Vara și dezavantajele sale
 Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp în aer liber, iar în multe ocazii, în zonele rurale. Astfel, înțepăturile de insecte sunt la ordinea zilei. De exemplu, în cazul unei pișcături de țânțar, aceasta cauzează inflamație în zona respectivă și o senzație constantă și neplăcută de mâncărime. Un fapt interesant este acela că numai femelele de țânțari înțeapă, acestea fiind în special active pe perioada nopții.
 Cel mai important aspect în ceea ce privește înțepăturile de insecte, chiar dacă uneori aceasta pare inevitabil, este să nu scărpinăm zona respectivă. Uneori aceasta este complicat, mai ales noaptea; este bine să avem la îndemână un ulei esențial de mentă pentru a aplica pe zona înțepată, deoarece acest ulei are un efect răcoritor și analgezic. Se recomandă ca zona înțepată să se mențină pe cât posibil curată și uscată pentru a se vindeca mai rapid. De asemenea, aplicarea unui cub de gheață pe zona afectată este o opțiune bună care ajută la diminuarea senzației de mâncărime și are efecte dezinflamatorii.
 Vă oferim în acest articol câteva dintre cele mai bune remedii naturiste contra înțepăturilor de insecte, în special a țânțarilor, pentru a se evita infectarea acestora. Iată care sunt acestea:
1. Oțetul de mere
 Oțetul de mere este unul dintre cele mai bune antiseptice naturale care ajută la evitarea infectării înțepăturilor de insecte, fiind un remediu naturist de bază.
 Pentru a aplica acest remediu, se va înmuia un tifon curat în oțet de mere și se va aplica pe zona înțepăturii. Dacă există mai multe înțepături în zone diferite ale corpului, se poate face o baie călduță în care se toarnă două căni de oțet de mere.
2. Aloe Vera
 Aloe Vera este una dintre cele mai bune plante naturale pentru a trata pișcăturile și înțepăturile de insecte în general, atât în cazul adulților, cât și al copiilor. Gelul extras din această plantă reduce în mod eficient inflamația și evită infectarea zonei înțepate.
 Pentru a aplica acest remediu este suficient să se cresteze o frunză de Aloe Vera și să se extragă sucul acesteia; apoi seva se aplică direct pe zona afectată și se tamponează ușor cu un tifon curat.
3. Mierea
 Un alt ingredient 100% natural care funcționează foarte bine pentru dezinflamarea înțepăturilor de insecte, în special de țânțari este mierea. Mierea naturală de albine are o mare putere antiseptică, fiind unul dintre cele mai bune remedii naturiste mai ales pentru persoanele care au mai multe înțepături de țânțari pe suprafața corpului.
 Se aplică o cantitate mică de miere pe zona înțepăturii și se lasă să se usuce timp de 10- 15 minute, apoi se clătește zona afectată cu apă rece din abundență. Acest procedeu se poate repeta de câte ori este necesar până la vindecare.
4. Ceapa
 Unul dintre remediile naturiste cele mai simple și care funcționează foarte bine pentru a calma senzația neplăcută provocată de înțepăturile de țânțari este ceapa. Această legumă are multe proprietăți curative care ajută la tratarea în general a diverselor probleme ale pielii și în plus, este un ingredient pe care practic toată lumea îl are la îndemână, fiind ușor de găsit și de folosit.
 Iată cum se aplică acest remediu: se taie o ceapă în rondele cât mai fine posibil, apoi se aplică direct pe zona înțepată, se lasă să acționeze câteva minute, apoi se spală cu apă rece din abundență. Acest remediu poate fi aplicat de mai multe ori pe zi, până la vindecarea inflamației.
5. Lămâia
 Un alt remediu naturist foarte eficient pentru ameliorarea senzației de inflamație și mâncărime cauzate de înțepăturile de țânțari este lămâia. Chiar dacă la început sucul de lămâie poate provoca o ușoară senzație de arsură, după aceea senzația de ameliorare este evidentă. Acest remediu este recomandat doar pentru adulți.
 Acest remediu se aplică astfel: se stoarce sucul de la o jumătate de lămâie și se îmbibă cu acesta o dischetă curată de bumbac. Se aplică direct pe zona înțepată.
 Toate remediile naturiste oferite în acest articol sunt la fel de eficiente pentru reducerea senzației dezagreabile de mâncărime pe care o produc înțepăturile de insecte, pe timpul verii. Alegerea unuia dintre aceste remedii depinde de preferințele fiecărei persoane, dar și de ingredientele pe care le avem la îndemână.