Gătește green, glamour și gurmand
Chiar dacă este iarnă, asta nu înseamnă că nu poÈ›i veni cu mai multă energie la tine în farfurie. Pentru a te bucura de o iarnă gurmandă È™i în plină formă, iată ce trebuie să faci pentru a adopta o bucătărie green, sănătoasă È™i foarte echilibrată.
Gătește green și fără gluten
Pentru cea mai lejeră bucătărie, gurmandă È™i antioxidantă care valorizează fructele, legumele È™i proteinele de calitate È™i fără gluten, trebuie să te foloseÈ™ti de tipurile de făină alternativă de hriÈ™că, de năut, de orez integral, de nucă de cocos sau de pudră arrow. Nu mai folosi paste È™i grâu ci apelează la quinoa care este bogată în fibre, acizi graÈ™i, vitamine È™i minerale care te ajută să savurezi altfel deliciosul risotto, galetele È™i prăjiturile.
Gătește green fără ouă
Dacă vrei să prepari unele produse de patiserie glam È™i veggie, trebuie să te gândeÈ™ti să înlocuieÈ™ti ouăle cu un piure de fructe sau de legume – banane, mere sau dovlecel. Prăjiturile tale vor fi mult mai moale. Este bună È™i ideea de a le înlocui cu oleaginoase – piure de susan, de nuci sau de migdale albe, etc. Vin cu o consistență mai moale È™i mai parfumată.
Gătește green fără sare
Pentru a pune cel mai bine în valoare gustul dar È™i pentru a reduce consumul de sare, trebuie să te bazezi pe gomasio, un ingredient detox pe bază de susan care te ajută să îÈ›i cureÈ›i ficatul, ajută la buna funcÈ›ionare a sa dar È™i a rinichilor. Îl poÈ›i presăra peste orice tip de preparat.
Gătește green fără proteine animale
Pentru a găti cât mai vegetarian trebuie să renunÈ›i la proteinele animale dar trebuie să încerci să le înlocuieÈ™ti deoarece sunt indispensabile pentru buna funcÈ›ionare a organismului. Trebuie sa mizezi pe piureul de nuci, de seminÈ›e, de quinoa, pe linte, fasole sau năut care se absorb È™i de digeră uÈ™or È™i care au virtuÈ›i anti-inflamatorii È™i care ajută digestia È™i întăresc sistemul imunitar.
Trebuie să te gândeÈ™ti È™i la cânepă care este bogată în acizi graÈ™i esenÈ›iali dar È™i o bună sursă de glucide, fibre È™i minerale.
GăteÈ™te green fără lapte de vacă, fără unt È™i fără smântână
Și pentru asta nu există numai laptele de soia. Laptele vegetale sunt disponibile într-o paletă mare de savori – migdale, nuci. Sunt ideale pentru sucurile smoothie, pentru un smoothie, un ceai, o supă, o budincă sau un terci. Sunt foarte originale È™i onctuoase, smântâna de caju sau de macadamia vine cu mai multă savoare pentru paste, legume sau supe.
Gătește green energia
Pentru moral È™i pentru energie trebuie să treci la verde. Mizând pe clorofilă bineînÈ›eles. Adică legume verzi È™i ierburi fresh, care sunt bogate în culori, în savori dar È™i în fibre care susÈ›in È™i care curăță colonul. Te poÈ›i gândi la spirulină care se poate prepara uÈ™or È™i care este foarte savuroasă.
Gătește green fără zahăr
Mizează în acest caz pe alternativele fără index glicemic ridicat cum ar fi mierea, siropul de arÈ›ar, cel de yacon de Peru dar È™i pe zahărul din nucă de cocos sau de curmale pur È™i simplu care sun ideale pentru a parfuma un fel de mâncare È™i pentru a-l face mai cremos.