Sucuri pentru întărirea sistemului imunitar

 

Ce este sistemul imunitar?

Sucuri pentru întărirea sistemului imunitar Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corpul îl folosește pentru a combate cauzele problemelor de sănătate, precum bacterii sau virusuri, precum și pentru a vindeca bolile sau tulburările de sănătate.

 Sistemul imunitar este unul din sistemele cele mai complexe din corpul uman. Celulele cu care ne naștem și cele care se dezvoltă odată cu creșterea noastră sunt propriile noastre celule, iar sistemul imunitar le recunoaște ca atare. În schimb, respinge tot ceea ce nu este al nostru. Astfel, bacteriile și virusurile sunt agenți străini pentru corp, iar sistemul imunitar reacționează contra acestora. De asemenea sunt recunoscute ca fiind agenți străini celulele dintr-o tumoare, la fel precum celulele care intră în contact cu corpul și nu sunt ale noastre (cum se petrece, de exemplu, în cazul transplanturilor).

 Toate aceste elemente străine pentru organismul nostru, recunoscute ca atare și respinse de către sistemul imunitar, au primit numele generic de antigeni. Mâncarea, chiar dacă este formată din substanțe diferite de corpul nostru, este supusă unui proces de transformare și asimilare care îi permite să fie acceptată ca fiind proprie acestuia înainte de a fi absorbită.

 Sistemul imunitar are două fațete: poate reacționa contra oricărui agent străin fără să-l distingă sau să fi fost în contact anterior cu acesta: este vorba de sistemul imunitar nespecific, sau poate reacționa contra elementelor străine care au fost deja în contact cu corpul: este vorba de sistemul imunitar specific. Principalele (însă nu unicele) componente ale primului sunt celulele fagocitare. Principalele componente ale celui de-al doilea sunt limfocitele și imunoglobulinele sau anticorpii.

 Când sistemul imunitar nu este în formă bună, nu este capabil să reziste la acești agenți patogeni. Echilibrul dintre toate aspectele vieții (alimentație, exerciții fizice, perspectiva mentală, activitatea socială și spiritualitate) contribuie la protejarea sistemului imunitar și la buna sa funcționare.

 Vă prezentăm în acest articol 7 rețete de sucuri pentru întărirea sistemului imunitar, precum și câteva recomandări pentru menținerea sănătății acestuia.

      Sucuri pentru întărirea sistemului imunitar

Rețeta nr. 1

Ingrediente:
 - 1 rondea de ananas, tăiată în bucăți mai mari
 - 2 portocale
 - 1 lămâie verde

Preparare:
 Cu ajutorul blenderului, extrageți sucul de ananas, portocale și lămâie verde. Amestecați bine și serviți într-un pahar cu puțină apă plată și eventual miere dacă doriți.

 Aveți grijă să îndepărtați semințele din portocale și lămâia verde înainte de extrage sucul acestora. Consumați acest suc zilnic în special în perioada rece când organismul este mai expus la răceli și gripă.

Rețeta nr. 2

Ingrediente:
 - 1 portocală
 - 2 pomelo, tăiați în bucăți mai mari
 - 1 lămâie

Preparare:
 Cu ajutorul unui storcător electric, extrageți sucul de portocală, pomelo și lămâie. Dacă doriți, puteți să adăugați miere sau stevia după gust, amestecați bine și serviți într-un pahar. Consumați acest suc zilnic în special dimineața pe stomacul gol.

Rețeta nr. 3

Ingrediente:
 - 1 portocală
 - 1 lămâie verde
 - 1 lămâie

Preparare:
Cu ajutorul unui storcător electric, extrageți sucul de portocală, lămâia verde și lămâia obișnuită. Amestecați bine și serviți într-un pahar cu puțină apă plată și eventual miere dacă doriți. Consumați acest suc zilnic, în special dimineața pe stomacul gol.

Rețeta nr. 4

Ingrediente:
 - 1 rodie
 - 2 portocale
 - 1 măr
 - 1 morcov

Preparare:
Mai întâi obțineți sucul de măr și morcov cu ajutorul unui storcător de fructe. Apoi, în blender, extrageți sucul de rodie, portocale și apoi combinați sucurile astfel obținute. Adăugați puțină apă plată și consumați acest suc zilnic.

