Â
Când să mâncăm
 Dacă vă ascultați ceasul biologic și instinctele, vă veți da seama când trebuie să mâncați și ce anume trebuie să mâncați la fiecare masă. Așadar, în momentul în care vă este cu adevărat foame, puteți mânca fără să vă puneți în pericol sănătatea și silueta. Fiecare aliment și tip de alimente are un maximum de proprietăți și se mulează perfect pe nevoile noastre din fiecare moment al zilei. Dacă ne ascultăm instinctele vom ști ce, cât și când să mâncăm pentru a ne simți bine.
Â
Micul dejun ne hrănește celulele
 Dimineața, cel mai bine este să luăm un mic dejun copios, deoarece atunci corpul secretă cea mai mare cantitate de insulină și de lipaze, două substanțe care ne dau puseul de energie ce ne pune pe picioare pentru întreaga zi. Insulina pune toate organele la lucru în vreme ce lipazele ne revigorează întregul organism.
De aceea, este bine să alegeți pentru micul dejun să consumați pâine integrală, suc de fructe, cereale integrale, un fruct sau fructe confiate în cereale, ouă, șuncă, brânzeturi și chiar preparate din carne. Dimineața, activitatea celulară este stimulată și grăsimile și proteinele se metabolizează. Este bine să evitați laptele și alimentele prea dulci dimineața.
Â
Prânzul stimulează creierul
 La prânz, organismul nostru secretă cea mai mare cantitate de proteaze și amilaze, enzime ce metabolizează proteinele, amidonul și glucidele, stimulând activitatea creierului și a organelor interne. Așadar, la masa de prânz puteți consuma carne și preparate din carne cu un conținut mic de grăsimi (piept de pui ori de curcan, carne de vită sau pește), cartofi, fasole, legume, orez, sau orice alt fel de garnitură vă place.
Â
Cina pregătește organismul pentru somn
 Cina trebuie luată cu câteva ore înainte de culcare. Aceasta trebuie să fie foarte light și să nu conțină alimente greu digerabile. Seara, organismul uman nu mai produce enzime, ci produce o cantitate mare de melatonină, hormonul somnului. Așadar, seara este bine să consumați alimente precum lapte, banane, cartofi natur, paste, salate, spanac, dar și fructe. Aceste sfaturi nu snt utile numai celor ce vor să dea câteva kilograme în plus jos, ci fiecăruia dintre noi, pentru a avea un organism mai sănătos. Exercițiile fizice sau mersul pe jos ori pe bicicletă sunt de asemenea, extrem de benefice pentru organism.