Â
Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer
 Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, varza de Bruxelles, conopida, brocoli, ridichile și guliile, toate având de altfel proprietăți anticancerigene.
 Bogată în carotenoizi și flavonoide, varza, dacă este consumată în mod regulat, ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer. De asemenea, varza este o sursă bună de luteină și zeaxantină care ajută la menținerea sănătății ochilor. Fiind o legumă foarte versatilă, dar și foarte nutritivă, varza favorizează o stare optimă de sănătate.
 Există diferite tipuri de varză, însă toate conțin nutrienți importanți care aduc beneficii sănătății:
 - Varza obișnuită
 - Varza chinezească
 - Varza creață
 - Varza roșie
 - Varza de Bruxelles
 Varza conține și glutamină, care este un aminoacid având proprietăți antiinflamatorii și care este foarte recomandat pentru o bună circulație a sângelui și pentru sănătatea inimii.
Â
Proprietățile verzei contra cancerului
 Această legumă conține substanțe fitochimice cunoscute sub denumirea de indoli, care sunt capabile să se transforme în estradiol, un hormon foarte similar estrogenului și care poate avea un rol important în dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer, însă în special a celui de sân.
 Diferite studii au arătat că indolii au capacitatea de a preveni cancerul datorită faptului că pot inhiba producția excesivă de estrogen, ceea ce va determina producerea anumitor enzime care vor bloca creșterea și dezvoltarea celulelor cancerigene. În Polonia, de exemplu, unde se consumă în mod regulat varză încă din copilărie și adolescență, s-a înregistrat o frecvență mai scăzută a neoplasmului mamar.
 Pentru a obține efectele terapeutice dorite, varza se consumă în stare crudă sau murată. Sucul de varză este indicat de asemenea în tratamentul ulcerului deoarece are proprietăţi alcaline şi conține o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale. Sucul de varză poate fi consumat simplu sau în combinație cu alte legume (morcovi, țelină, sfeclă roșie, spanac).
 Îți recomandăm să incluzi în alimentația ta zilnică un aport mărit de nutrienți, care vor susține buna funcționare a organismului. Dacă organismul nu primește suficienți nutrienți și enzime, vor apărea inflamațiile cronice, stresul oxidativ, care în ultimă instanță poate produce apariția cancerului.
 Este foarte important să înțelegem necesitatea de a avea o dietă compusă din diferite alimente care să susțină în mod pozitiv și armonios sănătatea întregului organism.
Sursa: Ayurvedic Medica