12 antibiotice naturale puternice (I)

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare

12 antibiotice naturale puternice (I)

 Fără îndoială că antibioticele sunt o adevărată descoperire a medicinii moderne. Odată cu descoperirea penicilinei în anul 1928, tratarea rapidă a infecțiilor bacteriene cu ajutorul antibioticelor a determinat medicii să se focalizeze în mod excesiv asupra medicamentelor de sinteză, considerând că pericolul infecțiilor pentru viața umană era ceva de domeniul trecutului.

 Începând cu anul 1940, antibioticele au devenit pe larg utilizate, determinând astfel atât medicii cât și pacienții să uite încetul cu încetul de antibioticele naturale care erau folosite în trecut pentru a trata infecțiile, precum uleiul de oregano. Această schimbare în paradigma medicală a condus în ultimele decenii la abuzul antibioticelor pe bază de medicamente și la creșterea preocupantă a așa-numitelor superbacterii rezistente la antibiotice, precum culturile de celule de tuberculoză “TDR” (este abrevierea în engleză care înseamnă total rezistente la medicamente) și Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA), în particular în cazul nou-născuților și a copiilor.

 Dependența excesivă față de tratarea infecțiilor pe baza medicamentelor de sinteză a determinat de asemenea o epidemie în cazul copiilor și adulților de afecțiuni intestinale și de boli autoimune din cauza unui mediu intestinal dezechilibrat.

 În afară de problema rezistenței la antibiotice, este vorba despre efectele pe termen lung pe care le au antibioticele. Expectativa comunității medicale conform căreia efectele negative ale antibioticelor se pot repara cu probiotice și/sau alimente fermentate și că flora intestinală revine în mod magic la normal, este de fapt, departe de realitate.

 De fapt, multe teste medicale au indicat faptul că flora intestinală poate în realitate să fie alterată în mod permanent de folosirea medicamentelor de sinteză sau cel puțin, daunele cauzate de acestea să dureze câțiva ani.

 De exemplu, Revista europeană de Microbiologie, menționează că percepția în mod general recunoscută că folosirea antibioticelor provoacă doar perturbarea florei intestinale timp de câteva săptămâni este eronată. De fapt, flora intestinală nu revine rapid la normalitate după o cură de antibiotice.

 Inclusiv folosirea pe termen scurt a antibioticelor poate determina ca populații rezistente de bacterii să se stabilească în intestine și să persiste acolo până la 4 ani sau chiar mai mult.

 Contra neplăcutelor infecții care apar atât de frecvent, natura ne oferă multe alternative foarte puternice și eficiente a căror acțiune în organism nu este agresivă și nici nu produce rezistență la acestea. Recomandarea principală este să întărim organismul consumând zilnic aceste remedii naturiste pentru a evita apariția diverselor afecțiuni de sănătate, iar dacă totuși acestea au apărut să le folosim în doze mai ridicate. Aceste antibiotice naturale, datorită combinației de compuși și a proprietăților lor terapeutice întăresc sistemul imunitar și ajută la tratarea diverselor boli.

 Vă prezentăm în acest articol cele mai bune 12 antibiotice naturale și efectele lor pozitive asupra sănătății. Să vedem care sunt acestea:

1. Uleiul esențial de oregano

 Uleiul esențial de oregano a fost supus multor cercetări științifice și s-a demonstrat astfel că este unul dintre cele mai puternice și mai eficiente antibiotice naturale. Uleiul esențial de oregano este un remediu natural care elimină bacteriile nocive de orice tip, folosindu-se doar o mică cantitate. Aceste ulei esențial este de asemenea eficient contra ciupercilor, paraziților și virusurilor. Uleiul esențial de oregano poate fi utilizat atât pe cale externă cât și pe cale internă, nu are efecte secundare negative și nu este necesară o rețetă pentru a fi achiziționat.

