Știi care sunt cele mai bune varietăți de lapte vegetal?

 

Laptele vegetal poate înlocuii cu succes laptele de vacă

Știi care sunt cele mai bune varietăți de lapte vegetal? În zilele noastre, laptele de vacă prezintă unele inconveniente pentru anumite persoane. Din fericire însă există unele alternative extrem de sănătoase, naturale și benefice. Cu siguranță că majoritatea dintre noi a suferit măcar o dată din cauza digestiei, a durerilor de stomac sau chiar din cauza intoleranței la lactoză cauzate de laptele de vacă. Iată care sunt cele mai bune varietăți de lapte vegetal care pot înlocui cu succes laptele de vacă.

 

Care sunt beneficiile unui lapte vegetal?

 - acesta nu conține nici lactoză, nici lapte vegetal;

 - este slab în grăsimi;

 - are un procent ridicat de grăsimi mono și poli-nesaturate foarte benefice pentru inimă;

 - are un nivel ridicat de vitamine din grupa B;

 - prezintă o relație foarte echilibrată între potasiu și sodiu;

 - laptele vegetal este perfect pentru persoanele care au o digestie lentă, digestie lentă, probleme cu constipația, un colon iritabil, etc.

 

Laptele de soia

 Laptele de soia este unul din cele mai clasice și mai vechi tipuri de lapte vegetal. Dar este și unul din cele mai benefice. Laptele de soia are o mulțime de beneficii:

 - este foarte bun pentru persoanele care au o intoleranță la lactoză;

 - este cel mai ușor de digerat deoarece nu sunt necesare pentru digerarea sa;

 - este excelent pentru persoanele care suferă din cauza diabetului. Laptele de soia poate elibera zaharurile încet-încet, fapt ce duce la menținerea acestor compuși în sânge;

 - poate diminua nivelul de colesterol și se compune din izoflavoinoizi acizi grași și proteine;

 - conține și un nivel ridicat de calciu, lucru ce duce la îmbunătățirea circulației și a cicatrizării;

 - laptele de soia conține magneziu și potasiu care sunt ideali pentru tensiunea arterială.

 

Laptele de migdale

 Laptele de migdale este cea mai bună opțiune pentru copiii în creștere dar și pentru persoanele care suferă din cauza lipsei de energie și care au nevoie de un complement alimentar, dat fiind calitățile sale nutritive. Laptele de migdale are și el o mulțime de beneficii:

 - se poate digera foarte ușor;

 - este foarte benefic pentru cei care suferă din cauza anemiei, pentru cei care se simt slăbiți, care au probleme hepatice sau de malnutriție;

 - laptele de migdale este excelent pentru creier și mușchi datorită nivelului important de potasiu pe care îl conține;

poate preveni osteoporoza;

 - migdalele ajută la reducerea nivelului de colesterol;

 - este foarte bogat în fibre, deci este ideal pentru a combate constipația dar și cancerul de colon;

 - este bogat în magneziu, fier, calciu și vitamina E.

 

Laptele de ovăz

 Atâta timp cât nu conține grăsimi, laptele de ovăz este foarte util pentru cei care vor să slăbească. Dacă îl vei consuma dimineața, te vei energiza pentru întreaga zi. Laptele de ovăz este și foarte bogat în fibre care pot fortifia sistemul digestiv și care pot conferi senzația de sațietate. Alte beneficii:

 - poate diminua colesterolul și diabetul;

 - este foarte bogat în hidrați de carbon și te ajută să te bucuri de proteine, la fel ca și în cazul grâului;

 - laptele de ovăz conține acizi grași esențiali cum ar fi acidul gras linoleic, antioxidanți și vitamina E;

 - este bogat în betaglucan care te ajută să combați colesterolul și acizii biliari din intestin. Îi poate absorbi și nu lasă elementele nocive să pătrundă în organism.

