5 condimente din 5 ţări
Diferitele reÅ£ete specifice unor anumite ţări te ajută să te bucuri de o experienţă gastronomică unică ÅŸi originală. CălătoreÅŸte în jurul lumii cu papilele gustative cu 5 asezonări vedetă pe care Å£i le propunem în acest articol.
Italia
Vedeta pentru reÅ£etele de aici – busuiocul. Este ideal pentru felurile de mâncare pe bază de roÅŸii, pe bază de carne de iepure sau pasăre.
Pentru a profita la maximum de savoarea si parfumul său, adaugă-l cât mai proaspăt la sfârÅŸit. PoÅ£i încerca să prepari ÅŸi o vinegretă cremoasă cu busuioc.
India
Vedeta pentru reţetele de aici- garam masala, un amestec de mirodenii. Este ideal pentru curry, pentru biryani şi pentru pakoras.
PoÅ£i miza pe un amestec mai blând ÅŸi să îi adaugi ÅŸi alte mirodenii precum chimionul, scorÅ£iÅŸoara sau cuiÅŸoarele. PoÅ£i miza pe boabele întregi pe care să le macini chiar tu.
Coreea
Vedeta pentru reÅ£etele de aici – ardeiul foarte iute. Este ideal pentru toate tocăniÅ£ele ÅŸi supele dulci ÅŸi picante sau kimchi.
Trebuie să ÅŸtii un lucru – anasonul stelat ÅŸi sosul de soia sunt cele care pot îmblânzi gustul puternic al ardeiului iute. PoÅ£i încerca să prepari niÅŸte creveÅ£i cu ardei iute ÅŸi cu mango.
Grecia
Vedeta pentru reÅ£etele de aici – oregano. Oregano este ideal pentru a asezona carnea ÅŸi peÅŸtele la grătar. Îl poÅ£i folosi ÅŸi pentru a asezona marinatele pe bază de ulei, de suc de lămâie ÅŸi usturoi. Este ideal ÅŸi pentru o reÅ£etă de ton cu vinegretă de oregano ÅŸi cu capere.
Polonia
Ingredientul vedetă de aici este chimionul. Ideal pentru cârnaÅ£i, pentru peÅŸtele marinat sau pentru felurile de mâncare cu varză. Îl poÅ£i folosi împreună cu seminÅ£ele de ienupăr ÅŸi cu anason. Se poate folosi pentru cous-cous, pentru curry, pentru orez sau pentru cartofi. Se poate folosi ÅŸi alături de brânză.