Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii

 

Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii

Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii Există siropuri naturale pentru combaterea problemelor respiratorii cum este bronșita, astmul, gripa, răceala și tusea; aceste siropuri se bazează pe puterea curativă a fructelor, legumelor și a plantelor medicinale, în combinație cu mierea sau zahărul brun.

 Aceste remedii naturiste, în mare parte, au fost transmise din generație în generație și sunt foarte eficiente. Vă prezentăm în acest articol câteva rețete de siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii. Să vedem care sunt acestea:

Sirop natural de năsturel contra tusei

 Cu ajutorul unui blender se procesează frunzele de năsturel până devin lichide (dacă se consideră necesar se pot adăuga 3 sau 4 lingurițe de apă). Apoi se strecoară și se adaugă 3 lingurițe de miere naturală de albine. Se păstrează la frigider într-un recipient de sticlă închis la culoare; astfel, proprietățile sale active vor fi mai eficiente. Se consumă câte o lingură din acest sirop de trei ori pe zi.

Sirop natural de căpșuni contra durerilor în gât

 Se procesează cu ajutorul unui blender manual cinci căpșuni mari și 3 lingurițe de miere până se obține consistența unui sirop. Nu se strecoară. Se consumă câte o lingură din acest sirop de trei ori pe zi.

Sirop natural de ananas pentru gâtul iritat

 Se taie o jumătate de ananas în rondele și se lasă într-un bol cu 3 lingurițe de miere sau de zahăr brun. Se lasă astfel timp de o oră, apoi se pune într-o crăticioară la foc mic până se obține un sirop consistent. Se consumă câte o lingură din acest sirop de două ori pe zi. Ananasul are efecte antiinflamatorii puternice, fiind foarte recomandat în cazul gâtului iritat, putând fi consumat și crud, zilnic.

Sirop natural de lămâie și usturoi pentru gâtul iritat

 Se curăță 6 căței de usturoi, o ceapă și se stoarce sucul de la o lămâie. Cu ajutorul blenderului se procesează toate ingredientele, împreună cu un pahar de apă fierbinte. La final se adaugă trei linguri de miere și se mai procesează puțin. Se strecoară și se păstrează într-un recipient de sticlă închis la culoare. Se consumă câte o lingură din acest sirop de trei ori pe zi.

Sirop natural de ridiche neagră contra astmului și a bronșitei

 Se spală bine două ridichi negre. Se taie capacul la fiecare și puțin din bază pentru ca ridichile să aibă stabilitate. Apoi, cu un cuțit se extrage pulpa din centru, obținându-se o cavitate în care se adaugă câte două linguri de miere. Se acoperă și se lasă astfel timp de 24 ore. După aceea se varsă siropul de ridichi într-un recipient de sticlă închis la culoare. Se păstrează închis ermetic la frigider. Se consumă câte o lingură din acest sirop de trei ori pe zi. Dacă doriți, se poate adăuga sucul de la o jumătate de lămâie atunci când se consumă.

Sirop natural de lămâie și ghimbir contra gripei și a răcelilor

 Se spală bine o lămâie și se taie în patru, se lasă deoparte. Într-un recipient mic, se lasă la foc mediu un pahar cu apă și trei linguri de zahăr brun până când se caramelizează. Se adaugă lămâia și se amestecă bine, apoi 5 cuișoare, 1 lingură de ghimbir ras și un baton mediu de scorțișoară. Se lasă la fiert tot amestecul, aproximativ 5 minute, adăugând puțină apă. La final se adaugă 3 frunze proaspete de mentă, se ia de pe foc și se acoperă. Se lasă deoparte timp de 20 minute. Se consumă zilnic câte o lingură din acest sirop, dimineața și înainte de culcare.

Sirop natural de ghimbir contra răcelii

 Se adaugă o cană de ghimbir ras într-o crăticioară cu două căni de apă fierbinte. Când începe să fiarbă, se adaugă o rondea tăiată de ananas sau o jumătate de pahar de suc propaspăt de ananas. Se lasă la foc mic până se obține o consistență densă. Apoi se strecoară și se păstrează într-un recipient de sticlă la frigider. Se consumă zilnic câte trei linguri din acest sirop, preferabil după masă.

