5 atuuri ale berii în bucătărie
Bună ziua tuturor gurmanzilor. ȘtiaÈ›i că berea face minuni în bucătărie? Poate că unii È™tiu deja asta, dar pentru alÈ›ii acest lucru poate că nu este încă evident.
Berea este un aliat de preÈ› în bucătărie, un ingredient cu puteri surpinzătoare care are niÈ™te calități din ce în ce mai recunoscute È™i de marii chefi. Deci bucătăria pe bază de bere este un bun pretext pentru a umple frigiderul cu această băutură spumantă. Trebuie deci să descoperi berea din ce în ce mai multe preparate.
Berea are gust
Un lucru evident bineînÈ›eles dar prima calitate a berii în bucătărie este următoarea – paleta sa aromatică care este de o mare bogăție. De la savorile profunde ale berii negre până la gustul fresh È™i de lămâie al berii albe, berea È™tie cum să vină cu cel mai bun gust È™i profunzime pentru multe din preparatele tale – tocăniÈ›e, marinate dar È™i cele mai gurmande prăjituri. PoÈ›i încerca È™i să consumi berea stout cu ciocolată.
Berea face aluatul de la gogoși mai crocant și mai lejer
Este un secret cunoscut de toÈ›i chefii. PuÈ›ină bere în aluatul de la gogoÈ™i va face ca aluatul să devină mai aerian È™i mai pufos dar È™i mai delicios. Din aceste motive se regăsesc urme de bere È™i în reÈ›etele de tempura japoneze sau în aluatul pentru clătite. Un strop de bere la sfârÈ™itul preparării aluatului È™i gata.Te vei bucura de cele mai delicioase preparate.
Berea se înÈ›elege bine cu mirodeniile
Este un domeniul în care berea excelează- acordul cu cele mai diverse condimente. În funcÈ›ie de berea aleasă È™i de felul de mâncare de preparat poÈ›i asocia berea cu scorÈ›iÈ™oara, cu nucÈ™oara, dar È™i cu lămâiță. Capacitățile sale de adaptare dar È™i aptitudinea sa de a pune cel mai bine savorile în valoare dar È™i parfumurile sunt excepÈ›ionale.
Berea poate să înlocuiască oÈ›etul
Nu vei regreta dacă vei înlocui din când în când oÈ›etul cu berea. PoÈ›i completa o vinegretă cu o bere albă cu savoare de lămâie sau poÈ›i deglasa un ficat de vită cu bere.
Berea bună nu este deloc scumpă.
Și asta este cireașa de pe tort. Față de unele sortimente de vinuri.
La ce preparate se mai poate folosi berea
- se poate folosi în unele reÈ›ete cu peÈ™te. Scoicile sunt delicioase preparate în bere. Se poate folosi È™i la fructele de mare pentru a înlocui vinul alb.
- se potrivește de minune și cu jeleurile, mai ales cu cele pe bază de pește.
- se poate folosi chiar È™i în îngheÈ›ate sau È™erbeturi.
- după cum am mai zis, berea se potriveÈ™te de minune cu ciocolata. Dacă nu crezi poÈ›i încerca să prepari o prăjitură cu ciocolată în care să înlocuieÈ™ti jumătatea de cantitate indicată cu echivalentul în bere brună. Vei obÈ›ine cea mai moale textură, aeriană dar È™i mai puÈ›in grasă.
- carnea de iepure cu bere și cu turtă dulce este delicioasă.
- berea se mai poate folosi la stridii. Le poți prepara la grătar cu esalote și cu pesmet.