7 infuzii antigripale eficiente

 

7 infuzii antigripale eficiente

7 infuzii antigripale eficiente Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, dureri de cap și de gât. Diferența dintre gripă și răceala obișnuită este aceea că gripa, în general, debutează rapid și este însoțită de febră și de oboseală accentuată, în timp ce răceala are o evoluție mai lentă, iar în general, nu este caracterizată de febră.

 Vă prezentăm în acest articol câteva dintre plantele medicinale cele mai utile pentru combaterea gripei. Este important să semnalăm faptul că unele dintre acestea se găsesc ușor în magazinele naturiste și în unele plafaruri, în timp ce altele nu sunt atât de accesibile. Iată care sunt acestea:

Plante medicinale antigripale

 1. Echinaceea: Este originară din America de Nord, unde nativii o foloseau pentru a trata febra ridicată și persistentă; iar apoi primii coloniști au adoptat-o ca remediu natural contra gripei. În ultimele decenii utilizarea sa s-a extins în întreaga lume, datorită puternicelor sale proprietăți antivirale și antibacteriene. Recomandare: în doze ridicate, echinaceea poate cauza greață și amețeală. Nu este indicat să se administreze persoanelor care suferă de boli autoimune.

 2. Eucaliptul: Originar din Australia, aborigenii îl foloseau ca remediu contra febrei. În secolul al XIX-lea eucaliptul a fost introdus în Occident, iar cultivarea sa s-a extins și în America și Europa. Eucaliptul contracarează virusul gripei și este de asemenea eficient contra bacteriilor. Părțile folosite sunt frunzele care se pot recolta pe tot parcursul anului, iar din acestea se prepară infuzii care pot fi îndulcite cu miere de albine. Toate tipurile de eucalipt sunt antiseptice, datorită conținutului lor bogat de cineol.

 3. Podbalul: Originară din centrul Europei, în prezent această plantă se cultivă în scopuri fitoterapeutice. Podbalul este de asemenea un bun remediu antitusiv și este utilizat pentru tratarea afecțiunilor respiratorii acute sau cronice, precum tusea iritantă, guturaiul, bronșita și laringita. Părțile folosite sunt frunzele și florile care se colectează la sfârșitul primăverii. Recomandare: Este indicat să nu se folosească această plantă medicinală în timpul sarcinii și al alăptării. De asemenea, podbalul nu trebuie să fie folosit în tratamente prelungite și nu este recomandat nici persoanelor care se confruntă cu probleme hepatice.

 4. Lumânărica (sau coada-mielului): Este o plantă care poate atinge și doi metri în înălțime. Cu toate că originea sa încă nu este foarte clară, se știe că această plantă era folosită în Mexic înainte de colonizarea spaniolă. Această plantă medicinală este foarte folosită în infuzii contra febrei și a tusei cauzate de gripă. Părțile folosite sunt florile, de culoare galben intens, care sunt utilizate uscate și măcinate pentru prepararea infuziilor. Corolele de lumânărică sunt de asemenea folosite pentru combaterea problemelor respiratorii, datorită acțiunii lor emoliente. Recomandare: Nu se recomandă consumul acestei plante în timpul sarcinii și al alăptării.

 5. Cimbrul: Are puternice proprietăți antiseptice, antigripale și expectorante și este folosit pentru tratarea bronșitei și a afecțiunilor gâtului și ale aparatului respirator. Florile de cimbru sunt bogate în timol și au proprietăți antiseptice care stimulează sistemul imunitar. Părțile folosite ale acestei plante medicinale sunt florile și frunzele care se colectează în timpul înfloririi pentru prepararea infuziilor, tincturilor, siropurilor și a uleiurilor esențiale. Recomandare: Este indicat să se evite utilizarea terapeutică a cimbrului în timpul sarcinii și în cazul pacienților care suferă de hipertensiune arterială.

 6. Părul Maicii-Domnului: Este o plantă originară din Europa și Asia, iar în prezent se cultivă în America de Sud. Capilaria sau părul Maicii-Domnului are proprietăți antigripale și sudorifice. Părțile folosite sunt frunzele din care se prepară siropuri, ceaiuri și infuzii.

 

Infuzii antigripale

 Infuzie antigripală nr. 1: Fierbeți un pumn de părul Maicii-Domnului (Capilaria) într-o cană de apă, iar când ajunge la punctul de fierbere luați de pe foc. Acoperiți și lăsați la răcit, apoi strecurați și consumați câte trei căni de infuzie pe zi. De asemenea, se poate prepara un sirop contra tusei adăugând la această infuzie trei linguri de zahăr brut. Luați câte 2 sau 3 linguri pe zi.

 Infuzie antigripală nr. 2: Fierbeți 2 linguri de frunze sau flori de podbal într-un litru de apă timp de 10 minute. Lăsați să se răcească, apoi strecurați și consumați câte trei căni pe zi.

 Infuzie antigripală nr. 3: Fierbeți 2 linguri de soc într-o jumătate de litru de apă timp de 7 minute. Acoperiți și lăsați să se răcească, apoi strecurați și consumați din infuzie de-a lungul zilei.

 Infuzie antigripală nr. 4: Puneți la fiert timp de 10 minute câteva frunze de pătlagină. Lăsați la infuzat, apoi folosiți acest lichid călduț pentru a face gargară, de trei ori pe zi. Ajută la combaterea durerii în gât mai ales în primele etape ale declanșării gripei.

 Infuzie antigripală nr. 5: Se adaugă un pumn de nalbă într-un litru de apă și se fierbe timp de 10 minute. Se lasă la infuzat, se strecoară și se consumă de trei ori pe zi, îndulcit cu miere după gust.

 Infuzie antigripală nr. 6: Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de cimbru la o cană cu apă. Se lasă la infuzat, se strecoară și se bea caldă, câte trei căni pe zi. Această infuzie este foarte eficientă pentru a contracara nu doar gripa, ci și excesul de mucus și congestia nazală.

 Infuzie antigripală nr. 7: Fierbeți un pumn de flori de mușețel într-un litru de apă timp de 10 minute. Luați de pe foc și acoperiți. Apoi strecurați și consumați câte trei căni pe zi. Această infuzie ajută la scăderea febrei cauzată de gripă.

 

Recomandări preventive contra gripei

 1. Spălați-vă cât mai des pe mâini, mai ales după ce ați fost în locuri publice.

 2. Evitați zonele foarte aglomerate în special în perioada răspândire a gripei.

 3. Evitați să fiți un fumător pasiv. Se recomandă să nu vă expuneți pe cât posibil fumului de țigară, deoarece acesta este responsabil de multe probleme de sănătate, în special ale tractului respirator. Persoanele care au gripă și se află în preajma unui fumător își complică și mai mult procesul de vindecare.

 4. Dormiți bine, deoarece în caz contrar, deveniți mai vulnerabil la gripă și la alte boli contagioase.

 5. Consumați alimente care conțin zinc: Se recomandă consumul alimentelor bogate în mineralul zinc, deoarece conform studiilor medicale, copiii și adulții care au deficiență de zinc sunt predispuși la boli precum gripa și sunt bolnavi mai mult timp.

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...