Sirop natural expectorant cu piper

 Se amestecă o jumătate de linguriță de piper de Cayenne cu două lingurițe de miere, un sfert de cană de oțet de mere și un sfert de cană de apă. Se consumă zilnic câte trei linguri din acest sirop, preferabil după masă.

Sirop natural contra gripei și a răcelilor

 Într-o crăticioară se adaugă o lingură de ridiche neagră rasă și o lingură de semințe de muștar, la o cană cu apă fierbinte și se lasă la foc mic timp de 20 minute. Se strecoară și se adaugă suficientă miere pentru a se obține un sirop. Se consumă zilnic câte două linguri din acest sirop.

Sirop natural de nap contra bronșitei

 Se spală bine un nap și se taie felii. Într-un recipient se alternează straturi de felii de nap și zahăr brun, succesiv. Se acoperă cu o folie și se lasă deoparte timp de 12 ore. După aceea, se strecoară siropul astfel format și se păstrează la frigider. Se consumă zilnic câte o lingură din acest sirop, dimineața și seara înainte de culcare.

Sirop natural de maracuya contra tusei și a sinuzitei

 Se spală bine două fructe de maracuya și patru frunze proaspete de mentă. Se taie maracuya și se extrage pulpa acestora. Se lasă la foc mic toate ingredientele până se obține un sirop dens. Se lasă să se răcească, apoi se strecoară și se păstrează la frigider, într-un recipient de sticlă închis la culoare. Se consumă zilnic câte trei linguri din acest sirop.

Sirop de ceapă și lămâie contra bronșitei

 Se curăță o ceapă mare și se taie rondele. Într-un bol de sticlă se acoperă feliile de ceapă cu o jumătate de cană de miere și se adaugă sucul a două lămâi. Se amestecă bine, se acoperă și se lasă deoparte timp de 24 ore. Apoi se strecoară și se păstrează într-un recipient de sticlă închis la culoare.Se consumă zilnic câte trei linguri din acest sirop.

Sirop natural pentru combaterea tusei uscate și persistente nr. 1

 Într-o crăticioară se lasă la foc mic o linguriță de semințe de anason și alta de cimbru uscat la două căni de apă, timp de zece minute. Apoi se strecoară și se adaugă o cană rasă de zahăr brun în lichidul cald. Acest sirop se consumă călduț, de trei ori pe zi.

Sirop natural pentru combaterea tusei uscate și persistente nr. 2

 Într-o crăticioară se lasă la foc mic timp de 15 minute un litru de apă cu un amestec din 3 linguri de lemn dulce, semințe de fenicul și de in, anason stelat, cimbru, oregano, melissa, 1 măr tăiat și 2 smochine uscate. Apoi se ia de pe foc și se lasă deoparte timp de 10 minute. Se strecoară și se adaugă sucul de la 2 lămâi și 4 sau 5 linguri de miere. Se amestecă bine și se consumă zilnic câte trei linguri din acest sirop.

Sirop contra tusei

 Cu ajutorul unui blender se procesează o mandarină cu o jumătate de cană de apă, apoi se adaugă o lingură de miere de albine. Se consumă câte o lingură din acest sirop de mai multe ori pe zi.

Sirop contra tusei cu usturoi

 Se fierb timp de 10 minute în 250 ml de apă, 2 căței de usturoi tăiați și 3 linguri de zahăr brun. Se ia de pe foc, se strecoară și se consumă câte o lingură din acest sirop din două în două ore.

Sirop contra tusei cu ceapă și vin alb

 Se curăță și se taie fin o ceapă mare. Se lasă într-un recipient de sticlă și se adaugă 2 pahare de vin alb. Se lasă la macerat o zi, apoi se strecoară și se încălzește puțin. Se adaugă apoi 150 g de miere de albine și se amestecă bine. Se consumă câte o jumătate de pahar de patru ori pe zi.

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...