12 antibiotice naturale puternice (II)

12 antibiotice naturale puternice (II)

12 antibiotice naturale puternice (II)

 Vă prezentăm în continuarea primului articol intitulat „Cele mai bune 12 antibiotice naturale și efectele lor pozitive asupra sănătățiicelelalte remedii naturiste cu proprietăți antibiotice. Să vedem care sunt acestea:

6. Usturoiul

 Dintre toate antibioticele naturale, usturoiul este unul dintre cele mai cunoscute și mai folosite. Usturoiul distruge atât germenii patogeni și bacteriile, dar și ciupercile și virusurile, fără a afecta însă flora intestinală benefică. Pe lângă toate aceste beneficii sănătate, usturoiul oferă o aromă unică diverselor preparate culinare.

 Să vedem care sunt principalele proprietăți terapeutice ale usturoiului:

 - Usturoiul conține multe substanțe fitochimice și componente curative sulfuroase. Acești compuși ai sulfului ajută la eliminarea metalelor grele din corp, precum plumbul și cadmiul.

 - Usturoiul are de asemenea proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale.

 - Usturoiul susține dezvoltarea microflorei intestinale benefice, acționând ca un prebiotic (cu care se hrănesc probioticele).

 - Usturoiul ajută la protejarea grăsimilor contra oxidării.

 - Usturoiul acționează ca un puternic antioxidant și protejează celulele contra deteriorării ADN-ului.

 - Usturoiul combate daunele produse de radiații și de lumina solară.

 - Usturoiul combate în mod eficient paraziții intestinali.

 - Usturoiul este benefic pentru digestie, stimulând producerea secrețiilor gastrice.

 - Usturoiul conține mulți nutrienți precum vitamine (C, B1, B2, B3), minerale (calciu, acid folic, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, zinc) și substanțe fitochimice (alicina, betacaroten, beta-sitosterol, acid cafeic, acid clorogenic, dialil-disulfură, acid ferulic, geraniol, kaempferol, linalol, acid oleanolic, acid p-cumaric, floroglucinol, acid fitic, quercetină, rutină, salilcisteină, saponină, acid sinatic și stigmasterol.

 Substanța fitochimică numită alicină care se găsește în usturoi este atât de puternică, încât este considerată unul dintre cele mai bune substanțe antibiotice naturale eficiente contra MRSA (bacteria rezistentă la antibioticele convenționale).

 Doctor în medicină, Natasha Campbell-McBride, sugerează să se consume câte un cățel de usturoi întreg zilnic atunci când se utilizează cu scopul de antibiotic natural. De asemenea, se recomandă să se recurgă la o infuzie de usturoi preparată în ulei de măsline ca remediu contra infecțiilor urechii și a diverselor infecții externe.

Ingrediente:

 - 1 cățel de usturoi zdrobit

 - 2 linguri de ulei de măsline presat la rece

Preparare:

 - Zdrobiți usturoiul și lăsați-l în uleiul de măsline timp de 30 minute, apoi strecurați.

 - Uleiul de măsline se poate încălzi ușor pe baie de aburi, însă nu îl reîncălziți pentru a nu se distruge proprietățile sale benefice.

 - Utilizați câteva picături din acest ulei pentru a trata infecțiile urechilor. Uleiul de usturoi este un remediu naturist sigur și pentru copii și poate fi folosit pentru aplicații zilnice (doar câteva picături) pentru a combate acumularea de ceara în urechi.

7. Ghimbirul

 Diverse studii medicale au demonstrat faptul că rădăcina proaspătă de ghimbir are într-adevăr efecte antibiotice contra agenților patogeni transmiși prin alimente, cum sunt salmonela, listeria sau Campylobacter. Ghimbirul proaspăt crește de asemenea producerea acidului din stomac și ajută la calmarea indigestiei atunci când organismul nu digeră prea bine alimentele ingerate.

 V-ați întrebat de ce ghimbirul crud sau fermentat se servește întotdeauna cu preparatele de tip sushi, mai ales cu pește crud? Motivul este acela că efectele antibiotice naturale ale ghimbirului ajută la prevenirea intoxicațiilor alimentare.

 Tocmai de aceea, mai ales dacă consumați alimente care au potențialul de a transmite anumite boli infecțioase, precum sushi sau stridii, este bine să aveți alături puțin ghimbir proaspăt (crud și curățat este cel mai puternic) pentru a beneficia de proprietățile sale antibiotice naturale.