Rețeta nr. 5

Ingrediente:
 - 3 portocale
 - 1 morcov
 - 1 cană de coacăze roșii întregi, proaspete sau congelate
 - 1 linguriță de scorțișoară măcinată

Preparare:
 Cu ajutorul unui blender, extrageți sucul de portocale, morcov și coacăze roșii. Adăugați scorțișoara și amestecați bine toate ingredientele. Consumați acest suc zilnic.

Rețeta nr. 6

Ingrediente:
 - 1 nectarină fără sâmbure și tăiată în sferturi
 - 1/2 portocală curățată
 - ½ grapefruit curățat

Preparare:
 Procesați cu ajutorul unui blender nectarina, portocala și grapefruitul. Serviți într-un pahar și adăugați dacă doriți, puțină puțină apă plată sau minerală. Consumați acest suc zilnic.

   Rețeta nr. 7
Ingrediente:
1 mango mic
2 portocale
1 mandarină

Preparare:
 Extrageți sucul de portocale și mandarină, iar apoi procesați-l într-un blender împreună cu fructul de mango tăiat. Omogenizați bine toate ingredientele. Consumați acest suc imediat, o dată pe zi.

 

        Alimente care ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic:

Fructele și legumele proaspete

 Fructele (în special citricele precum portocalele, mandarinele, grapefruitul, lămâile etc.) și legumele proaspete, crude și ecologice sunt surse esențiale de vitamine, minerale, enzime digestive și de antioxidanți necesari pentru a menține în stare optimă de funcționare sistemul imunitar.

Usturoiul

 Usturoiul conține alicină, care este un compus foarte eficient pentru întărirea sistemului imunitar și care ne protejează de diverse infecții și bacterii. Cercetătorii au descoperit că 1 mg de alicină are puterea a 15 unități standard de penicilină. Usturoiul conține peste 200 de tipuri de ingrediente biologic-active, precum şi vitamine, minerale, aminoacizi şi enzime și este o sursă bună de seleniu și minerale. Pentru a beneficia de toate proprietățile excepțional ale usturoiul, acesta trebuie consumat crud, zdrobit în prealabil, pentru a elibera alicina.

Iaurtul

 Iaurtul este unul din alimentele esențiale dintr-o dietă sănătoasă, iar sistemul imunitar beneficiază din plin dacă îl consumăm în mod regulat. Este important să amintim aici că iaurtul este un probiotic natural, care ajută la proliferarea bacteriilor benefice de care are nevoie corpul nostru pentru a se bucura de o stare de sănătate optimă. În plus, unele studii medicale au demonstrat că acele persoane care au suficiente probiotice în corp, își reduc până la jumătate perioada de îmbolnăvire și convalescență în cazul gripei și a răcelii.

Recomandări:

 Reduceți consumul de carne care în general, conține antibiotice și hormoni steroidieni, care perturbă și slăbesc sistemul imunitar.

 Evitați excesul de grăsimi animale, care afectează imunitatea organismului.

 Evitați alimentele rafinate, procesate sau conservate, precum băuturile răcoritoare, care scad nivelele de minerale din organism și care conțin zahăr în exces.

 Reduceți sau renunțați la consumul de zahăr alb, care contribuie la deteriorarea sistemului nervos, „fură” calciul din oase și demineralizează în general întregul corp. Zahărul cauzează de asemenea inflamația cronică, ceea ce crește implicit riscul de cancer.

 Evitați consumul de aditivi alimentari și de pesticide care se găsesc în alimentele care nu sunt de proveniență ecologică sau bio.

 Evitați margarina, dressingurile pentru salată și uleiurile hidrogenate și folosiți în schimb uleiurile presate la rece și uleiul extravirgin de măslin.

 Evitați nitrații prezenți în mezeluri, șuncă și cârnați și care se transformă în substanțe toxice în organism. Nitritul și nitratul de sodiu care se găsesc în acest tip de alimente sunt responsabile de un risc foarte crescut de apariție a cancerului de colon precum și a altor tipuri de cancere.

 Din acest motiv, cel mai bine ar fi să renunțați la acest gen de produse, însă dacă nu doriți aceasta, încercați măcar să consumați produse care nu conțin nitrați și pe cât posibil, din surse de încredere sau de proveniență bio.

 Beți cât mai multe lichide zilnic (cel puțin opt pahare mari de apă, sucuri proaspete de legume sau fructe și infuzii din plante). Hidratarea corectă este esențială pentru menținerea sănătății sistemului imunitar.

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...