5 sucuri anticancerigene și alcalinizante

 

Alimentația și pH-ul

5 sucuri anticancerigene și alcalinizante Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-ul organismului nostru. Unele alimente cresc nivelele de aciditate din corp, în timp ce altele ne alcalinizează. La nivel general, alimentele de origine animală precum carnea și produsele lactate, determină ca nivelele de aciditate să crească. În schimb, alimentele de origine vegetală precum fructele și legumele crude au proprietăți alcalinizante. Deoarece avem nevoie de un echilibru al pH-ului, ideal este să consumăm în mod echilibrat ambele tipuri de alimente. Pe cât posibil însă, este important să se evite alimentele care au nivele ridicate de aciditate, ca de exemplu mâncărurile procesate de tip fast-food sau junk-food.

 

 În prezent, cancerul este catalogat ca fiind una dintre bolile în care alimentația poate fi un factor important în formarea sau manifestarea acestuia.

 Prezența celulelor cancerigene în corpul uman este permanentă, însă depinde de noi înșine, de stilul nostru de viață, de alimentație și de natura emoțiilor pe care le avem în mod preponderent dacă aceste celule vor suferi mutații și se vor răspândi sau nu.

 Există diverse tipuri de cancer și în același timp, diverse reacții ale corpului și posibile metastaze care se pot genera în organism, afectând în mod complex organele interne.

 

Cum putem elimina aciditatea din corp și echilibra pH-ul?

 Pe lângă atenția pe care trebuie să o acordăm alimentației, trebuie să știm de asemenea că și unii factori de mediu pot influența dezechilibrarea pH-ului. Din acest motiv, este recomandat să se evite pe cât posibil produsele de curățenie și de igienă care conțin substanțe toxice sau periculoase și să se opteze pentru alternative naturale sau bio. Totodată, este bine să se ia în considerare unele recomandări cheie pentru a combate excesul de aciditate și pentru obține un echilibru al pH-ului precum următoarele:

 - Creșteți consumul de legume cu frunze verzi și consumați un suc sau shake verde zilnic (preparat acasă din ingrediente naturale și proaspete);

 - Adoptați obiceiul de a bea un pahar cu apă călduță cu suc de lămâie în fiecare zi pe stomacul gol (acidul citric este un bun alcalinizant);

 - Creșteți consumul de fructe și de legume, preferabil cele care au frunze verzi și se consumă crude;

 - Evitați consumul alimentelor procesate și al fripturilor;

 - Evitați consumul alimentelor rafinate precum zahărul și făina;

 - Creșteți consumul apei pure și de calitate, preferabil apă purificată sau apă de izvor;

 - Optați pentru produsele naturale pentru curățenia casei precum bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie și oțetul;

 - Aveți grijă atunci când alegeți produsele chimice pentru îngrijirea corpului și a părului, deoarece acestea sunt de multe ori pline de substanțe toxice. Pe cât posibil este indicat să utilizați produse naturale pentru îngrijirea părului, a pielii, a dinților, etc.;

 - Creșteți consumul alimentelor de origine vegetală și includeți mici porții de alimente de origine animală, însă doar dacă știți că provin dintr-o sursă sigură;

 - Includeți în dietă alge marine și suplimente cu spirulină, chlorella, alga afa;

 - Preparați zilnic un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și consumați-l.

 După cum observați, este foarte ușor să eliminăm excesul de acid din corp și să regăsim echilibrul pH-ului, este suficient să ne modificăm stilul de viață și alimentația pentru a ne alcaliniza corpul și a ne bucura de o sănătate înfloritoare.

 Iată câteva rețete de sucuri care datorită proprietăților lor terapeutice ne ajută să prevenim cancerul sau ne ajută să-l tratăm dacă există deja:

 

1. Suc de morcovi, mere și spanac

 Pentru a preveni apariția cancerului se recomandă consumul morcovilor, al merelor și al spanacului. Aceste ingrediente furnizează nutrienți prețioși corpului, precum vitamina A, B și E și minerale importante precum calciu.

 Ingrediente:

 - 225 g de morcovi

 - 2 pahare de apă (400 ml)

 - sucul de la o jumătate de lămâie

 - o jumătate de măr

 - frunze de spanac după gust

 Preparare:

 Se vor mixa în blender aceste ingrediente până se va obține o textură similară celei a iaurtului.

