera are proprietăți anti-îmbătrânire

 Aloe Vera face mai mult decât să calmeze și să hidrateze pielea. De asemenea, această plantă ne oferă beneficii anti-îmbătrânire care reduc aspectul ridurilor din interior spre exterior. Într-un studiu realizat recent, 30 de femei peste 45 de ani au luat câte un supliment de gel de Aloe Vera timp de 90 de zile. La sfârșitul studiului, aspectul ridurilor faciale s-a redus vizibil, iar pielea avea un aspect mult mai sănătos.

 Pe măsură ce tot mai multe produse de aloe, loțiuni, creme, sucuri și capsule ajung pe piață - este mai ușor ca niciodată să aveți acces la beneficiile plantei. Atunci când alegeți un supliment, aveți întotdeauna grijă să citiți ingredientele sale. Unele produse includ și alte substanțe și este posibil să nu aibă toate substanțele nutritive, ingredientele sau concentrațiile dorite.

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...