 

Laptele din nuci

 Laptele din nuci este ideal pentru trata diareea. Americanii îl consumă din ce în ce mai mult deoarece este foarte bogat în antioxidanți. Are însă o mulțime de alte beneficii:

 - poate preveni bolile cardiovasculare și diabetul;

 - unele studii au demonstrat faptul că acest lapte este mult mai benefic decât unii antioxidanți precum portocalele, spanacul, morcovii sau roșiile;

 - laptele din nuci conține și un excelent amestec de vitamina E, de acizi grași omega 3 și omega 6, de polifenoli, de oligoelemente, de seleniu, de zinc, dar și de magneziu, substanțe ideale pentru sănătate cu alte cuvinte.

 

Laptele de orez

 Să nu se confunde cu apa de orez. Laptele de orez este o băutură foarte lejeră cu un gust ușor dulce care nu conține gluten. Alte beneficii:

 - te ajută să îți faci plinul de energie și contribuie la echilibrul sistemului nervos;

 - are proprietăți depurative;

 - este ideal pentru a controla greutatea deoarece are un nivel mai scăzut de calorii decât cel de soia sau de migdale. În plus este și mult mai nutritiv.

 

Laptele de cocos

 Laptele de cocos conține fier, magneziu, zinc și minerale. Se poate folosi în bucătărie unde poate parfuma de minune atât felurile de mâncare dulci cât și cele sărate.

 

Laptele de castane

 Laptele de castane este foarte bogat în zahăr și extrem de savuros. Este o băutură foarte savuroasă care poate trata foarte bine aciditatea gastrică.

 

Lapte de alac

 Alacul este o specie foarte veche de grâu care conține vitamine, calciu, fier și magneziu.

 De toate pentru toate gusturile!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Tips-uri culinare

12 trucuri culinare pen…

Trucuri culinare pentru o sănătate mai bună  În prezent suntem mai conștienți ca niciodată ...

Peștele: recomandări …

Beneficiile consumului de pește  Peștele este un aliment nutritiv și sănătos, însă este nec...

Tips-uri pentru supe ma…

  Supe cu mai multe minerale  Supele, ciorbele și supele-cremă sunt foarte sănătoase și nut...

Pâine cu maia natural…

  Pâinea cu maia nu îngreunează digestia  După ce-am descoperit pâinea cu maia naturală, a...

Știi care sunt cele ma…

  Laptele vegetal poate înlocuii cu succes laptele de vacă  În zilele noastre, laptele de va...

Alimente care reduc pof…

  Alimentele care reduc pofta de dulce  Știai ca una din cauzele cele mai frecvente ale suprapo...

Semințe cu valoare nut…

  Topul celor mai nutritive semințe  Adesea avem tendința să uităm de ele sau să nu le in...

Semințe care nu ar tre…

  Semințele care nu ar trebui să lipsească din bucătăria ta  Conform unor filozofi, seminț...

Ce să mâncăm la mese…

  Când să mâncăm  Dacă vă ascultați ceasul biologic și instinctele, vă veți da seama c...

Cum să nu mai irosim a…

  Câtă mâncare aruncăm la gunoi?  Puțini dintre dvs. știți ce cantitate uriașă de alime...

Învață să fierbi co…

  Pastele necesită o atenție deosebită la fierbere  Poate că pentru mulți dintre noi fierbe...

5 îndulcitori naturali

  Îndulcitori naturali  „Pentru o viață sănătoasă, evitați excesul de sare, zahăr, și...

Reinventează mâncarea…

  Reinventează felurile tale de mâncare clasice cu 5 ingrediente exotice  Din când în când ...

Slăbește cu ajutorul …

  Cum să slăbești cu ajutorul micului-dejun  Dacă îți dorești să slăbești...

Trucuri pentru a prepar…

  Ce facem cu resturile de mâncare?  Nu ştii ce să faci cu resturile de m&acir...

Top 10 cele mai bune ul…

  Top 10 cele mai bune uleiuri  Rapiță, măsline, porumb, arahide, nuci… aleg...

Totul despre cereala fa…

  Cereala farro din nou la modă  Ai auzit vorbindu-se despre farro, o cereală mai ve...

5 asezonări vedetă pe…

  5 condimente din 5 ţări  Diferitele reţete specifice unor anumite ţări te ajut...

