Cum poți alege între două alimente similare?

 

Cum poți alege între două alimente similare?

cum poti alege intre doua alimente similare

 Nu știi cum să alegi între două alimente, două produse care se aseamănă? Această întrebare și-o pune multă lume atunci când face lista de cumpărături sau meniul. Iată răspunsul la câteva din aceste întrebări.

 

Brânză cheddar sau brânză feta?

 Utilizarea sa diferă destul de mult. Brânza cheddar este o brânză care se poate folosi și crudă la un sandviș sau fondu în paste. Brânza feta se folosește cel mai des la salate. Dar nu sunt slabe în calorii sau grăsimi nici una dintre ele. Feta însă sta mai bine la acest capitol.

 

Salată mesclun sau baby spinach?

 Sunt din ce în ce mai populare. Cruditățile cu frunză verde precum rucola, baby spinach, măcriș sau mesclun sunt din ce în ce mai folosite. Aceasta din urmă este un amestec de diferite frunze. Cele două alegeri sunt în mod evident cu foarte puține calorii și valorile lor nutritive se aseamănă mult. Deci alegi pur și simplu aici în funcție de pofte.

 

Oțet italian sau oțet balsamic?

 Atunci când vorbim despre vinegrete nu prea contează savoarea aleasă. Valorile nutritive sunt cam aceleași. Trebuie să alegi deci oțetul care are o listă de ingrediente cât mai scurtă cu putință și cu o slabă cantitate de sodiu.

 

Zahăr brun sau zahăr alb?

 Sunt două tipuri de zahăr care se aseamănă destul de mult. Ambele sunt rafinate deci nu au multe minerale, nici multe vitamine. Diferența este mai degrabă la nivelul gustului și al utilizării. Zahărul brun are un gust mai caramelizat. Este deci ideal în unele deserturi precum tartele, prăjiturile sau muffins. Cel alb pentru bomboane sau tot felul de prăjituri.

 

Miere sau sirop de arțar?

 Față de zahărul alb sau cel brun, mierea și siropul de arțar sunt îndulcitori naturali care nu prea au suferit transformări. Deci au mai multe vitamine și minerale decât zahărul obișnuit. Siropul de arțar are unii compuși antioxidanți dar și magneziu și zinc. Mierea are și ea unii compuși antioxidanți. Alegerea trebuie să se facă și aici în funcție de utilizare. Poți înlocui o cantitate de zahăr cu sirop de arțar sau cu miere dar cum sunt două produse sub formă lichidă, rezultatul poate fi unul diferit.

 

Goffre sau clătite?

 Dacă vrei să compari cele două produse, vei vedea cu siguranță că aluatul este foarte asemănător. Cantitatea consumată în mod evident și umplutura este cea care ridică numărul de calorii. Nutella, frișcă, sirop de arțar…

 

Nuci de Grenoble sau nuci de Brazilia?

 În general, este vorba despre două produse excelente din punct de vedere nutritiv. Nucile de Grenoble conțin prețioși antioxidanți dar și omega 3. Nucile de Grenoble au și grăsimi polinesaturate, grăsimi bune, față de nucile de Brazilia care sunt bogate în grăsimi mono-nesaturate.

 

Pâine îmbogățită cu fibre sau pâine cu semințe?

 Fibrele sunt excelente pentru sănătate și este important să consumi o bună cantitate zilnică. Dar pâine din grâu integral sau cea cu semințe este cea mai bună alegere deoarece valorile nutritive sunt mai importante.

 

Lapte de soia sau lapte de vacă?

 Două alegeri interesante. Dar trebuie să știi că laptele de soia are puține grăsimi saturate față de cel de vacă.

Adaugă comentariu


Mai poți citi din Tips-uri culinare

12 trucuri culinare pen…

Trucuri culinare pentru o sănătate mai bună  În prezent suntem mai conștienți ca niciodată ...

Peștele: recomandări …

Beneficiile consumului de pește  Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este nec...

Tips-uri pentru supe ma…

  Supe cu mai multe minerale  Supele, ciorbele și supele-cremă sunt foarte sănătoase și nut...

Pâine cu maia natural…

  Pâinea cu maia nu îngreunează digestia  După ce-am descoperit pâinea cu maia naturală, a...

Știi care sunt cele ma…

  Laptele vegetal poate înlocuii cu succes laptele de vacă  În zilele noastre, laptele de va...

Alimente care reduc pof…

  Alimentele care reduc pofta de dulce  Știai ca una din cauzele cele mai frecvente ale suprapo...

Semințe cu valoare nut…

  Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le in...

Semințe care nu ar tre…

  Semințele care nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta  Conform unor filozofi, seminț...