 Vă oferim în continuare o rețetă a unui preparat tonic care este foarte ușor de preparat în casă și care poate fi folosit și în timpul călătoriilor când apare pericolul unei toxiinfecții alimentare. Pentru a prepara acest tonic cu proprietăți antibiotice naturale se vor folosii următoarele:

Ingrediente:

 - o parte de usturoi proaspăt tocat fin

 - o parte de ceapă tăiată fin

 - o parte de rădăcină de ghimbir proaspăt dat pe răzătoare

 - o parte de ridiche neagră dată pe răzătoare

 - o parte de piper de Cayenne măcinat proaspăt

 - oțet de mere crud, nefiltrat

 Observație: Folosiți doar ingrediente proaspete și de preferință de proveniență ecologică, dacă este posibil, deoarece astfel tonicul va fi mai puternic și eficient. Înlocuiți ingredientele cu unele uscate doar dacă cele proaspete nu sunt disponibile.

Instrucțiuni:

 - Umpleți 3/4 dintr-un recipient de sticlă cu capac cu părți egale ca volum din ingredientele spălate, tocate, măcinate sau date pe răzătoare, după cum este cazul.

 - Completați amestecul cu oțetul de mere. Închideți bine capacul și agitați amestecul câteva secunde, apoi lăsați-l la un loc ferit de lumină și căldură.

 - Agitați recipientul respectiv de câteva ori pe zi timp de două săptămâni, apoi strecurați amestecul cu o sită fină.

 - Consumați acest tonic o dată pe zi, câte un păhărel după masă.

8. Extractul din frunze de măslin

 În prezent, majoritatea persoanelor sunt conștiente de beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline extravirgin, totuși se cunosc puține aspecte despre efectele antibiotice ale extractului din frunze de măslin.

 Conform Dr. Ronald Hoffman MD, extractul din frunze de măslin a fost utilizat ca modalitate de tratament pentru prima dată în anul 1800 contra malariei. Extractul din frunze de măslin este recunoscut datorită capacității sale de a reduce febra, inclusiv în cazul unor boli grave.

 La începutul secolului trecut, oleuropeina a fost izolată dintr-un extract din frunze de măslin deoarece se credea că această substanță fitochimică era cea care oferea rezistență arborelui de măslin. Cercetătorii olandezi au descoperit atunci că acidul elenolic, un component al oleuropeinei, acționează ca un antibiotic natural de spectru larg, care inhibă în mod puternic și sigur nu doar creșterea bacteriilor, ci și a virusurilor și ciupercilor.

 În ceea ce privește utilizarea extractului din frunze de măslin contra infecțiilor cronice și a candidei, Dr. Hoffman MD sugerează să se administreze câte două capsule de câte 500 mg (20% oleuropeină), de trei sau patru ori pe zi, de preferat după mesele principale.

9. Turmericul

 Turmericul este un condiment foarte folosit și apreciat mai ales în gastronomia tradițională indiană de multe secole.

 În prezent, Dr. Kelly Brogan, folosește extractul de turmeric în practica sa de psihiatrie holistică. În această privință, Dr. Brogan afirmă următoarele: “Acest condiment minunat este unul dintre stâlpii esențiali ai practicii mele, datorită efectelor sale antiinflamatorii. În cazul pacienților mei, folosesc preparate lipozomale cu curcumină, care este componenta responsabilă de culoarea galben intensă a turmericului, mai ales atunci când simptomele pacienților mei indică un sistem imunitar foarte slăbit”.

 În cadrul cercetărilor medicale efectuate, s-a demonstrat că curcumina din turmeric este eficientă contra bacteriei Helicobacter pylori, care cauzează ulcerul gastroduodenal, independent de compoziția genetică a tulpinii respective. Administrarea curcuminei a rezolvat de asemenea și perturbările gastrice cauzate de această infecție.

 Dacă doriți să folosiți turmericul ca remediu antibiotic natural, Dr. Weil sugerează să se folosească extractul de turmeric cu doza cuprinsă între 400 și 600 mg, care să se administreze de trei ori pe zi sau conform indicațiilor de pe prospect.

10. Echinaceea

 Echinaceea este o plantă foarte cunoscută și folosită pentru combaterea diverselor infecții și a constituit obiectul unei ample cercetări științifice realizate de o echipă de cercetători germani. Iată ce au afirmat aceștia la încheierea studiului respectiv:

 “Echinaceea este utilizată pe larg pentru combaterea infecțiilor, în special contra infecțiilor respiratorii și a răcelilor comune. Echinaceea este folosită de asemenea contra multor altor infecții precum gripa, infecții ale tractului urinar, infecții vaginale cauzate de ciuperci, herpes genital, infecțiile de la nivelul fluxului sanguin (septicemie), boli ale gingiilor, amigdalită, infecții cauzate de streptococi, sifilis, tifos, malarie și difterie”.