 Se pare că există mai mult de 40 specii diferite de oregano, însă cea mai benefică pentru maximizarea efectului terapeutic antibiotic este uleiul produs din oregano sălbatic, numit Origanum vulgare. O altă varietate denumită Thymbra capitata și care crește în Spania, este de asemenea foarte puternică.

 Uleiul esențial de oregano are proprietăți terapeutice recunoscute, fiind recomandat în următoarele afecțiuni de sănătate: tulburări gastrointestinale, diaree, aerofagie, colici abdominale, renale, biliare, adjuvant în gastrita cronică, ulcerul gastro-duodenal, afecţiuni hepatice și biliare, bronșite medii însoțite de tuse ocazională, pentru a se restabili fluxul pulmonar. De asemenea, uleiul esențial de oregano are proprietăți antiseptice pulmonare, mucolitice și expectorante, ajută la eliminarea impurităților bronșitice, calmează tusea iritativă și ajută la ușurarea respirației, este eficient pentru stomatite, gingivite, aftoze bucale, ulcerații, arsuri, alopecii difuze, halenă bucală.

 Ingredientul activ din uleiul esențial de oregano este carvacrolul, care atunci când a fost analizat într-un laborator medical, s-a dovedit a fi unul dintre remediile antiseptice cele mai puternice care există. Chiar și în cantități foarte mici, uleiul esențial de oregano elimină rapid o mare varietate de agenți patogeni precum bacterii, ciuperci, paraziți și virusuri. Un mare avantaj al uleiului de oregano este acela că acești agenți patogeni nu-și pot crea imunitate cum se petrece în cazul medicamentelor de sinteză. Iată 2 exemple de utilizări pe cale externă a uleiului de oregano:

 - Arsuri, tăieturi sau zgârieturi: aplicați ulei de oregano imediat pe zona afectată pentru a dezinfecta și reduce durerea. O aplicare promptă a acestui ulei esențial pe zonele afectate poate preveni formarea veziculelor cu lichid și a cicatricilor în urma unei arsuri, previne infecțiile și ajută la o rapidă recuperare a pielii în cazul oricărui tip de răni.

 - Dinți și gingii: Uleiul esențial de oregano oferă o ameliorare eficientă a durerilor de dinți, distrugând bacteriile care le cauzează. Aplicați uleiul de oregano direct pe dintele infectat. Pentru a combate problemele gingiilor, aplicați o picătură de ulei de oregano pe periuța de dinți înainte de a vă spăla sau aplicați uleiul cu un deget curat direct pe gingii. Folosirea regulată a uleiul de oregano menține o bună sănătate a dinții și a gurii.

 Uleiul de oregano de calitate are culoarea galben-auriu închis și o aromă picantă puternică.

 Conform Dr. Mercola, cele mai bune utilizări pentru uleiul de oregano ca antibiotic natural sunt următoarele:

 - Combate ciupercile și micozele unghiilor: Adăugați câteva lingurițe de ulei esențial de oregano într-un lighean cu apă caldă și mențineți picioarele în această apă timp de 15-20 minute. Uleiul de oregano poate de asemenea să fie diluat (o picătură de ulei la o linguriță de ulei de măsline), iar apoi poate fi aplicat direct pe unghii sau pe pielea afectată de micoză.

 - Combate paraziții intestinali și diverse infecții: Diluați uleiul esențial de oregano așa cum am descris anterior și mențineți-l sub limbă câteva minute, apoi clătiți gura. Repetați acest procedeu de cel puțin patru ori pe zi.

 - Infecții la nivelul sinusurilor: Faceți inhalații cu apă în care ați adăugat câteva picături de ulei esențial de oregano, o dată pe zi.

2. Oțetul de mere

 Oțetul de mere este un remediu natural foarte eficient contra multor tipuri de afecțiuni de sănătate, conține oligoelemente și multe minerale vitale pentru organism precum potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, sulf, cupru, fier, siliciu și clor.

