Peștele: recomandări pentru gătit

Beneficiile consumului de pește

Peștele: recomandări pentru gătit Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este necesar să se cunoască cum se poate conserva pentru a nu se strica și de asemenea, cum este cel mai indicat să se gătească.

 Medicii recomandă consumul peștelui de cel puțin două ori pe săptămână. Tipurile preferate de pește ale europenilor sunt somonul, merluciul, tonul, păstrăvul, heringul și sardinele. Somonul a devenit tot mai popular în ultima vreme deoarece este ușor de gătit și are un gust foarte bun. Toate tipurile de pește conțin acizi grași de tip omega 3, care sunt vitali pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, scăderea nivelelor de colesterol și prevenirea diabetului.

 Acizii grași de tip Omega 3 se pot obține doar prin intermediul alimentației, deoarece organismul uman nu are capacitatea de a-i sintetiza din alte alimente consumate. Dintre beneficiile pentru sănătate ale acizilor grași omega 3 le menționăm pe următoarele: bolilor cardiovasculare și a celor articulare, stimularea funcției cognitive, pierderea kilogramelor în plus și menținerea unei greutăți corporale echilibrate. În prezent, acest tip de acizi este consumat și ca supliment nutrițional, sub formă de capsule cu ulei de pește, care totuși, conform Universității din Maryland (Statele Unite) nu sunt recomandate copiilor, ci doar adulților.

Tipurile de pește cele mai cunoscute

 Peștii cu carnea albă au un conținut de grăsime mai mic de 3%. Dintre speciile cele mai cunoscute menționăm merluciul, codul, plătica, limba-de-mare sau peștele-pescar.

 Peștii semigrași au între 3 și 5% grăsime, iar în această categorie se remarcă dorada și bibanul care au prețuri mai ridicate decât alte specii de pești.

 Dintre speciile de pește gras care are mai mult 5% de conținut gras se consumă cel mai mult tonul, macroul, sardinele și somonul.

Sfaturi utile pentru conservarea peștelui

 Cel mai bine este ca peștele să fie cumpărat de la producători cunoscuți și de încredere. Peștele se păstrează la frigider la temperatura de 3º, iar cea mai bună modalitate de a-l păstra este un recipient separat care să nu aibă contact cu alte tipuri de alimente.

 Este recomandat ca peștele să fie consumat în ziua cumpărării, însă dacă acest lucru nu este posibil, poate fi consumat și în ziua următoare.

 Peștele congelat este o altă opțiune bună, deoarece păstrează aceeași nutrienți ca cel proaspăt. De asemenea, dacă nu vom consuma peștele imediat după cumpărare sau dacă am cumpărat o cantitate prea mare, acesta poate fi păstrat la congelator. Odată ce este decongelat, peștele nu se mai poate recongela.

Cum se poate găti peștele?

 Peștele poate fi gătit în multe moduri, în funcție de preferințele fiecăruia. De exemplu, peștele preparat la grătar este cel mai ușor de preparat. Peștele preparat la grătar sau de tip barbecue va fi servit cu condimente, suc de lămâie și ulei de măsline extravirgin.

 Peștele preparat la cuptor poate fi servit cu diverse sosuri și garnituri (orez, legume la cuptor, cartofi, etc.) Prepararea la cuptor se recomandă pentru peștele de dimensiuni mai mari. Este necesar un timp de preparare mai îndelungat, însă rezultatul va fi pe măsură.

 Peștele gătit în diverse moduri poate fi servit chiar și în hamburgeri preparați în casă, iar cremele de pește sunt foarte nutritive și pot fi consumate alături de verdețuri și legume proaspete.

 Orice alegere facem în ceea ce privește consumul de pește, este bine să luăm în considerare peștele de sezon, proaspăt și care poate fi obținut direct de la piață.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Tips-uri culinare

Peștele: recomandări pe…

Beneficiile consumului de pește  Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este necesar să ...

Tips-uri pentru supe ma…

  Supe cu mai multe minerale  Supele, ciorbele și supele-cremă sunt foarte sănătoase și nutritive...

Pâine cu maia naturală …

  Pâinea cu maia nu îngreunează digestia  După ce-am descoperit pâinea cu maia naturală, am renunț...

Știi care sunt cele mai…

  Laptele vegetal poate înlocuii cu succes laptele de vacă  În zilele noastre, laptele de vacă pre...

Alimente care reduc pof…

  Alimentele care reduc pofta de dulce  Știai ca una din cauzele cele mai frecvente ale supraponde...

Semințe cu valoare nutr…

  Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le includem ...

Semințe care nu ar treb…

  Semințele care nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta  Conform unor filozofi, semințele repr...

Ce să mâncăm la mesele …

  Când să mâncăm  Dacă vă ascultați ceasul biologic și instinctele, vă veți da seama când trebuie ...

