Ce facem cu resturile de mâncare?
Nu ÅŸtii ce să faci cu resturile de mâncare? Cu siguranţă că nu îÅ£i doreÅŸti să le arunci. Iată câteva trucuri pentru a le pune în valoare ÅŸi pentru a te bucura de cele mai savuroase feluri de mâncare. Å¢i se va cere cu siguranţă încă o porÅ£ie.
Tartinadă de carne
Chiar şi o mică porţie de carne rămasă, fie ea de porc, fie ea de miel, este de ajuns pentru a prepara o fabuloasă tartinadă pentru un sandviş delicios. Mărunţeşte carnea şi amestec-o cu ceapă, cu ţelină, cu sare şi piper şi mai adaugă şi maioneză.
Supă cu carne de vită şi cu tăieței
Resturile de carne de vită şi de tăieţei se pot prepara pentru o supă consistentă. Mărunţeşte carnea şi amestec-o cu tăieţeii, cu suc de roşii şi cu supă de legume.
Un piure de cartofi ameliorat
Amestecă resturile de piure cu un ou bătut, cu ceapă verde mărunÅ£ită ÅŸi cu parmezan. Pune totul într-un vas, presară totul cu parmezan ÅŸi dă totul la cuptor până preparatul devine auriu.
Crutoane cu usturoi
Nu vei mai arunca astfel pâinea care nu mai este proaspătă. Amestecă usturoiul cu uleiul de măsline. Trage puÅ£in amestecul la tigaie ÅŸi adaugă bucăţi de pâine uscată. ServeÅŸte totul cald cu o supă.
Un crumble cu ghiveci
Dacă Å£i-a mai rămas puÅ£in ghiveci de ieri poÅ£i prepara un crumble sărat. PoÅ£i înlocui zahărul cu pesmet adaugă câteva seminÅ£e de mac ÅŸi gata.
PoÅ£i începe. Amestecă 45 de grame de unt cu 45 de grame de făină, 20 de grame de pesmet, 20 de grame de parmezan ÅŸi cu seminÅ£ele de mac, sare ÅŸi piper. Pune într-un vas resturile de ghiveci, cu cimbru ÅŸi foi de dafin, adaugă aluatul de crumble preparat ÅŸi dă totul la cuptor timp de 20 de minute.
Omletă cu legume
MărunÅ£eÅŸte câteva legume fierte ÅŸi adaugă-le unor ouă bătute în care ai pus ÅŸi brânză răzuită.
Sloppy Joe pe biscuiţi
Resturile de la acest hamburger se pot folosi pentru a prepara altfel biscuiÅ£ii. Presară brânza ÅŸi resturile pe biscuiÅ£i ÅŸi dă totul la cuptor.
Taco transformat
Dacă ai resturi de mâncare rămase de la un taco, poÅ£i folosi carnea de vită mărunÅ£ită pentru a prepara un chili. Adaugă o cutie de fasole uscată ÅŸi un sos salsa. Dacă îÅ£i mai rămân ÅŸi bucăţi de salată sau de roÅŸii le poÅ£i amesteca cu morcovii ÅŸi cu ardeii pentru a prepara o delicioasă salată.
Aperitivul este o sursă de inspiraţie originală
Moda verinelor este ideală pentru a prepara resturile de carne, de peÅŸte sau de legume. Mai adaugă câteva crudităţi, puÅ£ină brânză proaspătă, ierburi fine ÅŸi gata. Resturile de carne se mai pot folosi ÅŸi pentru frigărui care se pot trage la tigaie cu puÅ£in sos de soia sau pot fi servite alături de roÅŸii sau lămâie.
Nu uita că o tartă sau un quiche oferă o posibilitate de reciclare imensă. Brânză, resturi de ghiveci, de carne, toate se pot transforma într-un crumble sărat, delicios.