10 băuturi anticancerigene

10 băuturi anticancerigene

10 băuturi anticancerigene

 Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în întreaga lume au evidențiat relația directă care există între alimentație și prevenirea acestei boli. Astfel, s-a descoperit că majoritatea alimentelor care conțin antioxidanți cum ar fi vitamina A, C, D, E, printre altele, sunt excelente remedii anticancerigene care protejează organismul într-un mod natural și eficient.  

 Vă prezentăm în acest articol 10 băuturi naturale anticancerigene care pot fi consumate în mod regulat pentru a preveni această boală.

1. Sucul de sfeclă roșie

 Sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale anticancerigene. Sfecla roșie este o sursă bogată de vitamina B, vitamina C, magneziu, folaţi, mangan, fibre, fier, cupru şi fosfor. Sfecla roșie protejează organismul de răceli și gripe, de accidente cardiovasculare, reglează tranzitul intestinal, însă are și puternice proprietăți anticancerigene datorită pigmentului care îi dă culoarea atât de puternică și de intensă, betacianina.

 Sucul de sfeclă roșie este un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul, dar și în ameliorarea efectelor nocive ale chimioterapiei și radioterapiei. Sucul de sfeclă roșie este un aliat de nădejde în tratarea cancerului de plămâni, colon și stomac.

Cum se prepară sucul de sfeclă roșie?

 Cu ajutorul unui storcător de legume, se obține sucul de la o sfeclă roșie, la care se adaugă și o jumătate de cană de apă. Sucul de sfeclă roșie poate fi combinat și cu suc de morcovi, țelină, gulie sau varză. Pentru început, se recomandă a se consuma sucul de la 250 de grame de sfeclă pe zi, crescând apoi treptat cantitatea. Creșterea cantității se face treptat, iar dacă apar senzații de vărsături, greață, sau amețeli, se va reduce cantitatea, astfel încât suculsă poată fi asimilat de către organism.

 2. Sucul de roșii

 Sucul proaspăt de roșii este de asemenea recunoscut ca fiind un remediu eficient pentru prevenirea cancerului, deoarece acesta are puternice calități antioxidante și conține licopen, care s-a demonstrat deja prin diverse studii medicale că este o substanță care poate contribui la evitarea formării celulelor cancerigene. Pentru prepararea acestui suc se folosesc: 5 roșii coapte,  un castravete, o tijă de țelină și busuioc proaspăt sau uscat.

Cum se prepară sucul proaspăt de roșii?

 Se mixează cu ajutorul unui blender toate ingredientele proaspete, iar la final se adăugă busuiocul (de preferință proaspăt) pentru un plus de aromă.

3. Shake de ananas și ghimbir

 Ananasul conține o enzimă numită bromelină care ajută la prevenirea cancerului și totodată ajută la diminuarea efectelor negative ale chimioterapiei și radioterapiei. Compușii din bromelină reduc și distrug celulele canceroase, lăsând însă intacte celulele sănătoase.

 Pe de altă parte, ghimbirul este recunoscut datorită proprietăților sale anticancerigene și de reducere tumorilor, fiind foarte eficient în combaterea cancerului.

 Cum se prepară?

 Procesați cu ajutorul blenderului ananasul tăiat rondele, câteva bucăți de ghimbir (sau ghimbir ras) și o cană cu apă. Consumați shake-ul pe stomacul gol, preferabil la micul dejun.

4. Suc de portocale și zmeură

 Așa cum am menționat anterior, antioxidanții și vitaminele joacă un rol foarte important în prevenirea și tratarea cancerului. Fructele precum portocalele (în general, citricele) și zmeura sunt o sursă excelentă de antioxidanți care se vor combina în această băutură anticancerigenă.

Cum se prepară?

 Mai întâi stoarceți două sau trei portocale, apoi cu ajutorul blenderului procesați sucul împreună cu o cană de zmeură (proaspătă sau congelată) și consumați pe stomacul gol.

5. Suc de mere și morcovi

 Morcovii au puternice proprietăți de stimulare a sistemului nostru imunitar, iar acesta este de un real folos în lupta contra bolilor grave precum cancerul. Această legumă atât de ușor de găsit conține un compus numit falcarinol, care este un eficient anticancerigen. Sucul de morcovi stimulează pofta de mâncare, contribuie la cicatrizarea formațiunilor ulceroase gastro-intestinale, previne dezvoltarea tumorilor și are un aport important în menținerea structurii dinților.

 Pe de altă parte, merele și mai ales coaja acestora, conține multe vitamine și antioxidanți ideali pentru a preveni această boală. Tocmai din acest motiv, ambele ingrediente sunt perfecte pentru a obține o excelentă băutură cu virtuți anticancerigene.

Cum se prepară?

 Cu ajutorul unui storcător de legume, se obține sucul de la un măr (cu tot cu coajă) și un morcov. Se adaugă apă după gust și se bea proaspăt, întotdeauna pe stomacul gol. Sucul de mere și morcovi se poate consuma de 2-3 ori pe zi.