Cum să nu mai irosim al…

  Câtă mâncare aruncăm la gunoi?  Puțini dintre dvs. știți ce cantitate uriașă de alimente se iros...

Învață să fierbi corect…

  Pastele necesită o atenție deosebită la fierbere  Poate că pentru mulți dintre noi fierberea pas...

5 îndulcitori naturali

  Îndulcitori naturali  „Pentru o viață sănătoasă, evitați excesul de sare, zahăr, și grăsimi”. Ac...

Reinventează mâncarea c…

  Reinventează felurile tale de mâncare clasice cu 5 ingrediente exotice  Din când în când ar treb...

Slăbește cu ajutorul mi…

  Cum să slăbești cu ajutorul micului-dejun  Dacă îți dorești să slăbești câ...

Trucuri pentru a prepar…

  Ce facem cu resturile de mâncare?  Nu ştii ce să faci cu resturile de mâ...

Top 10 cele mai bune ul…

  Top 10 cele mai bune uleiuri  Rapiță, măsline, porumb, arahide, nuci… alegere...

Totul despre cereala fa…

  Cereala farro din nou la modă  Ai auzit vorbindu-se despre farro, o cereală mai vech...

5 asezonări vedetă pent…

  5 condimente din 5 ţări  Diferitele reţete specifice unor anumite ţări te ajută să t...

8 feluri sănătoase de a…

  8 rețete cu ceapă  Ceapa este o legumă plină de beneficii pentru sănătate. Iată c&ac...

Cum poți găti dacă nu a…

  Rețete fără cuptor  Un festin original și gurmand este posibil chiar dacă nu deții u...

Cum să folosești lămâia…

  Învață să folosești așa cum trebuie lămâia în bucătărie   Nu ...

Cum poţi folosi floarea…

  Apa de flori de portocal în bucătărie  Câteva picături de floare de port...

Folosește legumele în d…

  Desert cu legume  Dacă multă vreme legumele erau destinate doar felurilor de mâ...

Delicioase feluri de mâ…

  Ce poţi face cu pâinea în bucătărie?  Pâinea… o ronţăim de ...

Trucuri pentru a consum…

  Legumele în centrul farfuriei tale  Dovlecei, roșii, castraveți, cartofi, arde...

Uleiul de argan

  Uleiul de argan în bucătărie  Să găteşti cu uleiul de argan este un lucru foar...

Ierburi aromatice pentr…

  Ierburi aromatice pentru un desert delicios  Menta este delicioasă pe post de desert...

Prepara altfel celebrel…

  10 feluri de a prepara altfel celebrele muffins  Le mâncăm la desert, pe post ...

Ce paste să alegi?

  Ce paste trebuie să alegi pentru felurile tale de mâncare?  Ai impresia că pas...

Plante cu savori surpri…

  Plante cu savori surprinzătoare pentru a-ţi parfuma felurile de mâncare  Ştiai...

Compatibiltățile alimen…

  Compatibiltățile alimentare în Ayurveda  În prezent, știm că Ayurveda ac...

Usturoiul negru

  Usturoiul negru, o specialitate asiatică necunoscută  Usturoiul negru… nu te ...

Vanilia, aroma preferat…

  Vanilia ne învăluie cu un parfum îmbătător  Fructul unei orhidee, vanili...

Rețete de iarnă în veri…

  5 idei de rețete de iarnă în verine  În orice anotimp sau în orice...

Sosul chantilly în vari…

  Sosul chantilly sărat, șic și festiv  Termenul de sos chantilly desemnează cu sigura...

Cum poți folosi Maizena…

  Cum poți folosi Maizena în bucătărie?  Un aliat de nădejde al persoanelor care...

Descoperă fulgii de cer…

  Îți plac fulgii de cereale ?  Fulgii de ovăz, de orez sau de năut sunt noii pr...

Iaurtul Grecesc în bucă…

  Ce poți face cu iaurtul grecesc în bucătărie?  Iaurtul grecesc, un iaurt cremo...

Avocado, partenerul tău…

  Fructul Avocado și beneficiile lui   Avocado este un fruct care îți vrea ...

Gătește green, glamour …

  Gătește green, glamour și gurmand  Chiar dacă este iarnă, asta nu înseamnă că ...

Adu un aer festiv prepa…

  Micile detalii pentru ca preparatele tale să aibă un aer festiv  Cel mai adesea, un ...

Câteva motive ca să fol…

  De ce să folosești laptele praf în bucătărie? Câteva motive  Laptele pra...

Musli home-made

  Ce pot pune în cerealele mele musli home-made?  Dacă vrei să schimbi puțin gus...

Ce poți face cu măsline…

  Ce poți face cu măslinele în bucătărie?  Fie că sunt negre, verzi, kalamata, c...

Cum sa reduci consumul …

  Alimente fără sare – trucuri pentru a găti cu gust  Cel mai bine ar fi să &ici...

