Învață să savurezi mai mult muÈ™tarul!
Crezi că È™tii totul despre muÈ™tar, acest condiment care este nelipsit din patrimoniul nostru cultural? MuÈ™tarul poate să piÈ™te, poate să te delecteze, dar nu numai… dovada în cele ce urmează….
Variază plăcerile și utilizările.
Cea mai curentă folosire a muÈ™tarului este la marginea farfuriei alături de mici, de carne sau de cârnaÈ›i. Iată însă alte reÈ›ete pentru a folosi muÈ™tarul mai des È™i mai bine. Și pentru a veni cu puÈ›ină nebunie la tine în farfurie.
Pentru tot felul de garnituri.
Se poate folosi bineînÈ›eles cu toate felurile de carne, de la pasăre la porc, dar È™i cu peÈ™tele sau cu tot felul de crustacee preparate în papiote sau pe grătar. Mai puÈ›in cunoscut, dar la fel de suculent, muÈ™tarul se poate folosi pentru a pune în valoare legumele crude sau fierte dar È™i feculenÈ›ii. PoÈ›i dilua È™i o lingură de muÈ™tar în supe. Vor fi delicioase.
În sosuri pentru cele mai surprinzătoare gusturi.
Legumele preparate pe vapori sau peștele la grătar poate fi degustat alături de un amestec din 100 de grame de unt, de 1 lingură sau 2 de muștar și de pătrunjel.
Și pentru a pune cel mai bine în valoare gustul preparatelor la cuptor cel mai bine ar fi să foloseÈ™ti muÈ™tarul pentru sosurile cremoase. De exemplu poÈ›i folosi sosul obÈ›inut de la prepararea lor È™i să îl amesteci cu smântână, cu vin alb È™i cu muÈ™tar. O altă idee plină de prospeÈ›ime- îl poÈ›i amesteca cu iaurt sau cu brânză, cu ierburi È™i cu niÈ™te condimente pentru cele mai gurmande sosuri, originale È™i cu o mie de variante.
De folosit pentru a tartina sau unge tot felul de preparate.
PoÈ›i unge cu muÈ™tar tot felul de preparate la grătar sau la cuptor pentru a le pune cel mai bine în valoare gustul. Un fund de tartă sau de quiche uns cu muÈ™tar va primi de îndată un nou caracter.
Și pentru a varia aperitivul trebuie să amesteci muÈ™tarul cu brânză răzuită È™i cu un strop de nucÈ™oară. PoÈ›i garnisi cu acest amestec feliile de pâine pe care să le dai apoi la cuptor. Și poÈ›i savura È™i mai simplu muÈ™tarul – este de ajuns dacă pui puÈ›in muÈ™tar în pesmet È™i prepari tot felul de feluri de mâncare – carne, peÈ™te, legume, gratinuri, etc.
PoÈ›i prepara de exemplu un pui în crustă de muÈ™tar, o tartă cu roÈ™ii È™i cu muÈ™tar, gustări cu pui È™i cu muÈ™tar, o cremă cu lămâie È™i cu muÈ™tar, etc.