 Oțetul de mere este un remediu natural minunat pentru o serie de afecțiuni care necesită în general antibiotice și alte medicamente care au însă multe efecte secundare neplăcute.

 În particular, oțetul de mere este cunoscut pentru:

 - Reducerea infecțiilor nazale și durerile de gât;

 - Reducerea colesterolului ridicat;

 - Tratarea afecțiunilor pielii precum acneea;

 - Protejarea contra intoxicării produse de alimente;

 - Este eficient contra alergiilor atât la oameni, cât și la animale;

 - Combaterea oboselii musculare după o sesiune de exerciții fizice;

 - Întărirea sistemului imunitar;

 - Creșterea rezistenței organismului;

 - Stimularea metabolismului, determinând scăderea în greutate;

 - Stimularea digestiei și combaterea constipației;

 - Ameliorarea simptomelor de artrită și gută;

 - Prevenirea formării calculilor în vezică și în tractul urinar.

 Cum se folosește: Oțetul de mere se folosește ca dressing pentru salatele de crudități sau se poate lua intern câte o lingură sau două într-un pahar cu apă călduță, consumat dimineața, pe stomacul gol.

3. Piperul de Cayenne

 Piperul de Cayenne este un condiment puternic care este utilizat de mii de ani datorită puterii sale curative și efectelor sale antibiotice. În prezent, știința validează tot mai mult folosirea piperului de Cayenne ca antibiotic natural.

 Piperul de Cayenne conține un ingredient crucial numit capsaicină, care stimulează circulația sanguină și digestia prin intermediul stimulării producerii de salivă și de enzime digestive. De asemenea, capsaicina determină creierul să producă endorfine (denumite și moleculele fericirii) care sunt acei hormoni care ne fac să ne simțim bine. În plus, capsaicina este eficientă și ca ingredient în diverse creme și loțiuni folosite pentru ameliorarea durerilor cauzate de artrită, bursită (inflamația genunchilor, coatelor sau umerilor), durerile musculare și de contuzii.

 Piperul de Cayenne este în mod particular eficient pentru tratarea vulvovaginitei, care este o infecție obinuită în cazul femeilor. Un studiu realizat de cercetători cehi a descoperit faptul că uleiul esențial extras din piperul de Cayenne are efecte antifungice și antibiotice considerabile pentru această afecțiune. Este important să se folosească un ulei de bază (precum uleiul extravirgin de măsline, de migdale sau de cocos, etc.) pentru a se dilua uleiul esențial extras din piperul de Cayenne, deoarece acest ulei este prea puternic pentru a fi folosit direct pe piele.

 Piperul de Cayenne este de asemenea un remediu foarte bun pentru tratarea faringitei streptococice. Faringita streptococică se manifestă prin dureri în gât însoțite de febră, fiind cauzată de o infecție bacteriană care este mai des întâlnită în cazul copiilor și adolescenților, cu toate că și adulții pot fi afectați de aceasta.

4. Argintul coloidal

 Eficiența argintului coloidal contra bacteriilor, ciupercilor și a diverselor virusuri a fost demonstrată în repetate rânduri prin diferite studii de laborator. În cadrul medicinii alternative, argintul coloidal este folosit în mod frecvent ca antibiotic natural. Particulele microscopice de argint aflate în suspensie de apă sunt capabile să distrugă chiar și microbii cei mai rezistenți la antibiotice. Argintul coloidal, contrar antibioticelor convenționale, nu distruge flora intestinală benefică, fapt care determină înmulțirea ciupercilor precum candida albicans, care cauzează candidoza cronică.

 S-a demonstrat deja prin anumite studii de specialitate că argintul coloidal nu distruge doar anumite bacterii, ciuperci și virusuri, ci și celulele tumorale. De asemenea, argintul coloidal stimulează creșterea oaselor și ajută la vindecarea rănilor, inclusiv în cazul pacienților care au arsuri mai grave.