Integrează grapefruitul…

  Integrează grapefruitul la tine în alimentație  Consumul regulat de grape...

Gătește sub vid

  Gătește ca un chef cu tehnica gătirii sub vid  De ce oare carnea este atât de ...

Gătește cu mirodenii

  9 feluri în care poți găti cu mirodeniile  Mirodeniile sunt cele care te ajută...

Untul aromatizat

  Untul aromatizat, o plăcere extrem de simplă  Fie că îl folosești pentru muffi...

Brânză pentru supele de…

  Brânză pentru toate supele tale de sezon!  Iubești la nebunie brânza și ...

Atuuri ale berii în buc…

  5 atuuri ale berii în bucătărie  Bună ziua tuturor gurmanzilor. Știați că bere...

Combina fructele uscate…

  10 feluri în care poți combina fructele uscate cu lactatele  Veritabile concen...

Integreaza scorțișoara …

  Cum poți integra scorțișoara la tine în meniu?  Scorțișoara este un condiment ...

Cum poți folosi formele…

  Cum poți folosi altfel formele pentru muffins?  Probabil că ai și tu una sau mai mul...

Rezoluții gurmande pent…

  Rezoluții gurmande pentru noul an ce vine  Noul an este cea mai bună perioadă pentru...

Cum poți alege între do…

  Cum poți alege între două alimente similare?  Nu știi cum să alegi între...

Reflexe de adoptat pent…

  8 reflexe de adoptat pentru a mânca mai bine  În noul an ce vine, ai un ...

Fă-ți face plinul de fr…

  Sfaturi pentru a-ți face plinul de fructe și legume iarna  Atunci când este ma...

Păstreaza un echilibru …

  Sfaturi și trucuri pentru a păstra un echilibru între sărbători  Sărbătorile s...

Idei pentru o masă ușoa…

  7 idei bune pentru un Revelion cât mai lejer  Carne de porc sau de pasăre? Foi...

Cu ce poți înlocui crem…

  Cu ce poți înlocui crema tartinabilă?  Crema tartinabilă este plăcerea noastră...

Cum poți înlocui ouăle …

  Cum poți înlocui ouăle în bucătărie?  Atunci când adopți un regim ...

Trucuri pentru gătitul …

  4 trucuri pentru ca gătitul pe aburi să nu devină o corvoadă ci o plăcere  Cu sigura...

Alimente fără zahăr pen…

  5 alimente fără zahăr pentru a fi plină de energie  Chiar dacă zahărul este indispen...

Cum poți mânca fără glu…

  Cum poți mânca echilibrat fără gluten?  Glutenul este prezent în majorit...

Ai grijă ce ronțăi sear…

  Ce nu trebuie să ronțăi seara înainte de culcare?  Pentru a reuși să „ad...

Rețete de toasts pentru…

  Rețete de toasts pentru Crăciun  Facile și foarte ușor de preparat, preparatele de t...

Ce poți face cu citrice…

  Ce poți face cu citricele în bucătărie?  Ai pe masă nelipsitele citrice ale ie...

Cum poți găti cu mai pu…

  Cum poți găti cu mai puțin zahăr?  Iată care sunt cheile echilibrului atunci câ...

Tipuri de oțet

  Cele cinci tipuri de oțet pe care trebuie să le ai la tine în bucătărie  Acest...

Zero kilograme de sărbă…

  Obiectiv zero kilograme de sărbători, câteva trucuri și sfaturi  Foie gras, cu...

Învață să savurezi mușt…

  Învață să savurezi mai mult muștarul!  Crezi că știi totul despre muștar, aces...

Sosul de soia

  Sosul de soia îți pune în valoare felurile de mâncare  Știai că so...

Reguli de aur pentru o …

  Reguli de aur pentru o alimentație echilibrată  A te hrăni bine înseamnă, &ici...

Alternative facile în b…

  Trucuri şi sfaturi – alternative facile în bucătărie  Cu siguranță că ți...

Trucuri pentru a prepar…

  Trucuri și sfaturi pentru a prepara niște mese fără carne  Vrei să te bucuri de cele...

Garnituri pentru băutur…

  Trucuri și sfaturi – garnituri pentru băuturile tale de sărbători  Asta este. ...

Trucuri pentru a desăra…

  3 trucuri pentru a desăra un fel de mâncare prea sărat  Trebuie să recunoaștem...

Alimente bogate în magn…

  Alimente bogate în magneziu pentru o iarnă în formă  Magneziul este un o...

Legume uscate pentru a …

  4 legume uscate pentru a evita ronțăielile în această iarnă  Legumele uscate s...

Cum poți înlocui Nutell…

  Nu ai Nutella? Nicio problemă! Iată cum o poți înlocui  Dacă vrei să te bucuri...

Trucuri pentru o cină s…

  Trucuri pentru o cină sănătoasă şi rapidă  Este ora cinei şi nu ai pregătit nimic? C...