 Observație: În unele cazuri, pentru a obține o textură mai fină, poate fi necesar să se adauge mai multă apă.

 

2. Suc de varză

 Varza este o legumă care ne oferă nutrienți prețioși precum proteine, hidrați de carbon, magneziu, potasiu și vitamina C. Tocmai de aceea, varza este foarte recomandtă ca ingredient cheie pentru a preveni cancerul și efectele sale nocive asupra sănătății.

 Ingrediente:

 - 3 sau 4 frunze de varză

 - ½ litru de apă

 - suc de morcovi (opțional)

 - brocoli (opțional)

 Preparare:

 Se vor mixa în blender frunzele de varză cu apa. Dacă doriți să minimizați puțin gustul amar al acestui suc, puteți adăuga suc proaspăt de morcovi. De asemenea, dacă adăugați brocoli, vă veți bucura de mai mulți nutrienți.

 

3. Suc verde

 Așa cum am menționat anterior, varza este un aliment care oferă multe beneficii pentru prevenirea sau tratarea cancerului, iar în acest caz va face parte dintr-un suc verde. Vom adăuga și alte ingrediente care aduc organismului proprietăți nutriționale care împiedică formarea celulelor canceroase în corp.

 Ingrediente:

 - 2 sau 3 frunze de salată verde

 - 2 sau 3 frunze de varză

 - Frunze proaspete de spanac (după gust)

 - Brocoli (după gust)

 - 2-3 portocale coapte

 Preparare:

 Se vor mixa în blender ingredientele verzi împreună cu sucul de portocale. Brocoli poate fi adăugat după gust, deoarece unele persoane nu agreează gustul acestuia.

 Observație: Se recomandă ca acest suc să fie consumat pe stomacul gol, pentru a profita din plin de proprietățile sale și pentru a fi mai ușor de asimilat de organism.

 

4. Suc de roșii

 Sucul proaspăt de roșii este de asemenea recunoscut ca fiind un remediu eficient pentru prevenirea cancerului, deoarece acesta are puternice calități antioxidante și conține licopen, care s-a demonstrat deja prin diverse studii medicale că este o substanță care poate contribui la evitarea formării celulelor cancerigene.

 Ingrediente:

 - 5 roșii coapte

 - 1 tijă de țelină

 - 1 castravete

 - piper cayenne și sare marină (în cantități mici)

 - busuioc

 Preparare:

 Se vor mixa în blender toate aceste ingrediente și se va adăuga busuioc (preferabil proaspăt) pentru un plus de aromă.

 

5. Suc de mere, morcovi și ghimbir

 În continuare, un suc pe bază de mere, morcovi și ghimbir care contribuie la minimizarea prezenței celulelor cancerigene. Ghimbirul este considerat ca fiind unul dintre alimentele cu cele mai puternice proprietăți anticancerigene, de aceea se recomandă ca acesta să fie folosit cât mai des. În plus, aceasta este o băutură care oferă energie corpului, având în același timp proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și relaxante.

 Ingrediente:

 - 5 mere

 - 3 morcovi

 - o bucățică de ghimbir crud

 Preparare:

 Se vor tăia în bucăți mici merele și morcovii. Apoi, se va adăuga și ghimbirul dat în prealabil pe răzătoare și se vor mixa toate ingredientele.

 

          Alte recomandări pentru a menține un corp alcalin:

 Cel mai important este să menținem un echilibru între alimentele alcalinizante și cele acide. Este vorba mai ales de a nu suferi deficiențe și de a beneficia de proprietăților ambelor tipuri de alimente pentru ca pH-ul să se afle la un nivel optim. Însă, este bine de reținut că specialiștii recomandă să consumăm mai puține alimente acidifiante și mai multe sau preponderent alimente alcalinizante.

 Eficiența sucurilor prezentate în acest articol constă în prezența substanțelor antioxidante și alcalinizante din ingredientele acestora. Mai multe studii medicale care au fost realizate pe tema cancerului, atât ca prevenție cât și ca tratament, au arătat că un pH alcalin al sângelui împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene.

