Rețete de toasts pentru Crăciun
Facile È™i foarte uÈ™or de preparat, preparatele de tip toasts sunt un must have atunci când vine vorba despre aperitivul pentru Crăciun. Sunt ideale pentru a însoÈ›i vinul sau È™ampania È™i pentru a trezi apetitul tuturor mesenilor. Sunt si un simbol de convivialitate È™i de partajare.
Descoperă câteva idei de reÈ›ete pentru cel mai delicios Crăciun de până acum.
Ce tip de pâine trebuie să foloseÈ™ti? Fructele de mare sunt delicios de servit pe o felie de pâine de secară alături de un strop de unt, un strop de lămâie sau o cremă de brânză proaspătă.
Mezelurile se potrivesc de minune cu pâinea de la È›ară dar È™i cu bagheta tradiÈ›ională. Și în fine, pentru un foie gras, poÈ›i folosi o brioșă pentru sandviÈ™uri care va veni cu o savoare mai discretă dar foarte dulce. PoÈ›i încerca însă È™i un contrast cu o pâine de È›ară cu un gust mai pronunÈ›at.
Și oricare ar fi pâinea pe care o alegi, trebuie să încerci să o tai în diferite forme. Toast-ul tău va fi cel mai original astfel. Toate formele posibile sunt recomandate – rotunde, în formă de stea, de brăduÈ› de Crăciun… Și în comerÈ› se mai găsesc tot felul de tipuri de pâin cu forme prestabilite cu arome care mai de care mai diverse.
Ce tip de garnituri?
În acest caz, alegerea trebuie să îÈ›i aparÈ›ină. PoÈ›i folosi tot felul de amestecuri, de savori, aÈ™a cum doreÈ™ti È™i aÈ™a cum le iubeÈ™ti. Foie gras, somon, fructe de mare, mezeluri… toate merg de minune cu brânzeturile, cu un confit de fructe, cu legume crocante. Toate combinaÈ›iile sunt deci posibile.
Dar trebuie să încerci unele combinaÈ›ii surprinzătoare È™i îndrăzneÈ›e pentru a-i surprinde pe toÈ›i.
Iată câtave idei de toasts pentru Crăciun:
- mere, caltaboș și merișoare.
- foie gras crud și sare.
- toasts cu tarama – icre È™i cu castraveÈ›i.
- somon fume cu sos chantilly și cu ierburi.
- turtă dulce cu foie gras și cu magret de rață.
- crostinis cu jambon.
- toasts cu somon fume și cu mascarpone.
- crackers cu pește afumat.
- tartine cu foie gras și cu kaki.
- tartine cu somon și cu creveți.
- crackers cu guacamole și cu măsline.
- scones cu brânză.
- tartar de somon proaspăt cu mărar.
- tartine cu un caviar de vinete, cu brânză È™i cu smochine.