Ce pot pune în cerealele mele musli home-made?
Dacă vrei să schimbi puÈ›in gustul fulgilor de ovăz sau dacă vrei să îi glamourizezi puÈ›in, pentru a te bucura de un mic dejun mai dietetic È™i corect din punct de vedere nutriÈ›ional, îÈ›i spunem ce ingrediente trebuie să foloseÈ™ti.
Pentru un musli vegetarian
Baza. Ia echivalentul unui bol de fulgi de ovăz integrali È™i bio care trebuie lăsaÈ›i să se umfle cu o zi înainte în apă sau în suc de fructe.
Mai ai nevoie de un ingredient care să lege totul. Aici poți folosi echivalentul unui iaurt.
Musli cu lapte de migdale
Este foarte digestiv È™i are un gust foarte bun. Îl poÈ›i alege îndulcit cu sirop de arÈ›ar sau de sirop de agave pentru indicele lor glicemic scăzut.
Un fruct de sezon
Ai nevoie de un pumn de bucăți fructe, echivalentul unui măr de exemplu.
Poți folosi și prune care conțin vitaminele A, B, C și E, multă apă dar și oligoelemente. Au numai proprietăți benefice pentru piele.
Musli cu fructe uscate
Nuci care conțin acizi grași omega 3, buni și ei pentru piele. Dar și crom care alungă senzația de foame.
Mai poți folosi și goji care vin cu o bună doză de vitamine antioxidante. Ai nevoie și de un topping din oleaginoase sau din semințe.
Musli organic
Pentru asta ai nevoie de un iaurt cu lapte de capră sau de oaie. Se digeră mai uÈ™or decât laptele de vacă È™i sunt mai concentrate în acizi graÈ™i nesaturaÈ›i.
Folosește apoi coacăze care conțin foarte puțin zahăr, fibre, vitamine antioxidante dar și flavonoizi. Urmează curmalele cu fibre pentru digestie, antioxidanți și vitaminele B, dar și potasiu pentru mușchi.
Semințele de dovleac vin cu zinc, cu seleniu, cu vitaminele A și E, dar și cu acid oleic.
Musli anti-oboseală
Pentru acest musli ai nevoie de kefir care are proteine, vitaminele B, probiotice, anti-inflamatorii și nu au lactoză. Mai folosește caise care vin cu beta-caroten și cu vitamina C. dar și pectina care aduce o senzație de sațietate și care ameliorează tranzitul.
Strugurii sunt anti-acid, anti-age, anti-kilograme în plus È™i anti-oboseală. De alternat cu prunele care sunt È™i ele alcalinizante. Migdalele vin cu mai mult calciu, magneziu È™i fosfor potasiu, vitaminele B si E.
De ce să consumi fulgii de ovăz?
Pentru că au un indice glicemic scăzut, sunt plini de fibre, te satură È™i sunt benefici pentru tranzit. În plus sunt pline de vitamine È™i de minerale.