4 trucuri pentru ca gătitul pe aburi să nu devină o corvoadă ci o plăcere
Cu siguranță că nu vom repeta niciodată destul. Gătitul pe aburi este extrem de sănătos. Dar nu este pe placul tuturor. Și nu trebuie să rimeze cu o corvoadă, cu un gust tern, ci cu bună dispoziÈ›ie È™i cu savoare. Dar È™i cu siluetă, deci este o situaÈ›ie câÈ™tigătoare din toate punctele de vedere.
Iată câteva motive pentru care ar trebui să apelezi È™i tu la gătitul pe aburi È™i cum trebuie să faci pentru a savura cele mai delicioase preparate pe aburi.
ÎÈ›i face bine ego-ului.
Este de ajuns să È™tii care sunt toate beneficiile gătitului pe aburi pentru a te convinge că gătitul pe aburi îÈ›i face mult bine. Mai puÈ›ine materii grase, nutrienÈ›i păstraÈ›i, foarte multe tipuri de parfumuri condensate, deoarece savorile se impregnează unele în altele, obÈ›ii o supă de legume home-made imediată È™i o gătire care nu are cum să fie ratată.
Parfumează și condimentează.
Gătitul pe aburi este momentul ideal de a folosi tot felul de condimente È™i ierburi aromatice. Este È™i bucătăria ideală de a-È›i face plinul de savori. Pune direct ierburile È™i condimentele în apa în care găteÈ™ti, care se poate înlocui cu vin È™i cu o supă de legume È™i lasă totul să se pregătească încet-încet. Pune È™i sare cât mai mare nu cea fină.
Ce poti prepara pe aburi?
Și cine a zis că doar legumele se pot prepara pe aburi? Și chiar dacă este foarte sănătoasă, bucătăria pe aburii nu este neapărat o bucătărie pentru regim. Dovada: aici poți prepara un couscous delicios, ravioli, foie gras pe vapori, risotto sau tot felul de alte preparate. Și lista este una foarte lungă.
O prăjitură cu ciocolată pe aburii?
Da. Și dacă asta nu rimează cu o mai bună dispoziÈ›ie… în orice caz, ai citit bine. PoÈ›i prepara o prăjitură în acest fel. Tot felul de prăjituri moi sau È™i alte deserturi gurmande. PoÈ›i prepara de exemplu un flan, un orez cu lapte, insuliÈ›e plutitoare, budincă, mere caramelizate, tarte sau tot felul de iaurturi…
Alte idei: poÈ›i prepara È™i un sandviÈ™ cu peÈ™te, un somon cu tot felul de ierburi, cu legume, o salată de sparanghel, un peÈ™te poÈ™at, peÈ™te în papiote, o salată de fusili în culorile Italiei, o terină lejeră cu surimi, un escalop de pui cu sos de lămâie, o ruladă de pui pe vapori, un fondant de ciocolată È™i multe altele.