Ciupercile Shiitake au grijă de sănătatea ta

 

Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă

Ciupercile Shiitake au grijă de sănătatea ta În general, toate ciupercile comestibile sunt bogate în proteine, fibre, vitamina C, vitamine din complexul B, calciu și minerale, fiind în același timp și o sursă excelentă de antioxidanți.

 În prezent, nu mai este un secret faptul că ciupercile Shiitake sunt unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă, fiind folosite cu precădere de medicina chineză străveche. Tradus din japoneză, termenul “shii” se referă la copacul în care aceste ciuperci cresc, iar termenul “také” înseamnă ciupercă. Chiar dacă ciupercile Shiitake încă mai cresc în mediul lor natural, adică în pădure, în prezent, China produce aproximativ 80% din piața mondială, cu toate că inițial Japonia a deținut acest loc.

 

Cum se prepară ciupercile Shiitake?

 Atunci când le cumpărați, ciupercile Shiitake trebuie să fie ferme, să nu fie umede sau zbârcite. Le puteți ține în frigider într-o pungă de hârtie timp de o săptămână. Înainte de a le folosi, curățați-le cu o cârpă curată și umezită. Sub formă uscată, se pot păstra în congelator un an. Aroma lor specifică poate fi pusă în valoare cu ajutorul a diferite rețete, putând fi preparate atât la cald cât și la rece.

 Pentru că nu au rădăcini, frunze sau semințe, ciupercile Shiitake sunt faimoase pentru textura lor bogată și gustul ușor afumat, fiind pe locul doi în categoria ciupercilor comestibile cele mai cultivate din lume. În comparație cu ciupercile champinion albe, ciupercile Shiitake sunt considerate de 10 ori mai aromate decât acestea.

 Ciupercile Shiitake se bucură de un statut gourmet în lumea culinară, deoarece sunt produse cu atenție și grijă cu ajutorul metodei de cultivare în pădure. Feliate și preparate în unt cu adaos de verdețuri proaspete, în special pătrunjel, ciupercile Shiitake au o aromă unică și delicioasă care le face să fie foarte apreciate de gurmanzii rafinați.

 Gustul lor devine chiar și mai intens dacă după uscare, ciupercile sunt hidratate în apă și apoi gătite. Pulberea deshidratată și măcinată fin obținută din ciuperci este excelentă și poate fi adăugată în diverse sucuri de legume. Adăugând una sau două lingurițe într-un suc proaspăt stors de legume sau fructe poate fi o modalitate facilă și convenabilă de a aduce un plus zilnic de sănătate.

 

Beneficiile pentru sănătate ale ciupercilor Shiitake

 Comparând nivelele de vitamine, minerale, antioxidanți și fitonutrienți ale diverselor alimente, ciupercile Shiitake au un profil complet unic. Cuprul este prezent în acestea la modul cel mai semnificativ, cu un procent de 65% din valoarea zilnică recomandată per porție, lucru esențial deoarece cuprul cuprul este unul dintre puținele metale însoțite de aminoacizi și grăsimi esențiale pentru sănătatea umană. Acidul linoleic este unul dintre aceștia. Dat fiind faptul că corpul nu poate sintetiza cuprul, alimentația noastră ar trebuie să-l furnizeze în mod regulat. Însă cercetătorii afirmă că din păcate foarte puțină lume consumă cantități adecvate de alimente care conțin cupru, iar deficiența de cupru poate fi un factor important care contribuie din păcate la dezvoltarea bolilor coronariene.

 Pe lângă cupru, ciupercile Shiitake mai conțin acid pantotenic și seleniu, care oferă 52% și respectiv 51% din valoarea zilnică. Riboflavina, niacina, zincul și manganul au de asemenea un rol important, alături de ergotioneina, un antioxidant care inhibă stresul oxidativ.

 Ciupercile Shiitake au proprietăți stimulative asupra digestiei și conțin de asemenea multă vitamina A, cupru și mangan, au de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele și de două ori mai mult fier decât spanacul. Din ciupercile Shiitake uscate se poate prepara și ceai, care în medicina tradițională chineză este un remediu eficient contra colicilor, indigestiei și gazelor intestinale. Totodată se știe că ciupercile Shiitake ajută la purificarea sângelui și la combaterea cancerului.

 În plus, ciupercile Shiitake conțin compuși puternici care au proprietatea extraordinară de a stopa inflamația, tumorile, bacteriile și virușii dăunători. Vitaminele din grupul B precum B2, B5 și B6 se regăsesc și ele în ciupercile Shiitake, ajutând la transformarea în energie a grăsimilor, carbohidraților și proteinelor.

 

Informații nutriționale despre ciupercile Shiitake

 Mărimea porției: O cană de ciuperci Shiitake gătite (145 grame). Cantitate este per porție:

 - Calorii 81

 - Carbohidrați 21 g

 - Zahăr 5 g

 - Fibre 3 g

 - Proteine 2 g

 

Studii despre ciupercile Shiitake

 S-a descoperit că lentinanul, o proteină puternică din ciupercile Shiitake, are proprietăți preventive contra cancerului. Un studiu efectuat în acest sens a demonstrat o dezvoltare mult mai lentă a tumorilor după un tratament oral cu lentinan. S-a înregistrat de asemenea o reducere a efectelor negative a virusului HIV și a celulelor care provoacă leucemia.

 Un alt studiu medical a arătat că sporii (miceliul) ciupercilor Shiitake pot avea proprietăți de protecție asupra ficatului, pot suprima inflamația și pot avea chiar proprietăți de prevenție a cancerului în cazul pacienților care suferă de hepatită cronică. Oamenii de știință au arătat că ciupercile Shiitake au proprietăți antivirale, scad colesterolul și mențin sănătatea cardiovasculară și întăresc sistemul imunitar. De exemplu, celulele imunitare numite macrofage, sunt responsabile de identificarea și eliminarea oricărei celule potențial cancerigene din corp, inclusiv a celulelor care provoacă cancerul de colon, iar despre enzimele numite citocrome se știe că cunoscute că metabolizează carcinogenii din corp.

 Ciupercile Shiitake conțin de asemenea și polifenoli și seleniu, care sunt comune în lumea vegetală, precum și antioxidanți. Unul dintre acești antioxidanți este ergotioneina, pe care cercetătorii au început să-l recunoască precum un "antioxidant maestru."

{jcomments on}

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

  Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în ...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

  10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

  Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demons...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...

Semințele de chia, un …

  Ce sunt semințele de chia?  Chia este planta din care se obțin popularele semințe de Chia, ...