Cum poÈ›i alege între două alimente similare?
Nu È™tii cum să alegi între două alimente, două produse care se aseamănă? Această întrebare È™i-o pune multă lume atunci când face lista de cumpărături sau meniul. Iată răspunsul la câteva din aceste întrebări.
Brânză cheddar sau brânză feta?
Utilizarea sa diferă destul de mult. Brânza cheddar este o brânză care se poate folosi È™i crudă la un sandviÈ™ sau fondu în paste. Brânza feta se foloseÈ™te cel mai des la salate. Dar nu sunt slabe în calorii sau grăsimi nici una dintre ele. Feta însă sta mai bine la acest capitol.
Salată mesclun sau baby spinach?
Sunt din ce în ce mai populare. Cruditățile cu frunză verde precum rucola, baby spinach, măcriÈ™ sau mesclun sunt din ce în ce mai folosite. Aceasta din urmă este un amestec de diferite frunze. Cele două alegeri sunt în mod evident cu foarte puÈ›ine calorii È™i valorile lor nutritive se aseamănă mult. Deci alegi pur È™i simplu aici în funcÈ›ie de pofte.
Oțet italian sau oțet balsamic?
Atunci când vorbim despre vinegrete nu prea contează savoarea aleasă. Valorile nutritive sunt cam aceleaÈ™i. Trebuie să alegi deci oÈ›etul care are o listă de ingrediente cât mai scurtă cu putință È™i cu o slabă cantitate de sodiu.
Zahăr brun sau zahăr alb?
Sunt două tipuri de zahăr care se aseamănă destul de mult. Ambele sunt rafinate deci nu au multe minerale, nici multe vitamine. DiferenÈ›a este mai degrabă la nivelul gustului È™i al utilizării. Zahărul brun are un gust mai caramelizat. Este deci ideal în unele deserturi precum tartele, prăjiturile sau muffins. Cel alb pentru bomboane sau tot felul de prăjituri.
Miere sau sirop de arțar?
Față de zahărul alb sau cel brun, mierea È™i siropul de arÈ›ar sunt îndulcitori naturali care nu prea au suferit transformări. Deci au mai multe vitamine È™i minerale decât zahărul obiÈ™nuit. Siropul de arÈ›ar are unii compuÈ™i antioxidanÈ›i dar È™i magneziu È™i zinc. Mierea are È™i ea unii compuÈ™i antioxidanÈ›i. Alegerea trebuie să se facă È™i aici în funcÈ›ie de utilizare. PoÈ›i înlocui o cantitate de zahăr cu sirop de arÈ›ar sau cu miere dar cum sunt două produse sub formă lichidă, rezultatul poate fi unul diferit.
Goffre sau clătite?
Dacă vrei să compari cele două produse, vei vedea cu siguranță că aluatul este foarte asemănător. Cantitatea consumată în mod evident È™i umplutura este cea care ridică numărul de calorii. Nutella, friÈ™că, sirop de arÈ›ar…
Nuci de Grenoble sau nuci de Brazilia?
În general, este vorba despre două produse excelente din punct de vedere nutritiv. Nucile de Grenoble conÈ›in preÈ›ioÈ™i antioxidanÈ›i dar È™i omega 3. Nucile de Grenoble au È™i grăsimi polinesaturate, grăsimi bune, față de nucile de Brazilia care sunt bogate în grăsimi mono-nesaturate.
Pâine îmbogățită cu fibre sau pâine cu seminÈ›e?
Fibrele sunt excelente pentru sănătate È™i este important să consumi o bună cantitate zilnică. Dar pâine din grâu integral sau cea cu seminÈ›e este cea mai bună alegere deoarece valorile nutritive sunt mai importante.
Lapte de soia sau lapte de vacă?
Două alegeri interesante. Dar trebuie să știi că laptele de soia are puține grăsimi saturate față de cel de vacă.