Alimente bogate în magneziu pentru o iarnă în formă
Magneziul este un oligoelement primordial pentru alimentaÈ›ia noastră. Acesta îÈ›i permite să lupÈ›i contra infecÈ›iilor, asigură o mai bună bătaie cardiacă È™i are o adevărată putere È™i în gestionarea stresului. Și trebuie să È™tii că stresul este cel care consumă mult magneziu È™i carenÈ›ele pot să vină È™i cu unele angoase. Iată care sunt alimentele de consumat pentru a te simÈ›i bine toată iarna.
Sardinele cu ulei.
Sardina este un peÈ™te gras foarte bogat în magneziu cu 467mg/100 de grame în versiunea sa cu ulei. Deci sardina reprezintă o excelentă alegere. Deja preparată È™i gata să fie degustată, o poÈ›i savura pur È™i simplu pe pâine prăjită cu cremă de ardei, alături de un caviar de vinete.
Cacao pudră fără zahăr.
Iată o altă sursă bună de magneziu, cacao fără zahăr. Cu 376mg/100 de grame, este o excelentă scuză de a o folosi puÈ›in peste tot. În niÈ™te biscuiÈ›i È™ablaÈ›i crocanÈ›i de exemplu sau într-o tartă minunată cu ricotta.
Semințele de susan.
SeminÈ›ele de susan sunt printre primii atunci când vine vorba despre alimente bogate în magneziu. Dar nu abuza de ele deoarece conÈ›in destul de multe calorii. Le poÈ›i folosi pentru un tataki de ton sau de Saint Jacques pentru a fi cât mai crocante sau pentru un sos verde surpinzător ideal pentru pui.
Migdalele.
Să ronțăiÈ›i migdale poate să fie un reflex excelent deoarece magneziul pe care îl conÈ›in acÈ›ionează asupra stresului dar È™i asupra spasmofiliei. Dar pe lângă atuurile lor, migdalele sunt excelente pe post de desert, în biscuiÈ›i, în creme sau în tarte.
Mugurii de pin.
Mugurii de pin un must have din sosul pesto sunt foarte bogaÈ›i în magneziu. În versiunea lor sărată, o tartă cu ardei de exemplu, pot să surprindă la fel de bine È™i în versiune dulce.
Ciocolata cu 70% zahăr.
Ideală pentru deserturile precum perele cu ciocolată sau prăjiturile moi cu zmeură, ciocolata este È™i ea p bună sursă de magneziu. PoÈ›i ronțăi un pătrățel sau două în caz de stres sau poÈ›i lua o gustare.
Brânza.
Brânzeturile precum Beaufort sau emmentaler au un nivel destul de ridicat de magneziu – 202 mg/100 de grame. Ideale pentru cordon-bleu sau pentru un soufle cu brânză. Mai poÈ›i încerca È™i niÈ™te bagels cu miere È™i cu brânză, de inspiraÈ›ie americană.
Pâinea cu cereale È™i cu seminÈ›e.
Un aliment care poate servi drept bază pentru numeroase feluri de mâncare precum crostini italieneÈ™ti cu spumă de tofu sau sandviÈ™uri cu macrou sau cu omletă.
Făina de hrișcă.
Este o alternativă fără gluten la făina de grâu. Ideală pentru madelene sau ravioli.