Cum poÈ›i înlocui ouăle în bucătărie?
Atunci când adopÈ›i un regim vegetarian, nu este mereu uÈ™or să înlocuieÈ™ti ouăle în anumite reÈ›ete. Există însă niÈ™te trucuri care trebuie È™tiute pentru a putea să prepari în continuare reÈ›etele tale preferate.
Semințe de in plus apă.
Amestecate cu apă, seminÈ›ele de in iau o formă gelatinoasă care poate înlocui foarte bine un ou. ReÈ›eta – amestecă un volum de seminÈ›e de in cu 3 volume de apă. Lasă totul să stea timp de 10 minute. Un amestec care poate înlocui foarte bine un ou.
Seminţe de chia plus apă.
La fel ca È™i seminÈ›ele de in, seminÈ›ele de chia iau È™i ele o formă gelatinoasă amestecate cu apă. Un avantaj față de seminÈ›ele de in: seminÈ›ele de chia nu trebuie să fie măcinate. ReÈ›eta – amestecă un volum de seminÈ›e de chia cu 3 volume de apă. Lasă totul să stea timp de vreo 12 minute. Un amestec care poate înlocui foarte bine un ou.
O banană zdrobită.
În domeniul patiseriei, banana zdrobită este o alternativă foarte bună la ouă. O banană poate să înlocuiască 2 ouă. Trebuie să alegi o banană coaptă bine È™i să o zdrobeÈ™ti cu furculiÈ›a. O poÈ›i încorpora apoi în reÈ›etele de muffins sau de alte prăjituri.
Agar-agar.
Puterea gelifiantă a agar-agarului te ajută să înlocuieÈ™ti ouăle în preparatele sărate dar È™i în cele mai dulci. Îl poÈ›i folosi în terine, în tarte flan sau pana cotta. O linguriță de agar-agar pudră se foloseÈ™te pentru aproximativ 500 ml de lichid.
Oțet de cidru plus un lapte vegetal.
Dacă vei adăuga un oÈ›et de cidru pese un lapte vegetal, laptele va deveni mai dens. SubstanÈ›a obÈ›inută poate înlocui foarte bine un ou. FoloseÈ™te deci o linguriță de oÈ›et de cidru pentru 90 ml de lapte vegetal.
Un tofu mai ferm sau un tofu mai moale.
De orice tip ar fi, tofu are particularitatea de a lua savoarea ingredientelor cu care se asociază. În reÈ›ete, cele două tipuri de tofu se pot folosi diferit. Tofu ferm este ideal pentru tartele quiche, alte tipuri de tarte sau omlete vegetale. Un tofu mai moale are o consistență mai cremoasă È™i este un puternic ingredient de legătură. Se poate folosi mai ales pentru cookies, cakes sau prăjituri moi.
Pentru a înlocui un ou în preparate ai nevoie de 60 de grame de tofu pe care să le amesteci în blender sau în robotul de bucătărie.