Uleiul de argan în bucătărie
Să găteÅŸti cu uleiul de argan este un lucru foarte la modă. Un ulei destul de scump ÅŸi foarte nobil, care este apreciat de către cei mai mari master chefs, datorită parfumului său de alune pe care îl degajă. Descoperă-l ÅŸi tu ÅŸi mergi cu papilele gustative în călătorie.
Gustul lejer ÅŸi parfumat al uleiului de argan este cel care pune în valoare cele mai delicate nuanÅ£e atât ale cărnii cât ÅŸi ale peÅŸtelui.
În plus, uleiul de argan este bogat în vitamina E, în materii grase oleice-linoleice ÅŸi conÅ£ine un procent de 80% de acizi graÅŸi nesaturaÅ£i.
Şi s-a dovedit faptul că uleiul de argan poate reduce riscul apariţiei unui infarct prin reducerea nivelului de colesterol rău.
Uleiul de argan cu reflexii pale ÅŸi somptuoase de un galben minunat este considerat a fi cel mai nobil ulei ÅŸi se foloseÅŸte în cea mai rafinată gastronomie.
Uleiul de argan poate să intre în compoziÅ£ia celor mai originale reÅ£ete ÅŸi a unor feluri de mâncare delicate
Un strop de ulei de argan este cel care îÅ£i va sublima preparatele cu cele mai originale note gustative ÅŸi însorite care îÅ£i vor uimi toÅ£i invitaÅ£ii.
Uleiul de argan se poate folosi în principal pentru fripturi ÅŸi mai ales în asezonarea salatelor
Câteva picături din culoarea sa minunată portocalie- galben sau de miere sunt de ajuns pentru a te bucura de savoarea sa fructată.
- Se poate folosi ÅŸi într-un fel de mâncare cu crudităţi, pentru un tablouleh, un couscous sau pentru tajine. Cel mai delicios este rece pe post de tuşă finală pentru peÅŸtele la grătar, pentru carnea de pasăre sau pentru legumele sotate.
- În ulei de argan se poate lăsa la marinat câteva ore brânza de capră. Alături de carpaccio uleiul de argan este cel mai delicios.
Uleiul de argan este delicios şi alături de peşte
Îl poÅ£i prepara în papiote ÅŸi să parfumezi cu un strop de ulei legumele preparate pe vapori pentru a le parfuma cât mai subtil. Nu ezita ÅŸi prepară ÅŸi somonul mai original, adăugând miere ÅŸi ardei iute de Cayenne de exemplu.
Uleiul de Argan folosit la desert
În ceea ce priveÅŸte desertul, poÅ£i schima cu ulei de argan untul sau uleiul pe care le foloseÅŸti de obicei. PoÅ£i prepara desertul cu jumătate ulei, jumătate unt. Åži te poÅ£i lăsa tentat de muffins, de biscuiÅ£i sablaÅŸi ÅŸi de alte prăjituri. Nu uita nici de ciocolată.
Savoarea uleiului de argan se potriveÅŸte de minune ÅŸi cu ciocolata.