Usturoiul negru, o specialitate asiatică necunoscută
Usturoiul negru… nu te lăsa păcălit de aspectul său. În acest caz, hainele nu fac leguma. Usturoiul negru este un partener ideal pentru sănătatea ta È™i care respectă mediul în acelaÈ™i timp.
Nu toată lumea cunoaÈ™te acest magnific produs. Chiar dacă nu este foarte popular în Europa, în Asia, usturoiul negru face parte din meniul obiÈ™nuit deja. Se foloseÈ™te foarte mult în bucătăria thailandeză ÅŸi cea coreeană, chiar dacă originea sa este una japoneză.
Åži dacă la prima vedere nu prea te atrage cu aspectul său, este partenerul ideal pentru sănătatea ta. La prima vedere usturoiul negru seamănă cu un usturoi clasic dar mai uscat. Åži când îl deschizi îÅ£i dai seama că este ÅŸi mai închis decât cel clasic. Este negru cu un aspect aproape carbonizat.
Åži chiar dacă pare uscat, usturoiul negru este moale ÅŸi fraged. Åži are ÅŸi un gust mai lejer ÅŸi mai dulce decât usturoiul clasic. Åži asta datorită fermentaÈ›iei sale naturale deoarece usturoiul negru nu se regăseÈ™te în stare naturală în natură. Se obÈ›ine prin fermentare.
Savoarea sa pronunÈ›ată, dar ÅŸi uÈ™or lejeră mai vine ÅŸi cu o notă ca de oÅ£et balsamic ÅŸi de lemn dulce. Are deci un efect de bomboană dulce în gură. Usturoiul negru este unul din cele mai puternice alimente pe care le putem găsi. Beneficiile sale sunt de 10 ori mai puternice decât cele ale unui usturoi clasic.
Care îi sunt beneficiile usturoiului negru
Usturoiul negru te ajută să îÅ£i întăreÅŸti sistemul imunitar ÅŸi ajută ÅŸi la reducerea riscului vascular. Are o puternică virtute anti-oxidantă ÅŸi poate reduce ÅŸi nivelul de grăsimi ÅŸi de colesterol. Are ÅŸi un efect hipotensor ÅŸi poate întări ÅŸi inima.
Usturoiul negru este considerat a fi şi cel mai bun remediu natural pentru a evita orice tip de gripă sau de răceală.
În plus, usturoiul negru poate favoriza ÅŸi digestia ÅŸi nu vine cu un gust rău în gură. Poate să combată ÅŸi stresul ÅŸi depresia. Este ÅŸi un energizant natural. Din acest motiv în Thailanda se adaugă ÅŸi băuturilor energetice. Åži în fine, mai are ÅŸi un alt beneficiu – poate să prelungească durata de viaţă.
Usturoiul negru se poate folosi în reÈ›ete ca È™i cel obiÈ™nuit. Are un gust mai lejer ÅŸi se poate digera mai uÅŸor.
În sosuri, usturoiul negru va veni cu mai multă savoare
Îl poÅ£i folosi pentru roÅŸii, pentru sosurile cremoase ÅŸi cele cu brânză. Pune un usturoi negru în risotto pentru a te bucura de cea mai delicată savoare. Cel cu ciuperci va fi cel mai savuros. Se mai poate folosi ÅŸi în supe, în tot felul de preparate cu carne sau tocăniÅ£e.