8 feluri sănătoase de…

  8 rețete cu ceapă  Ceapa este o legumă plină de beneficii pentru sănătate. Iat...

Cum poți găti dacă n…

  Rețete fără cuptor  Un festin original și gurmand este posibil chiar dacă nu de...

Cum să folosești lăm…

  Învață să folosești așa cum trebuie lămâia în bucătărie  &...

Cum poţi folosi floare…

  Apa de flori de portocal în bucătărie  Câteva picături de floare de p...

Folosește legumele în…

  Desert cu legume  Dacă multă vreme legumele erau destinate doar felurilor de m&aci...

Delicioase feluri de m…

  Ce poţi face cu pâinea în bucătărie?  Pâinea… o ronţăi...

Trucuri pentru a consum…

  Legumele în centrul farfuriei tale  Dovlecei, roșii, castraveți, cartofi, ar...

Uleiul de argan

  Uleiul de argan în bucătărie  Să găteşti cu uleiul de argan este un lucru...

Ierburi aromatice pentr…

  Ierburi aromatice pentru un desert delicios  Menta este delicioasă pe post de deser...

Prepara altfel celebrel…

  10 feluri de a prepara altfel celebrele muffins  Le mâncăm la desert, pe post...

Ce paste să alegi?

  Ce paste trebuie să alegi pentru felurile tale de mâncare?  Ai impresia că p...

Plante cu savori surpri…

  Plante cu savori surprinzătoare pentru a-ţi parfuma felurile de mâncare  Şt...

Compatibiltățile alim…

  Compatibiltățile alimentare în Ayurveda  În prezent, știm că Ayurved...

Usturoiul negru

  Usturoiul negru, o specialitate asiatică necunoscută  Usturoiul negru… nu t...

Vanilia, aroma preferat…

  Vanilia ne învăluie cu un parfum îmbătător  Fructul unei orhidee, van...

Rețete de iarnă în v…

  5 idei de rețete de iarnă în verine  În orice anotimp sau în ori...

Sosul chantilly în var…

  Sosul chantilly sărat, șic și festiv  Termenul de sos chantilly desemnează cu si...

Cum poți folosi Maizen…

  Cum poți folosi Maizena în bucătărie?  Un aliat de nădejde al persoanelor ...

Descoperă fulgii de ce…

  Îți plac fulgii de cereale ?  Fulgii de ovăz, de orez sau de năut sunt noii...

Iaurtul Grecesc în buc…

  Ce poți face cu iaurtul grecesc în bucătărie?  Iaurtul grecesc, un iaurt cr...

Avocado, partenerul tă…

  Fructul Avocado și beneficiile lui   Avocado este un fruct care îți vre...

Gătește green, glamou…

  Gătește green, glamour și gurmand  Chiar dacă este iarnă, asta nu înseamn...

Adu un aer festiv prepa…

  Micile detalii pentru ca preparatele tale să aibă un aer festiv  Cel mai adesea, u...

Câteva motive ca să f…

  De ce să folosești laptele praf în bucătărie? Câteva motive  Laptele...

Musli home-made

  Ce pot pune în cerealele mele musli home-made?  Dacă vrei să schimbi puțin ...

Ce poți face cu măsli…

  Ce poți face cu măslinele în bucătărie?  Fie că sunt negre, verzi, kalama...

Cum sa reduci consumul …

  Alimente fără sare – trucuri pentru a găti cu gust  Cel mai bine ar fi să ...

Integrează grapefruitu…

  Integrează grapefruitul la tine în alimentație  Consumul regulat de gra...

Gătește sub vid

  Gătește ca un chef cu tehnica gătirii sub vid  De ce oare carnea este atât ...

Gătește cu mirodenii

  9 feluri în care poți găti cu mirodeniile  Mirodeniile sunt cele care te aju...

Untul aromatizat

  Untul aromatizat, o plăcere extrem de simplă  Fie că îl folosești pentru m...

Brânză pentru supele …

  Brânză pentru toate supele tale de sezon!  Iubești la nebunie brânza ...