 Acțiunea argintului coloidal este specifică anumitor structuri celulare. Fiecare celulă care nu are un perete celular rezistent din punct de vedere chimic va fi afectată de acțiunea argintului, inclusiv bacteriile și alte organisme care nu au pereți celulari, cum sunt de exemplu, virusurile extracelulare.

 La începutul anului 1900, fondatorul companiei Searle Pharmaceuticals, Alfred Searle, a afirmat următoarele în cartea sa intitulată: “Utilizările complete ale argintului coloidal pentru menținerea sănătății”:

 “Utilizarea argintului coloidal în cazul pacienților umani a avut ca urmare un număr mare de cazuri cu rezultate surprinzător de benefice. Argintul coloidal are avantajul de a acționa rapid asupra microbilor, distrugându-i, fără a avea însă o acțiune toxică asupra organismului. De exemplu, în cazul testelor efectuate pe animale de laborator, argintul coloidal a protejat cobaii cărora li s-a dat de zece ori doza letală de tetani sau toxine specifice difteriei”.

 În anul 1970, Dr. Robert O. Becker de la Universitatea de Medicină din Siracusa (Italia), a început să cerceteze intens efectele argintului coloidal asupra organismului uman. Dr. Becker a descoperit astfel că argintul coloidal nu distruge doar bacteriile nocive comune, ci elimină de asemenea și bacteriile care erau rezistente la toate antibioticele cunoscute, fără a avea însă efecte secundare nedorite.

 Argintul coloidal poate fi utilizat atât pe cale internă, cât și pe cale externă. Pentru a se îmbunătăți absorbția argintului coloidal se recomandă să se mențină acest remediu câteva minute în gură înainte de a-l înghiți și este recomandat să se administreze pe stomacul gol.

 Ca uz extern, argintul coloidal poate fi aplicat pe arsuri și tăieturi sub formă de gel. Pe lângă faptul că durerea cauzată de acestea dispare aproape imediat după aplicare, argintul coloidal grăbește procesul de vindecare și ajută la cicatrizarea rapidă a rănilor, fără a rămâne urme inestetice.

5. Extractul din semințe de grapefruit

 Extractul din semințe de grapefruit (GSE este abrevierea acestuia în engleză) este un antibiotic natural foarte eficient în lupta contra unei mari varietăți de agenți infecțioși comuni. În cadrul unui studiu medical efectuat recent, s-au testat mostre dintr-un extract concentrat de semințe de grapefruit pentru a se valida proprietățile antibacteriene ale acestuia contra unei serii de organisme gram-pozitive și gram-negative (o metodă pentru clasificarea diferitelor tipuri de bacterii).

 Cercetătorii au concluzionat că extractul din semințe de grapefruit se compară cu remediile antibacteriene topice testate. Cu toate că extractul din semințe de grapefruit părea să aibă un efect inhibitor ceva mai mare asupra organismelor gram-pozitive decât asupra organismelor gram-negative, eficiența sa contra unei ample game de biotipuri bacteriene a fost semnificativă.

 Extractul din semințe de grapefruit poate fi utilizat și extern pentru combaterea negilor, fiind diluat în mod adecvat conform indicațiilor de pe prospectul acestui produs. De asemenea, extractul din semințe de grapefruit mai are o varietate de utilizări pentru combaterea diverșilor agenți patogeni din locuințe. Avertizarea în ceea ce privește folosirea acestui remediu este că preparatele comerciale din acest extract pot conține o substanță chimică numită hidroxibenzen difenol și alte substanțe chimice precum triclosanul sau parabeni care trebuie să fie evitați, deoarece sunt nocive pentru sănătate.

 De aceea, dacă intenționați să utilizați extractul din semințe de grapefruit în special pe cale internă, cel mai bine este să căutați o sursă de calitate sau chiar să-l preparați acasă, măcinând semințele și pulpa de grapefruit și amestecându-le cu glicerină.

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...