Ce să mâncăm la mese…

  Când să mâncăm  Dacă vă ascultați ceasul biologic și instinctele, vă veți da seama c...

Cum să nu mai irosim a…

  Câtă mâncare aruncăm la gunoi?  Puțini dintre dvs. știți ce cantitate uriașă de alime...

Învață să fierbi co…

  Pastele necesită o atenție deosebită la fierbere  Poate că pentru mulți dintre noi fierbe...

5 îndulcitori naturali

  Îndulcitori naturali  „Pentru o viață sănătoasă, evitați excesul de sare, zahăr, și...

Reinventează mâncarea…

  Reinventează felurile tale de mâncare clasice cu 5 ingrediente exotice  Din când în când ...

Slăbește cu ajutorul …

  Cum să slăbești cu ajutorul micului-dejun  Dacă îți dorești să slăbești...

Trucuri pentru a prepar…

  Ce facem cu resturile de mâncare?  Nu ştii ce să faci cu resturile de m&acir...

Top 10 cele mai bune ul…

  Top 10 cele mai bune uleiuri  Rapiță, măsline, porumb, arahide, nuci… aleg...

Totul despre cereala fa…

  Cereala farro din nou la modă  Ai auzit vorbindu-se despre farro, o cereală mai ve...

5 asezonări vedetă pe…

  5 condimente din 5 ţări  Diferitele reţete specifice unor anumite ţări te ajut...

8 feluri sănătoase de…

  8 rețete cu ceapă  Ceapa este o legumă plină de beneficii pentru sănătate. Iat...

Cum poți găti dacă n…

  Rețete fără cuptor  Un festin original și gurmand este posibil chiar dacă nu de...

Cum să folosești lăm…

  Învață să folosești așa cum trebuie lămâia în bucătărie  &...

Cum poţi folosi floare…

  Apa de flori de portocal în bucătărie  Câteva picături de floare de p...

Folosește legumele în…

  Desert cu legume  Dacă multă vreme legumele erau destinate doar felurilor de m&aci...

Delicioase feluri de m…

  Ce poţi face cu pâinea în bucătărie?  Pâinea… o ronţăi...

Trucuri pentru a consum…

  Legumele în centrul farfuriei tale  Dovlecei, roșii, castraveți, cartofi, ar...

Uleiul de argan

  Uleiul de argan în bucătărie  Să găteşti cu uleiul de argan este un lucru...

Ierburi aromatice pentr…

  Ierburi aromatice pentru un desert delicios  Menta este delicioasă pe post de deser...

Prepara altfel celebrel…

  10 feluri de a prepara altfel celebrele muffins  Le mâncăm la desert, pe post...

Ce paste să alegi?

  Ce paste trebuie să alegi pentru felurile tale de mâncare?  Ai impresia că p...

Plante cu savori surpri…

  Plante cu savori surprinzătoare pentru a-ţi parfuma felurile de mâncare  Şt...

Compatibiltățile alim…

  Compatibiltățile alimentare în Ayurveda  În prezent, știm că Ayurved...

Usturoiul negru

  Usturoiul negru, o specialitate asiatică necunoscută  Usturoiul negru… nu t...

Vanilia, aroma preferat…

  Vanilia ne învăluie cu un parfum îmbătător  Fructul unei orhidee, van...

Rețete de iarnă în v…

  5 idei de rețete de iarnă în verine  În orice anotimp sau în ori...

Sosul chantilly în var…

  Sosul chantilly sărat, șic și festiv  Termenul de sos chantilly desemnează cu si...

Cum poți folosi Maizen…

  Cum poți folosi Maizena în bucătărie?  Un aliat de nădejde al persoanelor ...

Descoperă fulgii de ce…

  Îți plac fulgii de cereale ?  Fulgii de ovăz, de orez sau de năut sunt noii...

Iaurtul Grecesc în buc…

  Ce poți face cu iaurtul grecesc în bucătărie?  Iaurtul grecesc, un iaurt cr...

Avocado, partenerul tă…

  Fructul Avocado și beneficiile lui   Avocado este un fruct care îți vre...

Gătește green, glamou…

  Gătește green, glamour și gurmand  Chiar dacă este iarnă, asta nu înseamn...

Adu un aer festiv prepa…

  Micile detalii pentru ca preparatele tale să aibă un aer festiv  Cel mai adesea, u...

Câteva motive ca să f…

  De ce să folosești laptele praf în bucătărie? Câteva motive  Laptele...

Musli home-made

  Ce pot pune în cerealele mele musli home-made?  Dacă vrei să schimbi puțin ...

Ce poți face cu măsli…

  Ce poți face cu măslinele în bucătărie?  Fie că sunt negre, verzi, kalama...

