Turmericul produce recuperarea remarcabilă a pacienților cu Alzheimer

 

Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer

Turmericul produce recuperarea remarcabilă a pacienților cu Alzheimer Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 de ani, ceea ce este probabil motivul pentru care și în prezent populațiile rurale, dar și cele și urbane, au unele dintre cele mai mici rate de prevalență ale bolii Alzheimer din lume. Un studiu recent efectuat pe pacienții având această boală a arătat că mai puțin de un gram de turmeric luat zilnic timp de trei luni a dus la "îmbunătățiri remarcabile."

Boala Alzheimer: o boala modernă și actuală

 Un diagnostic de boala Alzheimer, din păcate, a devenit o obișnuință în așa-numitele țări dezvoltate. Alzheimer este considerată a fi cea mai comună formă de demență și este definită ca o pierdere gravă a funcției cognitive, dincolo de ceea ce se așteaptă de la un proces de îmbătrânire normală.


 Un studiu din 2006 a estimat că 26 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de această boală și că până în anul 2050, prevalența acesteia va fi de patru ori mai mare, deci în timp, 1 din 85 de persoane la nivel mondial vor fi afectate de această boală. Având în vedere amploarea globală a problemei, interesul pentru intervenții preventive și terapeutice sigure și eficiente în cadrul profesiilor medicale convenționale cât și alternative este în creștere.
 Din păcate, abordarea convențională pe bază de medicamente poate duce la vătămări neurologice grave, deoarece această clasă de medicamente prezintă un risc alarmant de mare pentru convulsii, conform statisticilor efectuate de Organizația Mondială a Sănătății.

 Prin urmare, publicul larg este din ce în ce mai receptiv la folosirea unor terapii sigure, naturale, testate în timp și de altfel mai eficiente care se bazează pe produsele alimentare, condimente sau ingrediente culinare.

Recuperări remarcabile raportate după administrarea de Curcuma

 La sfârșitul anului trecut, un studiu remarcabil a fost publicat în revista Ayu, articol intitulat "Efectele turmericului în boala Alzheimer cu simptome comportamentale și psihologice de demență." Cercetatorii descriu trei pacienți având boala Alzheimer și ale căror simptome comportamentale au fost "îmbunătățite în mod remarcabil", ca urmare a consumului a 764 mg de turmeric (curcumină 100 mg/zi) timp de 12 săptămâni. Potrivit acestui studiu:
 "Toți cei trei pacienți au prezentat iritabilitate, agitație, anxietate, apatie, iar doi pacienți suferă de incontinență urinară. Le-au fost prescrise capsule cu pulbere de turmeric și a început recuperarea acestor simptome, fără nici o reacție adversă în ceea ce privește simptomele și datele clinice de laborator."
 După doar 3 luni de tratament, simptomele pacienților au scăzut în mod semnificativ.
 Raportul descrie astfel îmbunătățirile :
 "Într-unul din cazuri, la examenul mental (MMSE) scorul a fost cu până la cinci puncte mai scazut, de la 12/30 la 17/30. În celelalte două cazuri, nu a apărut nicio schimbare semnificativă în MMSE. Cu toate acestea, pacienții au început să recunoască familia pe parcursul tratamentului de 1 an."
 Acest studiu arată cât de puternic este efectul unei intervenții fizice simple, folosind o plantă culinară testată. Având în vedere faptul că curcuma a fost folosită ca medicament și ca ingredient culinar de peste 5.000 de ani în cultura indiană, având chiar denumirea de "zeița de aur," nu ar trebui să fim surprinși de acest rezultat. Într-adevăr, studiile epidemiologice ale populațiilor indiene arată că acestea au o prevalență remarcabil mai mică de boala Alzheimer față de națiunile occidentale, iar acest lucru este valabil pentru zonele urbane, rurale, cât și pentru cele mai "occidentalizate" din India.
Ar putea fi curcuma un motiv major pentru acest lucru?

Proprietățile anti-Alzheimer ale turmericului

 Există o gamă largă de studii publicate cu privire la valoarea turmericului, a curcuminei și a polifenolului primar (care îi conferă nuanța specifică aurie), pentru prevenirea și tratamentul bolii Alzheimer.
 Din aproximativ 114 de studii de cercetare care indică faptul că turmericul are un set de acțiuni fiziologice neuroprotectore, 30 dintre acestea fac referire directă la proprietățile anti-Alzheimer ale turmericului.
 Două dintre aceste studii sunt deosebit de promițătoare, deoarece arată că Curcumina contribuie la curățarea plăcii patologice beta-amiloid la pacienții având boala Alzheimer și că, în combinație cu vitamina D3, procesul de refacere neurologică este îmbunătățit. Cercetari preclinice suplimentare indică faptul că curcumina (și analogii săi) au efecte de inhibare și de protecție împotriva bolii Alzheimer asociată proteinelor p-amiloid.

