Învață să foloseÈ™ti aÈ™a cum trebuie lămâia în bucătărie
Nu există ceva mai versatil ca È™i lămâia. Proaspătă sau la grătar, cu coaja sau sub formă de suc, rondele sau tăiată în două, utilitatea sa în domeniul bucătăriei nu mai trebuie să fie dovedită. Iată un mic ghid.
Pentru a poșa sau pentru a prepara un file de pește pe aburi
Pune niÈ™te rondele de lămâie pe fundul unui vas atunci când vrei să poÈ™ezi un peÈ™te pentru a te asigura că se va prepara în mod uniform sau de jur împrejurul fileului de peÈ™te sau chiar în interiorul unei papiote pentru ca parfumul lămâii să penetreze cât mai bine în carnea peÈ™telui.
Nu lasă pastele să se lipească
Din cauza faptului că apa de la robinet este cel mai adesea alcalină, aceasta are tendinÈ›a de a deranja cel mai adesea aranjarea chimică a proteinelor din paste, ceea ce duce la detaÈ™area unor bucăți de amidon È™i creează un fel de lipici. Dacă vei adăuga 2 linguriÈ›e de suc de lămâie pastelor tale vei reuÈ™i să protejezi proteinele È™i pastele nu se vor mai lipi între ele.
Trucul secret al tocănițelor și al supelor
Înainte de a consuma pui, supă de legume sau o tocăniță trebuie să te foloseÈ™ti de puÈ›in suc de lămâie. Mai poÈ›i adăuga È™i puÈ›ină coajă de lămâie înainte de preparare pentru a lăsa parfumul floral să se infuzeze.
Pentru a însoÈ›i legumele
Fie că vorbim despre orez, de spre linte, despre legume sau despre cartofi, toate garniturile adoră lămâia. Sucul È™i coaja pot elibera aromele într-un mod surprinzător.
De preparat alături de o carne sau de un pește
Punând la preparare rondele de lămâie până când acestea devin puÈ›in mai negre, le poÈ›i folosi apoi sucul pentru o bucată de carne sau un file de peste sau chiar È™i pentru un sos. Prepararea lămâii o va face pe aceasta să devină mai caramelizată, datorită zahărului din suc, deci te vei putea bucura de unele savori mai complexe.
Pentru a pune în valoare untul
Sucul de lămâie poate completa perfect untul. Pentru patru linguri de unt topit trebuie să foloseÈ™ti o lingură de suc de lămâie.
Pentru a înlocui vinul în sosuri
Pentru a înlocui vinul din preparate – care este o sursă de aciditate, trebuie să foloseÈ™ti pur È™i simplu un amestec de supă de pui È™i de suc de lămâie.