 Se recomandă de asemenea, să se consume zilnic usturoi, un aliment care, ingerat crud, aduce mari beneficii corpului, atât pentru prevenirea și tratarea cancerului cât și altor boli, precum diabetul.

 Ia în considerare aceste sfaturi simple pentru a avea grijă de sănătatea ta și pentru a avea un corp mai alcalin.

 

1. Combate aciditatea din alimentație

 Acestea sunt alimentele care trebuie consumate cu moderație și în mod echilibrat sau chiar evitate: 

 - Produsele lactate

 - Sucurile îmbuteliate

 - Făina albă

 - Zahărul

 - Sarea iodată

 - Fripturile

 - Ciocolata cu lapte

 - Cafeaua

 - Carnea roșie

 - Băuturile sau răcoritoarele gazoase

 - Alcoolul

 Iar acestea sunt alimentele care trebuie consumate cât mai des:

 - Lămâia. Deși gustul lămâii este acid, acest fruct este ideal pentru a ne alcaliniza organismul. Odată ce ajunge în stomac, sucl de lămâie declanșează niște procese foarte importante care combat aciditatea din corp, tocmai de aceea este recomandabil să se consume dimineața pe stomacul gol un pahar de apă cu sucul de la o lămâie.

 - Citricele

 - Spanacul

 - Castraveții

 - Usturoiul

 - Ceaiul verde

 - Fructele Goji

 - Migdalele crude

 - Dovleceii

 - Roșiile

 - Ceapa

 - Urzicile

 - Păpădia

 - Avocado

 - Ghimbirul

 - Varza de Bruxelles

 - Bicarbonatul de sodiu

 

2. Combate sedentarismul

 Lipsa activităţii fizice este una dintre principalele cauze de deces din lume, iar sedentarismul poate cauza aproximativ 2 milioane de decese la nivel global, considerat ca fiind printre primele 10 cauze de deces din lume. Studiile efectuate în acest sens de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au arătat că 60% din populația globului are o viaţă sedentară. 

 Majoritatea persoanelor sedentare se confruntă cu tendinţa de îngrăşare, excesul de greutate corporală fiind un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabet, unele tipuri de cancer etc. De asemenea, frecvenţa aterosclerozei, a infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral este de două ori mai mare la sedentari decât la cei care au o viaţă activă.

 Mișcarea și exercițiile fizice ne ajută să eliminăm toxinele din corp, să primim oxigen și nutrienți în fluxul sanguin. Este vital să ne facem un obicei sănătos din a face mișcare fizică zilnic, chiar și o plimbare mai lungă sau un alergat ușor contribuie din plin la menținerea unei sănătăți optime și a unui sistem imunitar puternic.

 

3. Gestionează emoțiile și controlează stresul

 Nivelul de aciditate din corp poate să crească dacă avem perioade lungi stres sau de anxietate. Stresul de la locul de muncă, tensiunile din familie, problemele emoționale și o existență marcată de emoții negative și stres se traduc întotdeauna prin dezechilibre chimice și un indice mai mare de aciditate. Ce putem face pentru a combate aceasta?

 Atunci când durerea fizică are o cauză emoțională, ea va persista orice vei face, deoarece corpul încearcă să se vindece, dar nu reușește, deoarece cauza continuă să fie prezentă, în interiorul tău și în propria ta minte. Dacă nu mergi direct la acea cauză emoțională, simptomele nu vor dispărea. Respiră adânc, relaxează-te, detașează-te de tot ceea ce reprezintă un stres pentru tine și amintește-ți să alegi bucuria în locul acestor tensiuni. Bucură-te de viață, fii recunoscător pentru tot ceea ce ai și nu uita că bucuria este cea mai vindecătoare dintre toate emoţiile.

Sursă: Sănătate cu Dr. Cătălin Luca

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

CuiÈ™oarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți ȅ

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și proprietą

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară È™i Ã...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roÈ™ie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri È™i remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepÈ›i…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 reÈ›ete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compuÈ™ii chimici fundamentali care este prezent Ã...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire È™i r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale È™i a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa È™i usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne È™i trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din pÄ...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura È™i ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite È™i natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

SeminÈ›ele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

ȘtiinÈ›a confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...