Alte mecanisme anti-Alzheimer documentate includ:

Curcumina are de asemenea un rol:
• Anti-inflamator: Curcumina are un rol protector în cazul inflamației asociate cu β-amiloid proteina.
• Anti-oxidativ: Curcumina poate reduce deteriorarea cognitivă datorită proprietăților sale antioxidante [12].
• Anti-citotoxic: Curcumină protejează împotriva efectelor dăunătoare ale proteinelor p-amiloid asupra celulelor;
• Anti-amiloidogenic: Turmericul conține o varietate de compuși (curcumin, tetrahydrocurcumin, demethoxycurcumin și bisdemethoxycurcumin) care pot inhiba cauza patologică a bolii Alzheimer prin prevenirea formării β-amiloid proteinei.
• Este chelatoare de metale rele: Curcumina are o afinitate mai mare de chelare pentru fier și cupru, mai degrabă decât zincul, care poate contribui la efectul său protector în boala Alzheimer.

Alte ingrediente eficiente contra bolii Alzheimer:

 Există peste 97 de substanțe naturale care pot contribui la tratarea acestei boli, în cap de listă aflându-se, desigur, curcumina.

Altele ingrediente eficiente sunt:

Uleiul de cocos

 Uleiul de cocos conține aproximativ 66% trigliceride cu lanț mediu în greutate și este capabilă să îmbunătățească simptomele de declin cognitiv la cei care suferă de demență, prin creșterea corpilor cetonici-boosing din creier.

Cacao

 Un studiu din 2009 a constatat faptul că procyanidinele din cacao pot proteja împotriva peroxidării lipidelor asociate cu moartea celulelor neuronale într-un mod relevant pentru boala Alzheimer.

Salvia

 Un studiu din 2003 a arătat că extractul de salvie are valoare terapeutică la pacienții cu boală Alzheimer de la forma sa ușoară până la cea moderată.

Acidul folic

 În timp ce cea mai mare parte a studiilor de cercetare au o opinie pozitivă asupra acestei vitamine din grupa B, s-a constatat că versiunea sa semi-sintetică poate avea efecte nedorite, dăunătoare asupra sănătății. Sursa ideală pentru această vitamină B sunt verdețurile, adică legumele cu frunze verzi, consumate ca alimente ce pot oferi aportul necesar de acid folic. De asemenea, întregul grup de vitamine B, în special B6 și B12, ar putea avea cea mai mare valoare în prevenirea și tratamentul bolii Alzheimer.

Resveratrol

 Resveratrolul se găsește în principal în dieta formată din struguri, vin, alune și ciocolată. Există 16 articole științifice ce confirmă proprietățile sale anti-Alzheimer.

Gingko biloba

  Gingko biloba este una dintre puținele plante dovedite a fi cel puțin la fel de eficace ca medicamentele farmaceutice în tratarea și ameliorarea simptomelor caracteristice bolii Alzheimer.

 Melissa offinalis

  Melissa offinalis, cunoscută și sub numele de Lemon Balm, are un efect terapeutic la pacienții având o formă ușoară până la moderată a bolii Alzheimer.

 Șofranul

 Șofranul are un efect comparabil cu donepezilul din medicamente în tratamentul formei ușoare sau moderate de Alzheimer.

 Ca întotdeauna, cel mai important lucru de reținut este faptul că dieta noastră și expunerile de mediu determină în mare măsură riscul nostru asupra creierului, de îmbătrânire accelerată și demență asociată.

 Prevenirea este o strategie infinit mai bună, mai ales având în vedere faptul că multe dintre elementele terapeutice menționate mai sus pot fi utilizate în alimentație sub formă de condimente.

Sursă: Ayurvedic Medica

Mai poți citi din Remedii si tratamente naturiste

6 remedii naturiste con…

Care sunt cauzele căderii părului?  Căderea părului este o problemă suferită nu doar de băr...

7 alternative la antibi…

Bacteriile bune și rolul microbiomului intestinal  Antibioticele, bine utilizate, pot salva vieț...

10 utilizări ale plant…

Istoria plantei de Aloe Vera  Deși beneficiile plantei de Aloe Vera sunt impresionante, acestea n...

