Remedii naturiste contra hipotensiunii

Ce este hipotensiunea?

Remedii naturiste contra hipotensiunii

 Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită presiunii arteriale, iar aceasta permite organelor și sistemelor să primească oxigenul și nutrienții necesari pentru a funcționa. De aceea se recomandă ca tensiunea sau presiunea arterială să se mențină la o medie normală situată între 110/70 și 140/90.

 Totuși, atunci când presiunea sanguină este mai scăzută decât valoarea medie, sângele care circulă spre creier nu ajunge în cantitățile adecvate, ceea ce poate cauza o stare de amețeală și slăbiciune. Această afecțiune este considerată a fi hipotensiune.

 Vă prezentăm în acest articol care sunt simptomele și cauzele hipotensiunii, precum și câteva remedii naturiste eficiente pentru combaterea sa.

Care sunt simptomele hipotensiunii?

 Principalele simptome ale hipotensiunii sunt următoarele:

 - Oboseală

 - Letargie

 - Slăbiciune

 - Amețeli

 - Grețuri

 - Somn excesiv

 - Transpirație excesivă

 - Paliditate

Care sunt cauzele hipotensiunii?

 În general, hipotensiunea se datorează:

 - Dietei deficiente în calorii, proteine, vitamina C sau vitamine din grupul B.

 - Hemoragiilor interne la nivelul tractului gastrointestinal, rinichilor sau colonului.

 - Nivelului scăzut de zahăr din sânge

 - Funcționării inadecvate a tiroidei

 - Problemelor emoționale (dezamăgire sau frustrare prelungite)

 - Unor medicamente de sinteză precum cele antidepresive, diuretice, vasodilatatorii și chiar unele medicamente folosite pentru tratarea crizelor hipertensive pot scădea destul de mult presiunea arterială.

 - Afecțiunilor cardiace (infecția miocardului, insuficiență cardiacă sau o dilatare cardiacă).

Remedii naturiste contra hipotensiunii

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 1: Mențineți sub limbă puțină sare, mai ales dacă este prima oară când vă confruntați cu hipotensiune.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 2: Consumați zilnic sucul de la o sfeclă crudă pentru a activa o tensiune sanguină scăzută.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 3: Preparați o infuzie din două linguri de păpădie la o cană cu apă fierbinte. Lăsați la infuzat timp de 10 minute, strecurați și consumați câte o cană pe zi.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 4: Preparați o infuzie din trei linguri de rădăcină de ghimbir rasă și un vârf de cuțit de piper de Cayenne la o cană cu apă fierbinte. Lăsați la infuzat timp de 10 minute, strecurați și consumați câte o cană pe zi.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 5: Consumați câte o cană cu apă călduță în care ați stors sucul de la o lămâie, de preferat dimineața, pe stomacul gol.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 6: Consumați câte o cană cu infuzie de levănțică în fiecare dimineață.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 7: Adăugați două linguri de rădăcină de ginseng la o cană cu apă fierbinte și lăsați la infuzat timp de 5-7 minute, apoi strecurați și consumați câte o cană zilnic.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 8: Adăugați două linguri de rozmarin, una de salvie și una de mentă la un sfert de litru de apă fierbinte. Acoperiți și lăsați la infuzat timp de 10 minute, apoi strecurați și consumați câte o cană dimineața și una seara.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 9: Puneți la fiert un sfert de litru de apă, apoi adăugați o lingură de rozmarin, o lingură de mentă și două linguri de lemn-dulce. Lăsați la infuzat timp de 5-7 minute, apoi strecurați și consumați câte o cană sau două zilnic.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 10: Lăsați la macerat, timp de 10 zile, 20 g de flori uscate de păducel, în 80 g de alcool de 30 grade. Apoi luați câte 20 de picături zilnic, de trei ori pe zi, într-o infuzie de plante sau într-un pahar cu apă.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 11: Fierbeți în 2 litri de apă până se reduc la 1 litru, 60 g de semințe măcinate de armurariu și 40 g de lemn-dulce. Apoi strecurați și împărțiți lichidul în 8 părți egale care se vor consuma timp de 4 zile, de câte 2 ori pe zi.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 12: Amestecați în părți egale mentă, busuioc, verbină și mușețel. Extrageți o lingură din acest amestec și adăugați-o la o cană cu apă fierbinte, lăsați la infuzat 7 minute, apoi consumați câte o cană pe zi.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 13: Adăugați o linguriță de frunze de roiniță și o linguriță de rozmarin la o cană cu apă fierbinte. Lăsați la infuzat 5-7 minute, strecurați și consumați câte o cană zilnic.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 14: Lăsați câteva zile la macerat 50 g de semințe măcinate de nucă de cola în 250 g de alcool apt pentru a fi consumat pe cale internă. După aceea, adăugați la maceratul respectiv 700 ml de vin și mai lăsați încă trei luni. Apoi strecurați și consumați câte 3 păhărele zilnic.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 15: Realizați băi saline, deoarece acestea au o puternică acțiune excitantă asupra presiunii arteriale. Acest remediu poate fi folosit de asemenea și în cazurile de anemie și convalescență.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 16: Lăsați la înmuiat în apă 4 migdale pe durata nopții. Dimineața, pisați-le până când formează o pastă și adăugați-o la o cană cu lapte. Consumați laptele cu migdale dimineața, pe stomacul gol.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 17: Consumați o cană cu o băutură care conține cafeină precum cafeaua, ciocolata sau ceaiul negru, deoarece acestea pot crește temporar tensiunea arterială. Acest remediu este în mod special eficient pentru a combate hipotensiunea ortostatică. Hipotensiunea ortostatică sau hipotensiunea posturală este o formă de tensiune arterială scăzută care se declanșează atunci când o persoană își schimbă brusc poziția corpului (de exemplu, se ridică din poziția orizontală sau se ridică de pe scaun).

