Untul aromatizat, o plăcere extrem de simplă
Fie că îl foloseÈ™ti pentru muffins, fie că îl foloseÈ™ti pentru preparatul mahi mahi, untul aromatizat vine cu mai mult relief pentru orice tip de preparate.
Untul aromatizat este foarte simplu de preparat È™i se poate folosi cu niÈ™te ingrediente pe care le ai la îndemână în casă.
Mai multă savoare cât ai zice peÈ™te
Iată cum trebuie să prepari savurosul unt aromatizat:
- scoate untul din frigider È™i lasă-l până are temperatura camerei.
- bate untul până devine cremos. PoÈ›i folosi o lingură de lemn sau un mixer.
- poți adăuga ierburi fine, condimente sau nuci.
- dacă vrei mai poți adăuga miere, sirop de arțar sau dulceață.
- amestecă bine toate ingredientele.
- lasă untul la odihnit pentru ca toate ingredientele È™i savorile să se întrepătrundă aÈ™a cum trebuie.
- îl poÈ›i rula ca pe un cârnat È™i îl poÈ›i pune la rece în hârtie cerată.
- la momentul servirii îl poÈ›i tăia rondele È™i să îl laÈ™i să se topească pe preparatele fierbinÈ›i.
Iată însă alte idei apetisante
Pentru clătite sau muffins.
- scorțișoară, nucșoară, vanilie, toate amestecate cu migdale sau cu nuci.
- compot de mere sau jeleu, scorțișoară și puțin sirop de arțar.
- puÈ›in suc de lămâie, coajă de lămâie, miere È™i piure de meriÈ™oare.
- dulceață de căpșuni.
- banane, vanilie și zahăr.
- cacao pudră și nuci.
- untul tău favorit de nuci și miere.
Pentru pește
- anșoa zdrobite, capere, pătrunjel și usturoi.
- puțin suc de limette, fulgi de ardei iute și coriandru.
Pentru creveți și moluște
-tarhon, suc de lămâie È™i usturoi.
Pentru miel
- miere, muștar de Dijon, usturoi și rozmarin.
Pentru pieptul de pui
- paprika, usturoi și miere.
Pentru porumb
- miere și rozmarin.
- un sos picant și pătrunjel.
Pentru broccoli, sparanghel, fasole verde și varză de Bruxelles.
- brânză cheddar, È™i È›ibuletă.
- seminÈ›e de mac È™i suc de lămâie.
Pentru tot felul de fripturi
- brânză, muÈ™tar dar È™i puÈ›in zahăr.
- semințe zdrobite de piper și ierburi de Provence.
- brânză albastră, topită, cremă sau zdrobită.
Alte idei:
- unt cu salvie - un unt cald și dulce, ideal pentru carnea roșie, peștele la grătar sau preparatele poșate.
- untul cu ton este delicios È™i proaspăt perfect pentru crostinis sau pâinea prăjită.
- unt cu legume – cu roÈ™ii, ardei È™i măsline este perfect pentru peÈ™te, cartofi sau alte legume.