4 plante medicinale pen…

Plante pentru sănătatea căilor respiratorii  Una dintre modalitățile prin care organismul tre...

Aciditatea stomacală: …

Ce este aciditatea stomacală sau gastrita?  Gastrita sau aciditatea stomacală este de fapt un ex...

CuiÈ™oarele: proprietă…

Proprietățile terapeutice ale cuișoarelor  Pe lângă faptul că sunt folosite ca remediu natur...

5 remedii naturiste con…

Vara și dezavantajele sale  Odată cu sosirea verii, majoritatea persoanelor petrec mai mult timp...

Coada-calului: 14 benef…

Coada-calului și proprietățile sale medicinale  Coada-calului era cunoscută încă din Grecia ...

Leurda, proprietăți ȅ

Cum se folosește leurda?  Leurda (Allium ursinum) este un tip de plantă erbacee care crește în...

Infuzie pentru prevenir…

Infuzie pentru prevenirea gripei și a infecțiilor  Această formulă pe bază de 7 plante oferă...

Șofranul: 8 beneficii …

Care sunt principalele beneficii ale șofranului pentru sănătate?  Șofranul este un condiment f...

Remedii naturiste contr…

Ce este hipotensiunea?  Sângele circulă în mod continuu prin întregul corp datorită pre...

Proprietățile curativ…

  Care sunt beneficiile algei Chlorella?  Chlorella este o microalgă verde care există de ma...

12 antibiotice naturale…

12 antibiotice naturale puternice (II)  Vă prezentăm în continuarea primului articol inti...

12 antibiotice naturale…

Antibioticele de sinteză și efectele lor secundare  Fără îndoială că antibioticele su...

Sucuri pentru întărir…

  Ce este sistemul imunitar?  Sistemul imunitar este sistemul de apărare naturală pe care corp...

Feniculul și proprietą

  Feniculul și proprietățile sale medicinale  Feniculul este o plantă originară din Europa ...

Anasonul: proprietăți…

  Anasonul: proprietăți medicinale și beneficii  Anasonul, având denumirea științifică de...

Remedii naturiste cu sp…

  Date generale despre spirulină  Spirulina este o algă de dimensiuni mici, unicelulară È™i Ã...

Plante medicinale vinde…

  Cele mai cunoscute modalități de folosire a plantelor medicinale  Plantele medicinale sunt r...

Remedii pentru stomacul…

  Stomacul sensibil: cauze și simptome caracteristice  Stomacul sensibil este însoțit adeseor...

Remedii pentru accelera…

  Despre metabolism – date generale  Metabolismul este acel ansamblu de transformări chimice ...

Shake de sfeclă roÈ™ie…

  Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate  Unul dintre sucurile detoxifiante prin ...

Remedii cu miere pentru…

  Mierea este un aliment complet  Mierea este unul dintre alimentele cele mai complete care exis...

Siropuri È™i remedii ex…

  Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii  Există siropuri naturale pentru...

Ceapa, remediu excepÈ›i…

Ceapa are un conținut ridicat de polifenoli benefici  A consuma zilnic o ceapă bogată în vitam...

7 infuzii antigripale e…

  7 infuzii antigripale eficiente  Gripa debutează cu stări de oboseală, dureri musculare, du...

5 remedii naturiste con…

  5 remedii naturiste contra cistitei  Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturist...

5 reÈ›ete de sucuri rev…

  Țelina, o legumă cu proprietăți curative  Țelina este o legumă care are multe proprietă...

Polenul: proprietăți…

  Polenul este un superaliment complet  Recent, polenul a început să fie din ce în ce m...

7 remedii naturiste cu …

  7 remedii naturiste cu struguri  Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe di...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra alergiilor  Alergia se caracterizează printr-un ansamblu de simptome...

Remedii naturiste în s…

  Remedii naturiste în sciatică  Denumirea acestei afecțiuni provine de la nervul sciatic, ca...

5 beneficii ale clorofi…

  Ce este clorofila?  Clorofila este unul din compuÈ™ii chimici fundamentali care este prezent Ã...

6 băuturi naturale con…

  6 băuturi naturale contra infecțiilor urinare  În special femeile se confruntă cu infecți...

Sucuri pentru purificar…

  Sucuri pentru purificarea colonului  Funcția colonului poate fi afectată din diverse motive...

Anemia: prevenire È™i r…

  Ce este anemia?   Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă ...

Remedii naturiste contr…

  Cauzele durerilor articulare  Deteriorarea articulațiilor poate să apară odată cu înainta...

Remedii naturiste contr…

  Ce este migrena?  Migrena este un tip de durere de cap care este însoțită și de alte simpt...

