Apa de flori de portocal în bucătărie
Câteva picături de floare de portocal în felurile tale de mâncare, sunt mai mult decât de ajuns pentru a te face să călătoreÈ™ti. Noi îÈ›i spunem cum o poÈ›i folosi în bucătărie.
Cea mai subtilă aromă şi cel mai fresh parfum.
Floarea de portocal se obține prin distilarea petalelor de portocal amărui.
Apa de flori de portocal se foloseÈ™te în bucătărie în bazinul mediteranean dar ÅŸi în Orientul Mijlociu. Se regăseÈ™te în numeroase reÈ›ete mitice de desert. Aici putem aminti tarta tropeziană, coarnele de gazelă, se poate folosi pentru o tartă flan libaneză, brioÅŸe, etc.
Într-o marinată
Amestecă o lingură de miere cu una de ulei de măsline, cu sucul de la o portocală ÅŸi cu o lingură de floare de portocal. Adaugă ÅŸi un usturoi mărunÈ›it. Asezonează. Aici poÈ›i marina pieptul sau pulpele de pui înainte de ale carameliza în tigaie cu ulei de măsline. PoÅ£i înlocui pieptul de pui cu somon dar trebuie să înlocuieÈ™ti È™i usturoiul cu o lingură de sos de soia.
Într-o vinegretă
Amestecă patru picături de floare de portocal cu felii de roșii fresh. Mai stropește totul cu ulei de măsline şi presară peste şi sare de mare.Simplu şi foarte original.
Prepara o limonada
Într-un litru de apă gazoasă varsă 4 linguri de miere lichidă, sucul de la patru lămâi ÅŸi o lingură de floare de portocal. Amestecă ÅŸi gata.
Într-o tajină
Prepară niÅŸte pulpe de pui sau de iepure în ulei de măsline. Adaugă o ceapă mărunÅ£ită, 30 cl de apă, o linguriţă de scorÅ£iÅŸoară ÅŸi una de ghimbir pudră. Asezonează, lasă totul la foc timp de 30 de minute, apoi adaugă 3 linguri de miere, 2 de floare de portocal, 200 de grame de prune ÅŸi mai prepară totul încă 15 minute. Înainte de servire, mai presară coriandru peste.
Într-o prăjitură
Ai nevoie de cojile de la o portocală. Pune-le în 10 cl de apă alături de 2 linguri de zahăr. Fierbe totul la foc puternic timp de 3 minute. Cojile de portocală trebuie să fie tăiate apoi cât mai fin. Într-un bol amestecă 50 g de făină, 50 g de pudră de migdale ÅŸi 150 de g de zahăr glasat.Mai încorporează 4 albuÅŸuri bătute spumă. Mai ai nevoie de 120 de g de unt topit ÅŸi de cojile de portocală. Pune totul în tavă sau forme ÅŸi presară cu muguri de pin.