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 18: Amestecați 10 gr de brusture, 10 gr de păpădie, 20 gr de mate și 10 gr de roiniță și adăugați o lingură din acest amestec la o cană cu apă fierbinte. Acoperiți și lăsați la infuzat timp de 5-7 minute, apoi strecurați și îndulciți cu puțină miere. Se consumă câte o cană din această infuzie dimineața și una seara.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 19: Amestecați 20 gr de vâsc, 10 gr de pir, 10 gr de coada-șoricelului, 10 gr de troscot și 10 gr de coada-calului, apoi extrageți o lingură din acest amestec. La o cană cu apă fierbinte adăugați o lingură din amestecul de plante și lăsați la infuzat timp de 7-10 minute. Lăsați să se răcească, strecurați și consumați câte 2 căni pe zi.

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 20: Consumați o linguriță de argilă diluată într-un pahar cu apă dimineața pe stomacul gol. După zece minute, consumați și o linguriță de polen (se poate amesteca cu iaurt sau cu suc de morcovi).

 - Remediu contra hipotensiunii nr. 21: Aplicați, la nivel extern, cataplasme călduțe cu argilă pe abdomen și pe spate, timp de o oră sau două, de două ori pe săptămână.

Recomandări în hipotensiune

 Vă oferim în continuare câteva recomandări pentru a combate hipotensiunea:

 Adoptați o dietă bogată în proteine vegetale care să includă cartofi fierți sau copți cu coajă, legume cu frunze verzi, diverse semințe și germeni de grâu care ajută la normalizarea presiunii sanguine.

 Consumați porții mici și dese de mâncare în timpul zilei pentru a echilibra nivelele de zahăr din sânge și pentru a evita astfel hipotensiunea care ar putea apărea după o masă foarte copioasă.

 Incorporați puțină sare în dietă, preferabil sare de mare sau de Himalaya pentru a menține echilibrul fluidelor din corp.

 Verificați medicamentele pe care le luați, deoarece anumite medicamente pentru inimă, cele sedative, antidepresive și inclusiv cele care sunt indicate pentru reducerea hipertensiunii pot scădea prea mult tensiunea arterială. Cereți sfatul medicului dumneavoastră curent.

 Realizați câteva exerciții matematice mentale. Conform unor cercetări medicale, efectuarea unor exerciții aritmetice mentale (precum a număra în sens descrescător de la 100 sau diverse adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri), crește presiunea sanguină și compensează hipotensiunea, chiar mai bine decât activitatea fizică.

 Dormiți cu capul ridicat. Modul în care dormiți poate ajuta de asemenea la controlul hipotensiunii. Dacă vă confruntați cu această afecțiune, se recomandă să dormiți cu perna ridicată cu 20-30 centimetri mai sus decât picioarele. De asemenea, când vă treziți este bine să coborâți încet din pat pentru a evita o scădere bruscă a tensiunii arteriale.

Întrebări și răspunsuri despre hipotensiune

 Dacă mi-a scăzut prea mult tensiunea și simt ca leșin, ce anume trebuie să fac?

 Cel mai bine în acest caz este să vă mențineți picioarele ridicate la perete sau pe un birou, deoarece această poziție corporală ajută sângele din extremitățile inferioare să ajungă mai ușor la inimă și astfel să crească tensiunea arterială.

 Consumați ceai negru, ciocolată și lemn-dulce deoarece acestea conțin substanțe energizante care cresc tensiunea arterială. De asemenea, dacă aveți stări de leșin, țineți sub limbă un vârf de cuțit de sare, acesta fiind un remediu natural eficient.

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

Cuișoarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți …

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și propriet…

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară și ...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roșie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri și remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepți…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 rețete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compușii chimici fundamentali care este prezent ...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire și r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale și a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa și usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne și trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din p...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura și ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite și natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

Semințele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

Știința confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...