Băutură antiinflamato…

  Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile ...

Probioticele pot preven…

  Ce sunt probioticele? Probioticele pot preveni cancerul hepatic  Oamenii de știință au...

10 băuturi anticanceri…

10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, î...

Plante medicinale È™i a…

  Ce este apatia?  Apatia poate fi definită ca o lipsă de motivație pentru a acționa și con...

Proprietățile anti-ca…

  Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condi...

Remedii preventive cont…

  Remedii preventive contra cancerului  Principala cauză a cancerului este stilul de viață mo...

Ceapa È™i usturoiul: re…

Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat...

Vitamina C, remediu con…

  Vitamina C, remediu contra cancerului (II)  Dr. Ronald Hunninghake (Statele Unite) este un exp...

Vitamina C, remediu con…

  Aspecte generale despre vitamina C   - Vitamina C este un nutrient care se găsește în alime...

Vinetele lupta eficient…

  Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această leg...

Beneficiile iasomiei pe…

  Iasomia, regina florilor  Iasomia (Jasminus communis) este un arbust având flori albe, roz, g...

Remedii naturale contra…

  Remedii naturale contra depresiei  Depresia este o tulburare a stării emoționale care determ...

Ceaiul din flori de cir…

  Ce este retenția de lichide?  Retenția de lichide sau edemul este o afecțiune care se produ...

Legumele crucifere lupt…

  Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta c...

Varza, remediu eficient…

  Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la f...

Alimente antiinflamator…

  Alimente antiinflamatorii pentru colonul iritabil  Se estimează că mai mult de 25% din popul...

5 plante pentru tratare…

  5 plante pentru tratarea artritei  Artrita este o boală cronică ce generează inflamarea art...

Remedii naturiste contr…

  Remedii naturiste contra amigdalitei  În fiecare zi, amigdalele noastre sunt expuse la divers...

Beneficiile vindecătoa…

  Beneficiile vindecătoare ale echinaceei  Echinaceea este o plantă care se folosește pentru ...

Ceaiul Bancha luptă ef…

  Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folos...

Mierea, remediu natural…

  Motive pentru care mierea te va ajuta să dormi mai bine  Cu toții trecem uneori prin perioad...

7 remedii naturiste con…

  Ce cauzează înroșirea ochilor?  Există mulți factori care pot determina iritarea ochilor...

Mango previne È™i trate…

  Mango luptă împotriva cancerului  În prezent, cancerul este o boală care afectează din pÄ...

5 infuzii pentru tratar…

  5 infuzii pentru tratarea anxietății  Problemele de anxietate afectează o mare parte din po...

5 remedii naturale cu a…

  Avocado și beneficiile sale  Fructul de avocado este considerat unul din alimentele cele mai ...

Beneficiile plantei alo…

  Aloe vera reglează pH-ul stomacului și reduce aciditatea  Datorită proprietăților sale vi...

Remedii naturiste împo…

  Remediile naturiste ajută la tratarea sângerărilor gingivale  Cu toții ne temem de vizita ...

Remedii naturiste pentr…

  Remedii naturiste pentru problemele de fiere sau bilă  Fierea este unul din cel mai pretenți...

Proprietățile turmeri…

  Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat c...

Uleiul de cocos pentru …

  Ce este ficatul gras?  Ficatul este un organ de mare importanță care participă la digestie ...

Remedii naturiste contr…

  Ce este aciditatea stomacală?  Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație n...

Sucuri naturale pentru …

  Importanța menținerii unui ficat sănătos  Sedentarismul și obiceiurile nocive ne pot slă...

Zmeura È™i ceaiul verde…

  Zmeura și ceaiul verde combat celulita  Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte simil...

Remedii naturale pentru…

  Remedii naturale pentru durerile musculare  Cu toții am suferit la un moment dat de dureri mu...

Tratamente naturale con…

  Ce trebuie să știm despre tusea nocturnă?  Dacă ne confruntăm cu neplăcerile tusei noctu...

5 sucuri anticancerigen…

  Alimentația și pH-ul  Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-u...

Metode inedite È™i natu…

  Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor  Nasul înfundat este un simptom al răc...

Infuzii naturale care t…

  6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză  Dacă urmezi un tratament medicame...

SeminÈ›ele de in reduc …

  Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %  M...

Turmericul produce recu…

  Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 ...

ȘtiinÈ›a confirmă: tu…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele ma...

Ciupercile Shiitake au …

  Ciupercile Shiitake, unul din alimentele cele mai sănătoase de pe planetă  În general, toa...