Cum sa reduci consumul …

  Alimente fără sare – trucuri pentru a găti cu gust  Cel mai bine ar fi să ...

Integrează grapefruitu…

  Integrează grapefruitul la tine în alimentație  Consumul regulat de gra...

Gătește sub vid

  Gătește ca un chef cu tehnica gătirii sub vid  De ce oare carnea este atât ...

Gătește cu mirodenii

  9 feluri în care poți găti cu mirodeniile  Mirodeniile sunt cele care te aju...

Untul aromatizat

  Untul aromatizat, o plăcere extrem de simplă  Fie că îl folosești pentru m...

Brânză pentru supele …

  Brânză pentru toate supele tale de sezon!  Iubești la nebunie brânza ...

Atuuri ale berii în bu…

  5 atuuri ale berii în bucătărie  Bună ziua tuturor gurmanzilor. Știați c...

Combina fructele uscate…

  10 feluri în care poți combina fructele uscate cu lactatele  Veritabile conce...

Integreaza scorțișoar…

  Cum poți integra scorțișoara la tine în meniu?  Scorțișoara este un condi...

Cum poți folosi formel…

  Cum poți folosi altfel formele pentru muffins?  Probabil că ai și tu una sau mai ...

Rezoluții gurmande pen…

  Rezoluții gurmande pentru noul an ce vine  Noul an este cea mai bună perioadă pen...

Cum poți alege între …

  Cum poți alege între două alimente similare?  Nu știi cum să alegi î...

Reflexe de adoptat pent…

  8 reflexe de adoptat pentru a mânca mai bine  În noul an ce vine, ai un ...

Fă-ți face plinul de …

  Sfaturi pentru a-ți face plinul de fructe și legume iarna  Atunci când este ...

Păstreaza un echilibru…

  Sfaturi și trucuri pentru a păstra un echilibru între sărbători  Sărbăto...

Idei pentru o masă uș…

  7 idei bune pentru un Revelion cât mai lejer  Carne de porc sau de pasăre? Fo...

Cu ce poți înlocui cr…

  Cu ce poți înlocui crema tartinabilă?  Crema tartinabilă este plăcerea noa...

Cum poți înlocui ouă…

  Cum poți înlocui ouăle în bucătărie?  Atunci când adopți un r...

Trucuri pentru gătitul…

  4 trucuri pentru ca gătitul pe aburi să nu devină o corvoadă ci o plăcere  Cu s...

Alimente fără zahăr …

  5 alimente fără zahăr pentru a fi plină de energie  Chiar dacă zahărul este in...

Cum poți mânca fără…

  Cum poți mânca echilibrat fără gluten?  Glutenul este prezent în majo...

Ai grijă ce ronțăi s…

  Ce nu trebuie să ronțăi seara înainte de culcare?  Pentru a reuși să &bdq...

Rețete de toasts pentr…

  Rețete de toasts pentru Crăciun  Facile și foarte ușor de preparat, preparatele ...

Ce poți face cu citric…

  Ce poți face cu citricele în bucătărie?  Ai pe masă nelipsitele citrice al...

Cum poți găti cu mai …

  Cum poți găti cu mai puțin zahăr?  Iată care sunt cheile echilibrului atunci c&...

Tipuri de oțet

  Cele cinci tipuri de oțet pe care trebuie să le ai la tine în bucătărie  A...

Zero kilograme de sărb…

  Obiectiv zero kilograme de sărbători, câteva trucuri și sfaturi  Foie gras...

Învață să savurezi …

  Învață să savurezi mai mult muștarul!  Crezi că știi totul despre mușta...

Sosul de soia

  Sosul de soia îți pune în valoare felurile de mâncare  Știai că...

Reguli de aur pentru o …

  Reguli de aur pentru o alimentație echilibrată  A te hrăni bine înseamnă, ...

Alternative facile în …

  Trucuri şi sfaturi – alternative facile în bucătărie  Cu siguranță ...

Trucuri pentru a prepar…

  Trucuri și sfaturi pentru a prepara niște mese fără carne  Vrei să te bucuri de...

Garnituri pentru băutu…

  Trucuri și sfaturi – garnituri pentru băuturile tale de sărbători  Asta es...

Trucuri pentru a desăr…

  3 trucuri pentru a desăra un fel de mâncare prea sărat  Trebuie să recunoa...

Alimente bogate în mag…

  Alimente bogate în magneziu pentru o iarnă în formă  Magneziul este un...

Legume uscate pentru a …

  4 legume uscate pentru a evita ronțăielile în această iarnă  Legumele usca...

Cum poți înlocui Nute…

  Nu ai Nutella? Nicio problemă! Iată cum o poți înlocui  Dacă vrei să te b...