Atuuri ale berii în bu…

  5 atuuri ale berii în bucătărie  Bună ziua tuturor gurmanzilor. Știați c...

Combina fructele uscate…

  10 feluri în care poți combina fructele uscate cu lactatele  Veritabile conce...

Integreaza scorțișoar…

  Cum poți integra scorțișoara la tine în meniu?  Scorțișoara este un condi...

Cum poți folosi formel…

  Cum poți folosi altfel formele pentru muffins?  Probabil că ai și tu una sau mai ...

Rezoluții gurmande pen…

  Rezoluții gurmande pentru noul an ce vine  Noul an este cea mai bună perioadă pen...

Cum poți alege între …

  Cum poți alege între două alimente similare?  Nu știi cum să alegi î...

Reflexe de adoptat pent…

  8 reflexe de adoptat pentru a mânca mai bine  În noul an ce vine, ai un ...

Fă-ți face plinul de …

  Sfaturi pentru a-ți face plinul de fructe și legume iarna  Atunci când este ...

Păstreaza un echilibru…

  Sfaturi și trucuri pentru a păstra un echilibru între sărbători  Sărbăto...

Idei pentru o masă uș…

  7 idei bune pentru un Revelion cât mai lejer  Carne de porc sau de pasăre? Fo...

Cu ce poți înlocui cr…

  Cu ce poți înlocui crema tartinabilă?  Crema tartinabilă este plăcerea noa...

Cum poți înlocui ouă…

  Cum poți înlocui ouăle în bucătărie?  Atunci când adopți un r...

Trucuri pentru gătitul…

  4 trucuri pentru ca gătitul pe aburi să nu devină o corvoadă ci o plăcere  Cu s...

Alimente fără zahăr …

  5 alimente fără zahăr pentru a fi plină de energie  Chiar dacă zahărul este in...

Cum poți mânca fără…

  Cum poți mânca echilibrat fără gluten?  Glutenul este prezent în majo...

Ai grijă ce ronțăi s…

  Ce nu trebuie să ronțăi seara înainte de culcare?  Pentru a reuși să &bdq...

Rețete de toasts pentr…

  Rețete de toasts pentru Crăciun  Facile și foarte ușor de preparat, preparatele ...

Ce poți face cu citric…

  Ce poți face cu citricele în bucătărie?  Ai pe masă nelipsitele citrice al...

Cum poți găti cu mai …

  Cum poți găti cu mai puțin zahăr?  Iată care sunt cheile echilibrului atunci c&...

Tipuri de oțet

  Cele cinci tipuri de oțet pe care trebuie să le ai la tine în bucătărie  A...

Zero kilograme de sărb…

  Obiectiv zero kilograme de sărbători, câteva trucuri și sfaturi  Foie gras...

Învață să savurezi …

  Învață să savurezi mai mult muștarul!  Crezi că știi totul despre mușta...

Sosul de soia

  Sosul de soia îți pune în valoare felurile de mâncare  Știai că...

Reguli de aur pentru o …

  Reguli de aur pentru o alimentație echilibrată  A te hrăni bine înseamnă, ...

Alternative facile în …

  Trucuri şi sfaturi – alternative facile în bucătărie  Cu siguranță ...

Trucuri pentru a prepar…

  Trucuri și sfaturi pentru a prepara niște mese fără carne  Vrei să te bucuri de...

Garnituri pentru băutu…

  Trucuri și sfaturi – garnituri pentru băuturile tale de sărbători  Asta es...

Trucuri pentru a desăr…

  3 trucuri pentru a desăra un fel de mâncare prea sărat  Trebuie să recunoa...

Alimente bogate în mag…

  Alimente bogate în magneziu pentru o iarnă în formă  Magneziul este un...

Legume uscate pentru a …

  4 legume uscate pentru a evita ronțăielile în această iarnă  Legumele usca...

Cum poți înlocui Nute…

  Nu ai Nutella? Nicio problemă! Iată cum o poți înlocui  Dacă vrei să te b...