Beneficiile consumului de pește
 Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este necesar să se cunoască cum se poate conserva pentru a nu se strica și de asemenea, cum este cel mai indicat să se gătească.
 Medicii recomandă consumul peștelui de cel puțin două ori pe săptămână. Tipurile preferate de pește ale europenilor sunt somonul, merluciul, tonul, păstrăvul, heringul și sardinele. Somonul a devenit tot mai popular în ultima vreme deoarece este ușor de gătit și are un gust foarte bun. Toate tipurile de pește conțin acizi grași de tip omega 3, care sunt vitali pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, scăderea nivelelor de colesterol și prevenirea diabetului.
 Acizii grași de tip Omega 3 se pot obține doar prin intermediul alimentației, deoarece organismul uman nu are capacitatea de a-i sintetiza din alte alimente consumate. Dintre beneficiile pentru sănătate ale acizilor grași omega 3 le menționăm pe următoarele: bolilor cardiovasculare și a celor articulare, stimularea funcției cognitive, pierderea kilogramelor în plus și menținerea unei greutăți corporale echilibrate. În prezent, acest tip de acizi este consumat și ca supliment nutrițional, sub formă de capsule cu ulei de pește, care totuși, conform Universității din Maryland (Statele Unite) nu sunt recomandate copiilor, ci doar adulților.
Tipurile de pește cele mai cunoscute
 Peștii cu carnea albă au un conținut de grăsime mai mic de 3%. Dintre speciile cele mai cunoscute menționăm merluciul, codul, plătica, limba-de-mare sau peștele-pescar.
 Peștii semigrași au între 3 și 5% grăsime, iar în această categorie se remarcă dorada și bibanul care au prețuri mai ridicate decât alte specii de pești.
 Dintre speciile de pește gras care are mai mult 5% de conținut gras se consumă cel mai mult tonul, macroul, sardinele și somonul.
Sfaturi utile pentru conservarea peștelui
 Cel mai bine este ca peștele să fie cumpărat de la producători cunoscuți și de încredere. Peștele se păstrează la frigider la temperatura de 3º, iar cea mai bună modalitate de a-l păstra este un recipient separat care să nu aibă contact cu alte tipuri de alimente.
 Este recomandat ca peștele să fie consumat în ziua cumpărării, însă dacă acest lucru nu este posibil, poate fi consumat și în ziua următoare.
 Peștele congelat este o altă opțiune bună, deoarece păstrează aceeași nutrienți ca cel proaspăt. De asemenea, dacă nu vom consuma peștele imediat după cumpărare sau dacă am cumpărat o cantitate prea mare, acesta poate fi păstrat la congelator. Odată ce este decongelat, peștele nu se mai poate recongela.
Cum se poate găti peștele?
 Peștele poate fi gătit în multe moduri, în funcție de preferințele fiecăruia. De exemplu, peștele preparat la grătar este cel mai ușor de preparat. Peștele preparat la grătar sau de tip barbecue va fi servit cu condimente, suc de lămâie și ulei de măsline extravirgin.
 Peștele preparat la cuptor poate fi servit cu diverse sosuri și garnituri (orez, legume la cuptor, cartofi, etc.) Prepararea la cuptor se recomandă pentru peștele de dimensiuni mai mari. Este necesar un timp de preparare mai îndelungat, însă rezultatul va fi pe măsură.
 Peștele gătit în diverse moduri poate fi servit chiar și în hamburgeri preparați în casă, iar cremele de pește sunt foarte nutritive și pot fi consumate alături de verdețuri și legume proaspete.
 Orice alegere facem în ceea ce privește consumul de pește, este bine să luăm în considerare peștele de sezon, proaspăt și care poate fi obținut direct de la piață.