 Cercetătorii germani au studiat efectele terapeutice ale echinaceei folosind parametri controlați cu placebo și dublu orb, care este considerat standardul de aur pentru cercetările științifice în materie de medicamente. Unul dintre aceste studii a indicat faptul că cei care au consumat echinaceea au avut infecții mai puțin frecvente cu virusuri și mai puțin severe în comparație cu grupul care a luat un placebo.

 Conform Dr. Sears, studiile realizate în privința efectelor echinaceei asupra adulților sugerează administrarea a câte 300 mg de trei ori pe zi, cu un total de 900 mg zilnic. În cazul copiilor, se administrează jumătate din doza recomandată adulților pentru vârstele cuprinse între 6 și 13 ani și un sfert din doza recomandată adulților pentru copiii mai mici de 6 ani.

11. Mierea de Manuka

 Din această listă de antibiotice naturale nu poate să lipsească mierea crudă care a fost utilizată încă din antichitate ca un remediu natural contra infecțiilor. Dintre toate sortimentele de miere crudă din întreaga lume, se pare că mierea de Manuka ce provine din Noua Zeelandă este cea mai bună dintre toate pentru tratarea diverselor infecții.

 Mierea de Manuka este un sortiment de miere produsă de albine în principal din polenul florilor de Manuka din Noua Zeelandă, miere care are un procent ridicat de bacterii benefice.

 Conform Dr. Mercola, testele clinice efectuate au indicat faptul că mierea de Manuka este eficientă contra a mai mult de 250 culturi de bacterii, inclusiv:

 - MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilină)
 - MSSA (sensibil la meticilină Staphylococcus aureus)
 - VRE (enterococus rezistent la vancomicină)
 - Helicobacter Pylori (care poate cauza ulcerul de stomac)

 Poate că cel mai bun aspect în ceea ce privește mierea de Manuka este acela că este un aliment și care poate fi folosit în același timp și pentru tratarea infecțiilor pielii (poate fi aplicată extern după cum este necesar). De asemenea, studiile medicale au evidențiat beneficiile interne ale mierii de Manuka contra infecțiilor, inclusiv reducerea bacteriilor responsabile de producerea plăcii dentare și a cariilor.

 Ca supliment alimentar, se poate administra câte o linguriță de miere de Manuka zilnic, pentru întărirea sistemului imunitar și prevenirea bolilor și a infecțiilor.

12. Pau d’Arco

 Folosirea excesivă și frecventă a antibioticelor de sinteză determină o dezvoltare excesivă la nivelul intestinelor a ciupercii cunoscute sub numele de Candida albicans.

 Planta medicinală denumită Pau d’arco este foarte eficientă pentru combaterea Candidei și reduce în mod semnificativ pofta de zahăr care se produce odată u dezvoltarea acestei ciuperci în organism. Reprimarea candidei și consumul multor probiotice sub formă de alimente fermentate și/sau suplimente alimentare, permite microbilor intestinali benefici să se dezvolte, iar în timp să recupereze controlul asupra mediului intestinal.

 Planta Pau d’arco a fost apreciată de secole de către terapeuții alternativi ca unul dintre cele mai bune antibiotice naturale pentru contracararea creșterii excesive a ciupercilor. Știința a validat de asemenea beneficiile acestei plante medicinale, iar revista braziliană intitulată „Biologia”, a publicat în anul 2010 un studiu conform căruia Tabebuia avellanedae, o specie a plantei Pau d’arco, exercită un efect inhibitoriu asupra ciupercilor din organismul uman.

 Modalitatea cea mai recomandată pentru folosirea plantei Pau d’arco este sub formă de infuzie sau ceai, care oferă toate beneficiile acestei incredibile plante medicinale.

 Concluzie: În mod normal, antibioticele convenționale (care sunt medicamente chimice) ar trebui să fie folosite doar în situațiile de urgență, cum ar fi infecțiile care pun viața pacientului în pericol. A recurge la remediile oferite de farmacia naturii și mai ales la puternicele antibiotice naturale este o modalitate eficientă și naturală pentru a preveni și a trata diverse boli și afecțiuni de sănătate.

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...