6. Shake de banane și mango

 Ambele fructe sunt o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți. Bananele conțin minerale care sunt dificil de găsit în alte alimente și sunt eficiente pentru prevenirea acestei boli, având proprietăți foarte benefice pentru buna funcționare a organismului. În cadrul unei cercetări recente efectuate de medicii japonezi s-a demonstrat că bananele coapte conțin o citochină numită  FNT (Factor de Necroză Tumorală), care este eliberată de anumite celule ale sistemului imunitar care au un efect direct asupra altor celule din corp. Aceasta oferă proprietățile specifice care ne ajută în combaterea cancerului.

 Consumul de mango oferă rezultate pozitive pentru sănătatea celor care suferă de cancer și bineînțeles că poate fi consumat și cu scopul de a preveni apariția acestuia. Fructul de mango este o sursă bună de Lupeol, care are proprietăți care previn cancerul și care inclusiv ajută la distrugerea celulelor cancerigene din pancreas, evitându-se astfel unul dintre tipurile de cancer cele mai invazive. Conținutul său bogat în flavonoizi funcționează de asemenea ca un antiinflamator special pentru tratarea cancerului de prostată.

Cum se prepară?

 Procesați cu ajutorul unui blender 2 banane și un fruct de mango (curățat de coajă) și adăugați apă după gust, până obțineți o băutură omogenă. Consumați pe stomacul gol, preferabil la micul dejun pentru un plus de energie și vitalitate.

7. Shake de mure

 Studiile medicale realizate de Dr. Wancai Yang de la Universitatea Illinois din Chicago, au demonstrat că murea are proprietăți antioxidante, anticancerigene, antineurodegenerative și antiinflamatorii, care previn și acționează în mod pozitiv specific contra cancerului de colon.

Cum se prepară?

 Procesați cu ajutorul unui blender o cană cu mure și o cană cu apă până obțineți o băutură omogenă. Puteți îndulci cu miere după gust. Consumați imediat, pe stomacul gol, de 2-3 ori pe zi.

8. Ceai de ghimbir

 Studiile medicale realizate până în prezent, au indicat faptul că ghimbirul poate distruge celulele cancerigene cu multă eficiență. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition (Revista britanică de nutriție) a demonstrat, se pare că pentru prima oară, activitatea in vitro și in vivo a ghimbirului contra cancerului, ceea ce sugerează faptul că acesta ar putea fi cu adevărat eficient pentru tratarea cancerului de prostată. Acest studiu a demonstrat că extractul de ghimbir exercită efecte inhibatorii asupra creșterii și dezvoltării celulelor umane în cazul cancerului de prostată.  

 Fără a avea efecte secundare asupra sănătății, ghimbirul este un foarte bun aliat pentru prevenirea și tratarea cancerului, determinând reducerea tumorilor.

Cum se prepară?

 Puneți apa la fiert, iar până când aceasta ajunge la punctul de fierbere, tăiați mărunt o rădăcină de ghimbir proaspăt sau dați-o pe răzătoare. Stoarceți sucul de lămâie și amestecați-l într-o cană împreună cu ghimbirul. Vărsați apa caldă în cană, lăsați la infuzat timp de10 minute, iar când se răcește, îndulciți ceaiul cu puțină miere de albine. Consumați acest ceai zilnic, de 2-3 ori, după mese.

9. Ceaiul verde

 Acțiunea antioxidantă indiscutabilă a ceaiului verde a determinat oncologii din întreaga lume să cerceteze posibilitatea ca ceaiul verde să protejeze împotriva îmbolnăvirii de cancer. Ceaiul verde are activitate antiangiogenică, adică previne dezvoltarea noilor vase de sânge și a tumorii și apariția metastazelor.

 Din toate cercetările medicale efectuate până în prezent a rezultat că ceaiul verde poate preveni diverse tipuri de cancer, în special cancerul de piele, plămâni, prostată, sâni sau ovare. În plus, ceaiul verde poate avea un rol de susținere în timpul tratamentului împotriva cancerului prin chimioterapie sau radioterapie.

Cum se prepară?

 Ceaiul verde sub formă de frunze este alegerea cea mai bună. Se pune la fiert o cană cu apă, iar când aceasta ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc și se adaugă o linguriță de ceai verde. Se lasă la infuzat 2-3 minute, iar apoi se bea cald. Se pot consuma 3 căni de ceai verde zilnic, însă nu mai târziu de ora 18.

10. Vinul roșu

 Conform Asociației Americane contra Cancerului, a consuma cu moderație, din când în când, câte un pahar cu vin roșu reduce cu aproximativ 20% șansele de a dezvolta cancer. Vinul roșu conțin fenoli (resveratrol și quercetina), care sunt puternici antioxidanți, prevenind astfel cancerul.

 Resveratrolul este o resursă naturală capabilă să blocheze de exemplu creșterea celulelor responsabile de apariția cancerului de sân și de plămâni. Una dintre cele mai puternice proprietăți este acțiunea pe care o exercită resveratrolul asupra estrogenului, împiedicând ca acest hormon să determine probleme cancerigene în cazul femeilor.

Cum se consumă?

 Se consumă cu moderație, ocazional, câte un pahar cu vin roșu, după mese.

Sursa: Ayurvedic Medica

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...